UREDBA
O NAČINU I USLOVIMA DAVANJA NA KORIŠĆENJE NEPOKRETNOSTI U SVOJINI REPUBLIKE SRBIJE ZA POTREBE VOJNOBEZBEDNOSNE AGENCIJE I VOJNOOBAVEŠTAJNE AGENCIJE

("Sl. glasnik RS", br. 60/2010)

Član 1

Ovom uredbom uređuju se način i uslovi davanja na korišćenje Ministarstvu odbrane nepokretnosti u svojini Republike Srbije za potrebe Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije.

Član 2

Vojnobezbednosna agencija i Vojnoobaveštajna agencija mogu da koriste nepokretnosti u svojini Republike Srbije, ako bezbednosni razlozi to zahtevaju.

Član 3

Nepokretnosti u svojini Republike Srbije, u smislu ove uredbe, jesu: zemljište; zgrade (službene, poslovne i druge zgrade); službene i poslovne prostorije; stanovi za službene potrebe; magacini, skladišta i garaže; montažni objekti, pomoćni i privremeni objekti i drugi građevinski objekti (u smislu propisa kojima se uređuje izgradnja), koje za obavljanje poslova i zadataka iz svoje nadležnosti mogu da koriste Vojnobezbednosna agencija i Vojnoobaveštajna agencija.

Član 4

Vlada donosi odluku o davanju na korišćenje konkretne nepokretnosti iz člana 3. ove uredbe, na obrazloženi predlog ministra odbrane.

Član 5

Nepokretnostima iz člana 3. ove uredbe upravlja Ministarstvo odbrane, u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Član 6

Nepokretnosti iz člana 3. ove uredbe koriste se saglasno njihovoj prirodi i nameni, u skladu sa zakonom i drugim propisima.

Član 7

Način upotrebe nepokretnosti iz člana 3. ove uredbe bliže određuje direktor Vojnobezbednosne agencije, odnosno direktor Vojnoobaveštajne agencije.

Član 8

Interni akti iz člana 7. ove uredbe i pojedinačni akti nadležnih organa kojima se nepokretnosti iz člana 3. ove uredbe opredeljuju za potrebe Vojnobezbednosne agencije i Vojnoobaveštajne agencije su tajni podaci i označavaju se stepenom tajnosti u skladu sa zakonom kojim se uređuje zaštita tajnih podataka i propisima za njegovo izvršenje.

Član 9

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".