REŠENJE

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA SARADNJU GRADA PANČEVA SA JEDINICAMA LOKALNE SAMOUPRAVE DRUGIH DRŽAVA

("Sl. list grada Pančeva", br. 18/2010)

I

Obrazuje se Komisija za saradnju grada Pančeva sa jedinicama lokalne samouprave drugih država (u daljem tekstu: Komisija), u sastavu:

1. Vesna Martinović, Gradonačelnica grada Pančeva, predsednik;

2. Tatjana Medić, zaposlena na radnom mestu za izradu projekata u Sekretarijatu za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva, zamenik predsednika;

3. Karolj Ranc, privatni preduzetnik, firma "Frigoelektro" Pančevo, član;

4. Pavle Marković, privatni preduzetnik, firma "BSP" Pančevo, član;

5. Mr Đorđe Savić, direktor Agencije za posredovanje sa španskim firmama "Merkurius", član;

6. Josif Vasilčin, predstavnik Mesne zajednice Ivanovo, član.

II

Radi efikasnijeg izvršavanja poslova koji se odnose na saradnju grada Pančeva sa jedinicama lokalne samouprave drugih država, Komisija razmatra pitanja uspostavljanja i ostvarivanja saradnje grada Pančeva sa jedinicama lokalne samouprave drugih država u svim oblastima od zajedničkog interesa i preduzima, odnosno predlaže potrebne aktivnosti, razmatra nacrte akata o uspostavljanju saradnje grada Pančeva sa jedinicama lokalne samouprave drugih država, daje mišljenja o nacrtima ovih akata i prati njihovu realizaciju i obavlja i druge zadatke u ovoj oblasti.

III

Za obavljanje pojedinih zadataka iz tačke II ovog rešenja, Komisija može angažovati i druga lica sa potrebnim znanjem i iskustvom.

IV

Predsedniku, zameniku predsednika i svakom članu Komisije pripada mesečna naknada za rad u Komisiji u visini od 25% od neto plate predsednika Skupštine grada Pančeva. Mesečna naknada se isplaćuje srazmerno učešću predsednika, zamenika predsednika i svakog člana Komisije u radu, o čemu predsednik Komisije sačinjava izveštaj.

V

Stručne, organizacione i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća Gradske uprave grada Pančeva u saradnji sa drugim osnovnim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva nadležnim za pojedine oblasti.

Obavezuju se osnovne organizacione jedinice Gradske uprave grada Pančeva, javna i javna komunalna preduzeća i ustanove da, na zahtev Komisije, daju potrebne stručne informacije, analize i predloge, u skladu sa svojim nadležnostima.

VI

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".