ODLUKA

O VISINI NAKNADA ZA KORIŠĆENJE VODOPRIVREDNIH OBJEKATA ZA PROIZVODNJU ELEKTRIČNE ENERGIJE I VODNOG ZEMLJIŠTA ZA OBJEKTE HIDROELEKTRANE

("Sl. list AP Vojvodine", br. 16/2010)

Član 1

Ovom odlukom utvrđuje se visina naknada za korišćenje vodoprivrednih objekata za proizvodnju električne energije i vodnog zemljišta za objekte hidroelektrane na teritoriji Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 2

Godišnja naknada za korišćenje vodoprivrednih objekata za proizvodnju električne energije (polaganje instalacija, postavljanje pratećih objekata i uređaja hidroelektrana i dr.) obračunava se i plaća za svaki proizveden KW/h prema ceni važećoj za tu vrstu energije.

Visina naknade za korišćenje vodoprivrednih objekata za proizvodnju električne energije određuje se za svaku hidroelektranu posebno, u zavisnosti od instalisane snage hidroelektrane i visine troškova održavanja i funkcionisanja vodoprivrednog objekta. Visina naknade utvrđuje se odlukom Upravnog odbora na koju saglasnost daje Vlada Autonomne Pokrajine Vojvodine.

Član 3

Godišnja naknada za korišćenje vodnog zemljišta za glavni objekat hidroelektrane plaća se u iznosu od od 2.707,45 din/m2.

Član 4

Bliži uslovi korišćenja vodoprivrednih objekata i vodnog zemljišta u smislu člana 2. i 3. ove odluke regulišu se ugovorom zaključenim u skladu sa zakonom.

Član 5

Obračun, zaduženje i naplatu naknada utvrđenih ovom odlukom vrši Javno vodoprivredno preduzeće "Vode Vojvodine" Novi Sad, u skladu sa Zakonom o vodama.

Član 6

Ova odluka, po dobijanju saglasnosti Vlade Autonomne Pokrajine Vojvodine, stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu AP Vojvodine".