ZAKLJUČAK

o podržavanju inicijative Udruženja pedagoga fizičke kulture, Aktiva nastavnika muzičke kulture grada Kragujevca i Aktiva nastavnika likovne kulture grada Kragujevca za odlaganje promene u organizaciji nastave fizičkog vaspitanja, muzičke i likovne kulture u mlađim razredima (3. i 4. razred) osnovnih škola

("Sl. list grada Kragujevca", br. 22/2010)

I Podržava se inicijativa Udruženja pedagoga fizičke kulture, Aktiva nastavnika muzičke kulture grada Kragujevca i Aktiva nastavnika likovne kulture grada Kragujevca za odlaganje promene u organizaciji nastave fizičkog vaspitanja muzičke i likovne kulture u mlađim razredima (3. i 4. razred) osnovnih škola.

II Polazeći od značaja nastava fizičkog vaspitanja po telesno zdravlje najmlađih generacija kao i neophodnost smanjenja troškova, odnosno racionalizacije, predlaže se Ministarstvu prosvete RS da preduzme neophodne aktivnosti kojima bi se odložila primena Stručnog uputstva o formiranju odeljenja i načinu finansiranja u osnovnim i srednjim školama za 2010/2011 godinu u delu kojom se profesorima fizičkog vaspitanja, muzičke i likovne kulture onemogućava rad sa učenicima mlađih razreda do dostavljanja stručnog mišljenja nadležnih institucija.

III Realizaciju ovog zaključka pratiće Gradska uprava za obrazovanje, kulturu, informisanje, sport i omladinu i član Gradskog veća za obrazovanje, kulturu i informisanja, koji se obavezuju da dostave izveštaj o realizaciji zaključka Gradskom veću.

IV Ovaj zaključak dostaviti Ministarstvu prosvete RS, Ministarstvu omladine i sporta RS i Fakultetu sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu.

V Zaključak objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".