PRAVILNIK

O OBRASCU I SADRŽINI LEGITIMACIJE INSPEKTORA ZA LEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA

("Sl. glasnik RS", br. 69/2010)

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se obrazac i sadržina legitimacije inspektora za lekove i medicinska sredstva (u daljem tekstu: legitimacija).

Član 2

Legitimacija iz člana 1. ovog pravilnika izdaje se na Obrascu 1, koji je odštampan uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 3

Legitimacija se izrađuje na kunzdruku mat. 300 gr štampa obostrana ferlauf vrh formata crvena (cmyk: M=70% Y=35%), dno formata plava (cmyk: 70% Y=35%) od crvene do plave boje, dimenzija 95 x 70 mm, a zaštićuje se sa PVC providnim omotom.

Član 4

Prednja strana legitimacije u gornjem delu na sredini sadrži Mali grb Republike Srbije, ispod njega tekst koji glasi: REPUBLIKA SRBIJA, MINISTARSTVO ZDRAVLJA, LEGITIMACIJA INSPEKTORA ZA LEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA, a ispod toga ime i prezime inspektora za lekove i medicinska sredstva i registarski broj legitimacije.

Desno od teksta nalazi se mesto za fotografiju inspektora za lekove i medicinska sredstva veličine 28 x 32 mm, preko koje je u donjem levom uglu utisnut pečat Ministarstva zdravlja (u daljem tekstu: Ministarstvo).

Član 5

Na zadnjoj strani legitimacije nalazi se tekst o ovlašćenju inspektora za lekove i medicinska sredstva na osnovu Zakona o lekovima i medicinskim sredstvima i Zakona o zdravstvenoj zaštiti, datum izdavanja legitimacije, svojeručni potpis inspektora za lekove i medicinska sredstva, mesto za pečat i potpis ministra nadležnog za poslove zdravlja.

Član 6

Evidenciju o izdatim legitimacijama vodi Ministarstvo.

Evidencija sadrži: ime i prezime lica kome je legitimacija izdata, jedinstveni matični broj građana, registarski broj, datum izdavanja legitimacije i rubriku za napomene.

Član 7

Inspektor za lekove i medicinska sredstva koji prestane da obavlja poslove inspektora dužan je da legitimaciju vrati Ministarstvu.

Ako inspektor za lekove i medicinska sredstva izgubi legitimaciju ili na drugi način ostane bez legitimacije dužan je da o tome odmah pismeno obavesti neposrednog rukovodioca i da legitimaciju oglasi nevažećom u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Na osnovu potvrde o oglašavanju legitimacije nevažećom u "Službenom glasniku Republike Srbije", izdaće mu se nova legitimacija.

Član 8

Legitimacije izdate do stupanja na snagu ovog pravilnika koristiće se najkasnije do 31. decembra 2010. godine.

Član 9

Danom stupanja na snagu ovog pravilnika prestaje da važi Pravilnik o obrascu legitimacije saveznog inspektora ("Službeni list SRJ", broj 26/00).

Član 10

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Obrazac 1

Legitimacija inspektora za lekove i medicinska sredstva

 

format 95 x 70 mm

PREDNJA STRANA


REPUBLIKA SRBIJA
MINISTARSTVO
ZDRAVLJA

(FOTOGRAFIJA)
28 x 32 mm

LEGITIMACIJA
INSPEKTORA ZA LEKOVE I MEDICINSKA SREDSTVA

IME _____________________________________________________________________________

PREZIME ________________________________________________________________________

REGISTARSKI BROJ
LEGITIMACIJE _______________

ZADNJA STRANA

OVLAŠĆENJE

U postupku inspekcijskog nadzora, inspektor za lekove i medicinska sredstva ima prava i dužnosti utvrđene Zakonom o lekovima i medicinskim sredstvima i Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

___________________________
(Datum izdavanja Legitimacije)

MP

____________________
Ministar zdravlja     

___________________________
(Svojeručni potpis)