ODLUKA
O UTVRĐIVANJU VISINE NAKNADE ZA OBAVLJANJE POSLOVA OBJEDINJENE NAPLATE ZA KOMUNALNE, STAMBENE I DRUGE USLUGE KOJE PLAĆAJU JAVNA PREDUZEĆA I DRUGA PREDUZEĆA I USTANOVE

("Sl. list grada Zaječara", br. 16/2010)

Član 1

Utvrđuje se visina naknade za obavljanje poslova objedinjene naplate za komunalne, stambene i druge usluge i naknade, koje plaćaju javna, javno komunalna i druga preduzeća i ustanove:

1. JKP "Kraljevica" Zaječar u visini od 6,5% od ukupno naplaćenog iznosa za iznošenje i deponovanje smeća;

2. JKP "Vodovod" Zaječar u visini od 6,5% od ukupno naplaćenog iznosa za vodu i kanalizaciju;

3. JSP "Zaječar" Zaječar u visini od 6,5% od ukupno naplaćenog iznosa za izvršene stambene usluge;

4. "Toplifikacija Moravia-Zaječar" a.d. u visini od 3% od ukupnog naplaćenog iznosa za izvršene usluge naplate toplotne energije;

5. Grad Zaječar - Gradska uprava u visini od 5% od ukupno naplaćenog iznosa za izvršene usluge naplate naknade za zaštitu i unapređivanje životne sredine.

Član 2

Obavezuju se javna, javno komunalna i druga preduzeća, u čije ime i za čiji račun se vrši objedinjena naplata, da sa JP "Objedinjena naplata" Zaječar zaključe ugovor o vršenju poslova naplate, sa visinom naknade u tvrđenoj u tački 1. ove Odluke, u roku od petnaest dana od dana stupanja na snagu odluke.

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Zaječara" i počinje da se primenjuje od dana stupanja na snagu, izuzev odredbe člana 1. stav 1. tačka 5, koja će početi sa primenom po dobijanju saglasnosti Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja na izmene Odluke o naknadi za zaštitu i unapređivanje životne sredine Grada Zaječara.