REŠENJE
O IMENOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU POTREBA ZA PRUŽANJEM DODATNE OBRAZOVNE, ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE PODRŠKE DETETU I UČENIKU

("Sl. list grada Zaječara", br. 19/2010)

I

Ovim Rešenjem imenuje se Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku na teritoriji grada Zaječara - Interresorna komisija (u daljem tekstu: Komisija).

II

U Komisiju se imenuju, kao stalni članovi:

1. dr Branka Vasić, pedijatar,

2. Ljiljana Tešanović, školski psiholog,

3. Srbijanka Pejčić, socijalni radnik.

Predsednika Komisije imenuju stalni članovi Komisije, iz svojih redova.

III

Komisija pored tri stalna, ima i dva povremena člana, koje određuje predsednik Komisije, iz sastava: predstavnik zdravstvene zaštite (izabrani lekar ili lekar specijalista), predstavnik obrazovanja (vaspitač, nastavnik razredne nastave, odeljenjski starešina, predmetni nastavnik ili stručni saradnik zaposlen u obrazovnoj ustanovi koju dete pohađa) i predstavnik socijalne zaštite (stručni radnik iz ustanove socijalne zaštite, voditelj slučaja, predstavnik ustanove socijalne zaštite u koju je dete smešteno i dr.).

IV

Zadatak Komisije je da izvrši procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene ili socijalne podrške detetu i učeniku, kome je usled socijalne uskraćenosti, smetnji u razvoju, invaliditeta, teškoća u učenju i drugih razloga, potrebna dodatna podrška u obrazovanju, zdravstvu ili socijalnoj zaštiti, u skladu sa Pravilnikom o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu i učeniku ("Sl. glasnik RS", br. 63/10).

V

Za obavljanje stručnih i administrativnih poslova za potrebe Komisije, određuje se Suzana Petrović, stručni saradnik u Odeljenju za društvene delatnosti Gradske uprave Zaječar (koordinator Komisije).

VI

Stupanjem na snagu ovog Rešenja, prestaje da važi Rešenje Gradske uprave Zaječar IV br. 552-2 od 12.03.2009. godine, o imenovanju Lekarske komisije za pregled dece ometene u razvoju.

VII

Rešenje objaviti u "Službenom listu grada Zaječara".

Rešenje dostaviti: imenovanima i arhivi Gradske uprave Zaječar.