REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU POTREBA ZA PRUŽANJEM DODATNE OBRAZOVNE, ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE PODRŠKE DETETU I UČENIKU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 44/2010)

I

Ovim rešenjem obrazuje se Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku (u daljem tekstu: Interresorna komisija).

II

Interresorna komisija vrši procenu potrebe za dodatnom obrazovnom, zdravstvenom i socijalnom podrškom detetu i učeniku, u skladu sa Pravilnikom o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu i učeniku.

Interresorna komisija vrši procenu o smetnjama u razvoju deteta i potrebe za ostvarivanjem prava na finansijsku podršku porodici sa decom i drugih prava iz oblasti socijalne zaštite.

III

Interresorna komisija ima tri stalna i dva povremena člana.

Stalni članovi Interresorne komisije su: predstavnik sistema zdravstvene zaštite - doktor medicine - specijalista pedijatar, predstavnik obrazovno-vaspitnog sistema - diplomirani školski psiholog i predstavnik sistema socijalne zaštite - socijalni radnik.

Stalne članove komisije imenuje Gradska uprava za obrazovanje: na predlog "Doma zdravlja Novi Sad" doktora medicine - specijalistu pedijatra, Ministarstva prosvete - Školske uprave Novi Sad - diplomiranog školskog psihologa i Centra za socijalni rad Grada Novog Sada - diplomiranog socijalnog radnika.

IV

Predsednika Interresorne komisije biraju stalni članovi komisije iz svojih redova. Broj i sastav povremenih članova Interresorne komisije određuje se za svako pojedinačno dete tako što se iz dva sistema iz kojih je podrška od posebnog značaja kao člana Komisije, poziva po jedno lice koje ima najviše saznanja o detetu.

Povremene članove Interresorne komisije određuje predsednik Komisije.

V

Interresorna komisija ima koordinatora koji pruža stručnu i administrativno-tehničku pomoć Komisiji. Koordinator učestvuje u radu Interresorne komisije, bez prava odlučivanja. Sedište Komisije je u prostorijama "Doma zdravlja Novi Sad", u Ulici Zmaj Ognjena Vuka, broj 19.

VI

Interresorna komisija je obavezna da dostavlja redovne izveštaje o svom radu Gradskoj upravi za obrazovanje, kao i resornim ministarstvima, o predloženoj i pruženoj podršci detetu i učeniku, najmanje dva puta godišnje.

VII

Donošenjem ovog rešenja prestaje da važi Rešenje o obrazovanju i imenovanju Komisije za pregled dece ometene u razvoju ("Službeni list Grada Novog Sada", br. 40/07 i 22/08).

VIII

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".