UREDBA

O UTVRĐIVANJU REGIONALNOG PROSTORNOG PLANA OPŠTINA JUŽNOG POMORAVLJA

("Sl. glasnik RS", br. 83/2010)

Član 1

Utvrđuje se Regionalni prostorni plan opština Južnog pomoravlja (u daljem tekstu: Prostorni plan), koji je odštampan uz ovu uredbu i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostornim planom utvrđuju se dugoročna koncepcija razvoja, organizacije, uređenja, zaštite i korišćenja područja Prostornog plana na teritoriji koja obuhvata područja Jablaničkog i Pčinjskog upravnog okruga, i to: na teritoriji Jablaničkog upravnog okruga, cele opštine Bojnik, Vlasotince, Lebane, Leskovac, Medveđa i Crna Trava; i na teritoriji Pčinjskog upravnog okruga, cele opštine Bosilegrad, Bujanovac, Vladičin Han, Vranje, Preševo, Surdulica i Trgovište.

Član 3

Prostorni plan sastoji se iz tekstualnog dela i grafičkih prikaza.

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Grafički prikazi (referalne karte) izrađeni su u razmeri 1: 100.000, i to: referalna karta 1 - Osnovna namena prostora; referalna karta 2 - Mreža naselja i infrastrukturni sistemi i referalna karta 3 - Turizam i zaštita prostora.

Grafičke prikaze iz stava 3. ovog člana, izrađene u 22 primerka, overava svojim potpisom ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 4

Prostorni plan sprovodi se izradom i donošenjem prostornih planova jedinica lokalne samouprave i urbanističkih planova, kao i razvojnim planovima i programima, programima uređenja građevinskog zemljišta i programima zaštite životne sredine i prirode.

Član 5

Grafički prikazi iz člana 3. stav 3. ove uredbe, čuvaju se trajno u Vladi (jedan komplet), Ministarstvu životne sredine i prostornog planiranja (tri kompleta), Ministarstvu za infrastrukturu (jedan komplet), Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (jedan komplet), gradu Leskovcu (jedan komplet), gradu Vranju (jedan komplet), opštini Bojnik (jedan komplet), opštini Vlasotince (jedan komplet), opštini Lebane (jedan komplet), opštini Medveđa (jedan komplet), opštini Crna Trava (jedan komplet), opštini Bosilegrad (jedan komplet), opštini Bujanovac (jedan komplet), opštini Vladičin Han (jedan komplet), opštini Preševo (jedan komplet), opštini Surdulica (jedan komplet), opštini Trgovište (jedan komplet) i Republičkoj agenciji za prostorno planiranje (tri kompleta).

Dokumentaciona osnova na kojoj se zasniva Prostorni plan čuva se u Republičkoj agenciji za prostorno planiranje.

Član 6

Pravo na neposredan uvid u grafičke prikaze iz člana 3. stav 3. ove uredbe imaju pravna i fizička lica, pod uslovima i na način koji bliže propisuje ministar nadležan za poslove prostornog planiranja.

Član 7

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti uskladiće se sa odredbama ove uredbe na način utvrđen Prostornim planom.

Planovi i programi razvoja koji se donose po posebnim propisima, propisi i drugi opšti akti uskladiće se sa odredbama ove uredbe u roku od godinu dana od dana njenog stupanja na snagu.

Prostorni planovi jedinica lokalne samouprave, urbanistički planovi i projekti, planovi i programi razvoja doneti do dana stupanja na snagu ove uredbe, primenjuju se u delovima koji nisu u suprotnosti sa ovom uredbom.

Član 8

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

Napomene

Tekstualni deo Regionalnog prostornog plana opština Južnog pomoravlja, objavljen je u "Sl. glasniku RS", br. 83/2010, str. 3-66.