ODLUKA

O IZRADI REGIONALNOG PLANA UPRAVLJANJA OTPADOM ZA GRAD NOVI SAD I OPŠTINE BAČKA PALANKA, BAČKI PETROVAC, BEOČIN, ŽABALJ, SRBOBRAN, TEMERIN I VRBAS

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 45/2010)

Član 1

Pristupa se izradi regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas (u daljem tekstu: regionalni plan).

Član 2

Nosilac aktivnosti na izradi regionalnog plana je Grad Novi Sad, u skladu sa Sporazumom o saradnji Grada Novog Sada i opština Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas o formiranju regiona za upravljanje komunalnim otpadom (u daljem tekstu: Sporazum).

Poslove u vezi pripreme regionalnog plana obavlja Gradska uprava za komunalne poslove.

Član 3

Regionalni plan će sadržati: očekivane vrste, količine i poreklo ukupnog otpada na teritoriji Grada Novog Sada i opština Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas (u daljem tekstu: opštine učesnice Sporazuma); očekivane vrste, količine i poreklo otpada koji će biti iskorišćen ili odložen u okviru teritorije obuhvaćene regionalnim planom; očekivane vrste, količine i poreklo otpada koji će se prihvatati odnosno otpremati između Grada Novog Sada i opština učesnica Sporazuma; ciljeve koje treba ostvariti u pogledu ponovne upotrebe i reciklaže otpada u oblasti koja je obuhvaćena regionalnim planom; kao i druge podatke, ciljeve i mere od značaja za efikasno upravljanje otpadom.

Član 4

Grad Novi Sad će po stupanju na snagu ove odluke započeti aktivnosti u cilju izrade regionalnog plana, a opštine učesnice Sporazuma će je potvrditi.

Član 5

Sredstva za izradu regionalnog plana obezbeđuju se u budžetu Grada Novog Sada i iz donacija preko Republičkog fonda za zaštitu životne sredine u skladu sa zakonom.

Član 6

Nepristupanje izradi strateške procene uticaja regionalnog plana na životnu sredinu utvrđeno je Rešenjem Gradske uprave za komunalne poslove, broj: III-352-1/2010-1404 od 26.10.2010. godine, koje je sastavni deo ove odluke.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".

Napomene

Rešenje o nepristupanju izradi strateške procene uticaja regionalnog plana upravljanja otpadom za Grad Novi Sad i opštine Bačka Palanka, Bački Petrovac, Beočin, Žabalj, Srbobran, Temerin i Vrbas na životnu sredinu, koje je sastavni deo ove odluke, objavljeno je u "Sl. listu Grada Novog Sada", br. 45/2010, str. 1235 i 1236.