PRAVILNIK

O OTPISU DELA DOSPELOG PORESKOG DUGA NA DAN 31.12.2009. GODINE

("Sl. list Grada Sombora", br. 8/2010)

Član 1

Ovim Pravilnikom o otpisu dela dospelog poreskog duga na dan 31.12.2009. godine (u daljem tekstu: Pravilnik) uređuju se pitanja koja se odnose na proceduru podnošenja zahteva, prijema i postupanja po zahtevu, izrade rešenja i knjiženja rešenja u poreskom računovodstvu.

Član 2

Poreski obveznici koji žele da iskoriste pravo na otpis dela dospelog poreskog duga na dan 31.12.2009. godine dužni su da podnesu zahtev na obrascu zahteva koji će propisati Odeljenje lokalne poreske administracije Gradske uprave Grada Sombora (u daljem tekstu: Odeljenje).

Član 3

Poreski obveznici dužni su da uz uredno popunjen zahtev prilože dokaze o uplati iznosa glavnog duga i 10% kamate koji su dospeli na dan 31.12.2009. godine.

Zahtev se predaje u dva primerka, preko pisarnice Gradske uprave.

Član 4

Odeljenje vodi posebnu evidenciju o primljenim zahtevima, ukupnom iznosu uplaćenom po podnetim zahtevima i ukupnom otpisanom iznosu.

Član 5

Otpis dela dospelog poreskog duga po osnovu određenih lokalnih javnih prihoda na dan 31.12.2009. godine vrši se na osnovu rešenja koje donosi načelnik Odeljenja.

Član 6

Rešenjem o otpisu se utvrđuje pravo poreskog obveznika na otpis dela dospelog poreskog duga po osnovu određenih lokalnih javnih prihoda.

Žalba na rešenje se podnosi u roku od tri dana od dana prijema rešenja.

Član 7

Ovaj Pravilnik stupa na snagu danom donošenja, a objaviće se u "Službenom listu Grada Sombora".