ODLUKA

O ODREĐIVANJU LOKACIJE ZA IZGRADNJU I RAD POSTROJENJA ZA SKLADIŠTENJE, TRETMAN ILI ODLAGANJE OTPADA, ODNOSNO GRAĐEVINSKOG OTPADA I OTPADA OD RUŠENJA NA TERITORIJI GRADA SOMBORA

("Sl. list Grada Sombora", br. 10/2010)

Član 1

Ovom Odlukom određuje se lokacija za izgradnju i rad postrojenja za skladištenje, tretman ili odlaganje otpada odnosno građevinskog otpada i otpada od rušenja na teritoriji grada Sombora.

Član 2

Lokacija za izgradnju i rad postrojenja za skladištenje, tretman ili odlaganje otpada odnosno građevinskog otpada i otpada od rušenja na teritoriji grada Sombora, nalazi se na istočnom i severoistočnom obodu postojeće deponije smeća Rančevo na katastarskoj parceli broj 12457/4 K.O. Sombor 2.

Član 3

Građevinski otpad uključuje otpad koji nastaje prilikom gradnje građevina, rekonstrukcije, održavanja ili rušenja postojećih građevina, kao i otpad nastao od iskopanog materijala, koji se ne može bez prethodne obrade koristiti. Građevinski otpad sadrži: zemlju od iskopa, otpad od rušenja i građenja (otpad od keramike, betona, gvožđa, čelika, plastika i dr.) kao i otpadni asfalt i beton.

Član 4

Vlasnik građevinskog otpada i otpada od rušenja jeste proizvođač otpada, lice koje učestvuje u prometu otpada kao posredni držalac otpada ili pravno ili fizičko lice koje poseduje otpad.

Član 5

Vlasnik građevinskog otpada i otpada od rušenja obavezan je da isti transportuje i skladišti o svom trošku na lokaciju iz člana 2. ove Odluke.

Član 6

Nadzor nad sprovođenjem ove Odluke vršiće Gradska uprava Grada Sombora preko Odeljenja inspekcije i komunalne policije.

Član 7

Za nepoštovanje obaveza utvrđenih u članu 5. ove Odluke, kazniće se za prekršaj:

1. pravno lice, novčanom kaznom u iznosu od 50.000,00 dinara do 1.000.000,00 dinara;

2. odgovorno lice u pravnom licu, novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 dinara do 75.000,00 dinara;

3. preduzetnik, novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 dinara do 250.000,00 dinara;

4. fizičko lice, novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 dinara do 75.000,00 dinara.

Član 8

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Sombora".