ODLUKA

O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PLANOVE

("Sl. list grada Pančeva", br. 21/2010)

Član 1

Ovom odlukom obrazuje se Komisija za planove (u daljem tekstu: Komisija), utvrđuje se broj članova, način rada, sastav i druga pitanja od značaja za rad Komisije.

Član 2

Komisiju čine predsednik, zamenik predsednika i sedam članova koji se imenuju iz reda stručnjaka za oblast prostornog planiranja i urbanizma i drugih oblasti koje su od značaja za obavljanje stručnih poslova u oblasti planiranja, uređenja prostora i izgradnje, sa odgovarajućom licencom.

Predsednika, zamenika predsednika i četiri člana Komisije imenuje Skupština grada Pančeva, na predlog Komisije za kadrovska, administrativna pitanja i radne odnose.

Tri člana Komisije imenuje Skupština grada Pančeva na predlog Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam, arhitekturu i graditeljstvo u Novom Sadu.

Mandat Komisije traje četiri godine, s tim da isto lice ne može biti imenovano više od dva puta.

Član 3

Komisija se obrazuje radi obavljanja stručnih poslova u postupku izrade i sprovođenja urbanističkih planova, kao i davanja stručnog mišljenja po zahtevu nadležnih organa Gradske uprave grada Pančeva.

Pored obaveza iz prethodnog stava, Komisija ima zadatak da u roku utvrđenom Zakonom o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik RS", br. 72/09 i 81/09 - ispravka), učestvuje u usklađivanju Prostornog plana opštine - grada Pančeva ("Službeni list grada Pančeva" br. 19/09) i Generalnog plana Pančeva ("Službeni list opštine Pančevo", br. 14/08 i 16/08 - ispravka) sa odredbama ovog zakona.

Član 4

Komisija o svom radu sačinjava izveštaj.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova.

Član 5

Predsedniku Komisije pripada mesečna neto naknada u visini od 15% od plate predsednika Skupštine grada Pančeva, bez poreza i doprinosa i bez dodataka na platu za vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad) i svakom članu Komisije pripada mesečna neto naknada u visini od 10% od plate predsednika Skupštine grada Pančeva, bez poreza i doprinosa i bez dodatka na platu za vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad).

Zamenik predsednika Komisije ili član Komisije, kada menja predsednika Komisije u mesecu za koji se vrši isplata, ostvaruje pravo na mesečnu naknadu u visini od 15% od plate predsednika Skupštine grada Pančeva, bez poreza i doprinosa i bez dodatka na platu za vreme provedeno u radnom odnosu (minuli rad).

Naknada iz stavova 1. i 2. ovog člana obračunava se i isplaćuje prema učešću predsednika, zamenika predsednika, odnosno članova Komisije u radu Komisije, na osnovu evidencije za mesec za koji se vrši isplata naknade.

Ako je predsednik, zamenik predsednika, odnosno član Komisije odsustvovao makar i sa jedne sednice Komisije u toku meseca za koji se vrši isplata naknade, u slučajevima službenog puta ili bolovanja i drugim opravdanim slučajevima, pripada mu jedna polovina naknade iz stavova 1. i 2. ovog člana, pod uslovom da izostanak opravda nalogom za službeni put ili potvrdom lekara, najkasnije do 2.(drugog) u mesecu za prethodni mesec.

Za mesec u kome se ne održi sednica Komisije, predsedniku, zameniku predsednika i članu Komisije pripada jedna polovina naknade iz stavova 1. i 2. ovog člana.

Predsedniku, zameniku predsednika, odnosno članu Komisije ne pripada naknada iz stavova 1. i 2. ovog člana ukoliko je neopravdano odsustvovao makar i sa jedne sednice Komisije u mesecu za koji se vrši isplata.

Članovima Komisije koji su van teritorije grada Pančeva pripada naknada za prevoz prilikom njihovog dolaska na sednice Komisije u visini prevozne karte.

Naknada iz stavova 1, 2. i 7. isplaćuje se na teret sredstava budžeta grada Pančeva.

Član 6

Stručne, organizacione i administrativno-tehničke poslove za Komisiju obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća u saradnji sa Sekretarijatom za zaštitu životne sredine, urbanizam, građevinske i stambeno-komunalne poslove Gradske uprave grada Pančeva.

Član 7

Danom stupanja na snagu ove odluke, prestaje da važi Odluka o obrazovanju Komisije za planove ("Službeni list opštine Pančevo", br. 9/03, 11/05 i 17/07).

Član 8

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja, primenjivaće se počev od isplate za mesec oktobar 2010. godine i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".