REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PROCENU POTREBA ZA PRUŽANJEM DODATNE OBRAZOVNE, ZDRAVSTVENE I SOCIJALNE PODRŠKE DETETU I UČENIKU

("Sl. list grada Subotice", br. 37/2010)

I

Obrazuje se Komisija za procenu potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku (u daljem tekstu: Komisija).

Komisija radi u sastavu od tri stalna i dva povremena člana.

Broj i sastav povremenih članova Komisije određuje se za svako pojedinačno dete tako što se iz dva sistema, iz kojih je podrška od posebnog značaja, kao član Komisije poziva po jedno lice koje ima najviše saznanja o detetu.

Povremeni član Komisije može da bude predstavnik zdravstvene zaštite, predstavnik obrazovanja i predstavnik socijalne zaštite.

Povremene članove Komisije određuje predsednik Komisije.

II

Imenuju se u Komisiju, za stalne članove:

1. dr. Agota Polivka, pedijatar, kao predstavnik sistema zdravstvene zaštite, za člana

2. Dragana Ćupurdija, psiholog, predstavnik obrazovno-vaspitnog sistema, za člana i

3. Marina Vojnić - predstavnik sistema socijalne zaštite, za člana.

Predsednika Komisije biraju stalni članovi Komisije iz svojih redova.

III

Stručne i administrativno-tehničke poslove za Komisiju vrši Koordinator, zaposlen u sekretarijatu Gradske uprave nadležnom za poslove društvenih delatnosti.

Koordinator učestvuje u radu Komisije, bez prava odlučivanja.

IV

Komisija sprovodi postupak procene potreba za pružanjem dodatne obrazovne, zdravstvene i socijalne podrške detetu i učeniku u skladu sa odredbama Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, Pravilnika o dodatnoj obrazovnoj, zdravstvenoj i socijalnoj podršci detetu i učeniku i Pravilnika o bližim uputstvima za utvrđivanje prava na individualni obrazovni plan, njegovu primenu i vrednovanje.

Komisija radi pri Razvojnom savetovalištu Doma zdravlja Subotica.

Komisija je obavezna da dostavlja redovne izveštaje o svom radu Gradskoj upravi kao i resornim ministarstvima o predloženoj i pruženoj podršci, najmanje dva puta godišnje.

V

Stalnim i privremenim članovima Komisije pripada naknada u iznosu od 1.100,00 dinara po obrađenom slučaju - detetu.

Iznos iz stava 1. ove tačke usklađuje se 1. aprila i 1. oktobra tekuće godine, na osnovu statističkih podataka, sa kretanjem troškova života na teritoriji Republike Srbije u prethodnih šest meseci.

Sredstva za naknadu za rad članova Komisije obezbeđuju se u budžetu Grada Subotice.

VI

Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Subotice".