NAREDBA
O ZABRANI PUŠENJA U ZATVORENOM RADNOM PROSTORU KOJI KORISTE ORGANI GRADA, STRUČNE I POSEBNE SLUŽBE ORGANA GRADA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 29/2010)

I

Pušenje je zabranjeno u svakom zatvorenom radnom prostoru koji koriste organi Grada, stručne i posebne službe organa Grada.

Pušenje je zabranjeno i u službenim vozilima (putnička i teretna) koja koriste organi Grada, stručne i posebne službe organa Grada.

II

Obavezuju se rukovodioci gradskih uprava, stručnih i posebnih službi organa Grada da kao odgovorna lica, svako u delokrugu svoje nadležnosti, kontrolišu zabranu pušenja u prostoru iz poglavlja I ove naredbe, odnosno da odrede lica zadužena za kontrolu pušenja, kao i da na vidnom mestu u okviru prostora koje koristi organizaciona celina kojom rukovodi, istakne ime lica koje je zadužio da u njegovo ime kontroliše zabranu pušenja sa podacima o mestu gde se to lice nalazi i telefonskim brojem na koji se može prijaviti pušenje u tom prostoru.

III

Obavezuju se rukovodioci gradskih uprava, stručnih i posebnih službi organa Grada da preduzmu neophodne aktivnosti:

- kako bi znak zabrane pušenja bio istaknut na svim ulaznim vratima svakog zatvorenog radnog prostora, odnosno prevoznog sredstva koji koristi organizaciona celina kojom rukovodi,

- kako bi iz radnog prostora koji služi za obavljanje poslova iz delokruga nadležnosti organizacionih celina kojima rukovode, bile uklonjene pepeljare.

IV

Obavezuje se direktor Agencije za održavanje, obezbeđenje i pružanje usluga da preduzme sve neophodne mere i aktivnosti:

- kako bi znak zabrane pušenja bio istaknut na svim vidnim mestima svakog zatvorenog prostora povezanog sa radnim prostorom, kao i na vidnim mestima drugog pripadajućeg zatvorenog prostora, kao što su hodnici, liftovi, stepeništa, predvorja, zajedničke prostorije, toaleti, kantina, pomoćni objekti, magacini, garaže, službena vozila i sl.

V

Ovu Naredbu objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca", kao i na oglasnoj tabli organa Grada.