ODLUKA

O PRISTUPANJU IZRADI LOKALNOG PLANA UPRAVLJANJA OTPADOM GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 29/2010)

Član 1

Grad Kragujevac pristupa procesu izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Kragujevca kao strateškog dokumenta u oblasti upravljanja otpadom na teritoriji grada, sve u skladu sa Strategijom upravljanja otpadom za period 2010-2019. godine i nacionalnim planovima za upravljanje različitim tokovima otpada.

Član 2

Svrha izrade Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Kragujevca je definisanje opštih i posebnih ciljeva i principa upravljanja otpadom na svojoj teritoriji.

Član 3

Cilj Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Kragujevca je uspostavljanje održivog sistema upravljanja otpadom radi smanjenja zagađenja životne sredine i degradacije prostora kao i razvijanje sistema primarne selekcije otpada sa jasno definisanim i precizno utvrđenim prioritetnim ciljevima i aktivnostima.

Član 4

Izradu Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Kragujevca sprovešće Gradska uprava za prostorno planiranje, izgradnju i zaštitu životne sredine u saradnji sa sa drugim organima nadležnim za poslove privrede, finansija, urbanizma, kao i sa predstavnicima privrednih društava, odnosno preduzeća, udruženja, stručnih institucija, nevladinih i drugih organizacija koje se bave zaštitom životne sredine, uključujući i organizacije potrošača.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Kragujevca".