ODLUKA

O PRISTUPANJU IZRADI LOKALNOG AKCIONOG PLANA ZAPOŠLJAVANJA ZA 2011. GODINU

("Sl. list grada Kragujevca", br. 31/2010)

Član 1

Grad Kragujevac pristupa procesu izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja kao osnovnog instrumenta sprovođenja aktivne politike zapošljavanja na teritoriji grada, u skladu sa Nacionalnom strategijom zapošljavanja za period 2005-2010. godine i Nacionalnim akcionim planom zapošljavanja za 2011. godinu.

Član 2

Svrha izrade Lokalnog akcionog plana zapošljavanja je definisanje programa i mera kojima će se rešavati ključna pitanja lokalnog tržišta rada.

Član 3

Ciljevi Lokalnog akcionog plana zapošljavanja su: identifikovanje problema u oblasti zapošljavanja na teritoriji lokalne zajednice, prepoznavanje grupa sa natprosečnim rizikom od nezaposlenosti, dizajniranje mera aktivne politike zapošljavanja kojima bi se delovalo na uzroke problema i smanjile razlike u pogledu rizika od nezaposlenosti, izgradnja institucionalnih formi za rešavanje pitanja zapošljavanja i postizanje promene strukture na tržištu rada u smislu podizanja konkurentnosti.

Član 4

Ovlašćuje se Gradsko veće da u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke, obrazuje Radni tim za izradu Lokalnog akcionog plana zapošljavanja za 2011. godinu, u čijem sastavu bi bili predstavnici: relevantnih Gradskih uprava, reprezentativnih udruženja poslodavaca, reprezentativnih sindikata, obrazovnih institucija (Srednje stručne škole i Univerzitet u Kragujevcu), Regionalne privredne komore Kragujevac, Regionalne agencije za ekonomski razvoj Šumadije i Pomoravlja, Centra za socijalni rad u Kragujevcu, nevladinog sektora (NVO "Viktorija" i Klub mladih osoba sa invaliditetom) i Nacionalne službe za zapošljavanje - filijala u Kragujevcu.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".