ODLUKAO ODREĐIVANJU POLJOPRIVREDNIH I PREHRAMBENIH PROIZVODA ZA KOJE SE PLAĆA POSEBNA DAŽBINA PRI UVOZU I IZNOSU POSEBNE DAŽBINE("Sl. glasnik RS", br. 97/2010) |
1. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda plaća se po jedinici proizvoda, i to za:
Tarifna oznaka |
Naimenovanje |
Iznos |
|
Za uvoz |
Osim |
||
(1) |
(2) |
(3) |
(4) |
0102 |
Žive životinje, vrste goveda: |
|
|
0102 90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - domaće vrste: |
|
|
0102 90 05 00 |
- - - mase ne preko 80 kg: |
7.50 |
15.00 |
|
- - - mase preko 80 kg, ali ne preko 160 kg: |
|
|
0102 90 21 00 |
- - - - za klanje |
7.00 |
14.00 |
|
- - - mase preko 160 kg, ali ne preko 300 kg: |
|
|
0102 90 41 00 |
- - - - za klanje |
7.80 |
13.00 |
|
- - - mase preko 300 kg: |
|
|
|
- - - - ostalo: |
|
|
0102 90 71 00 |
- - - - - za klanje |
8.40 |
12.00 |
0103 |
Svinje, žive: |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0103 91 |
- - mase ne preko 50 kg: |
|
|
0103 91 10 00 |
- - - domaće vrste |
13.50 |
15.00 |
0103 92 |
- - mase 50 kg ili veće: |
|
|
|
- - - domaće vrste: |
|
|
0103 92 11 00 |
- - - - koje su se najmanje jedanput prasile, mase 160 kg i veće |
8.40 |
12.00 |
0103 92 19 00 |
- - - - ostale |
7.20 |
12.00 |
0104 |
Ovce i koze, žive: |
|
|
0104 10 |
- Ovce: |
|
|
|
- - ostale: |
|
|
0104 10 30 00 |
- - - jagnjad (do jedne godine starosti) |
9.80 |
14.00 |
0104 10 80 00 |
- - - ostale |
4.80 |
12.00 |
0105 |
Živina domaća, živa (kokoške vrste Gallus domesticus, patke, guske, ćurke i biserke): |
|
|
|
- Ostalo: |
|
|
0105 94 00 00 |
- - kokoške vrste Gallus domesticus |
0.00 |
14.00 |
0201 |
Meso goveđe, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0201 10 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0201 10 00 10 |
- - teleći |
15.40 |
44.00 |
0201 10 00 20 |
- - juneći |
14.00 |
40.00 |
0201 10 00 90 |
- - ostali |
10.50 |
30.00 |
0201 20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
0201 20 20 |
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0201 20 20 10 |
- - - teleće |
15.40 |
44.00 |
0201 20 20 20 |
- - - juneće |
14.00 |
40.00 |
0201 20 20 90 |
- - - ostale |
10.50 |
30.00 |
0201 20 30 |
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201 20 30 10 |
- - - teleće |
9.10 |
26.00 |
0201 20 30 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0201 20 30 90 |
- - - ostalo |
9.10 |
26.00 |
0201 20 50 |
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0201 20 50 10 |
- - - teleće |
10.50 |
30.00 |
0201 20 50 20 |
- - - juneće |
14.00 |
40.00 |
0201 20 50 90 |
- - - ostale |
10.50 |
30.00 |
0201 20 90 |
- - ostalo: |
|
|
0201 20 90 10 |
- - - teleće |
9.10 |
26.00 |
0201 20 90 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0201 20 90 90 |
- - - ostalo |
9.10 |
26.00 |
0201 30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0201 30 00 10 |
- - teleće |
17.50 |
50.00 |
0201 30 00 20 |
- - juneće |
15.40 |
44.00 |
0201 30 00 90 |
- - ostalo |
12.60 |
36.00 |
0202 |
Meso, goveđe, smrznuto: |
|
|
0202 10 00 |
- Trupovi i polutke: |
|
|
0202 10 00 10 |
- - teleći |
12.60 |
36.00 |
0202 10 00 20 |
- - juneći |
10.50 |
30.00 |
0202 10 00 90 |
- - ostali |
10.50 |
30.00 |
0202 20 |
- Ostali komadi sa kostima: |
|
|
0202 20 10 |
- - kompenzirane četvrti: |
|
|
0202 20 10 10 |
- - - teleće |
12.60 |
36.00 |
0202 20 10 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0202 20 10 90 |
- - - ostale |
10.50 |
30.00 |
0202 20 30 |
- - prednje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202 20 30 10 |
- - - teleće |
12.60 |
36.00 |
0202 20 30 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0202 20 30 90 |
- - - ostale |
10.50 |
30.00 |
0202 20 50 |
- - zadnje četvrti, nerazdvojene ili razdvojene: |
|
|
0202 20 50 10 |
- - - teleće |
12.60 |
36.00 |
0202 20 50 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0202 20 50 90 |
- - - ostale |
10.50 |
30.00 |
0202 20 90 |
- - ostalo: |
|
|
0202 20 90 10 |
- - - teleće |
12.60 |
36.00 |
0202 20 90 20 |
- - - juneće |
10.50 |
30.00 |
0202 20 90 90 |
- - - ostalo |
10.50 |
30.00 |
0202 30 |
- Bez kostiju: |
|
|
0202 30 10 |
- - prednje četvrti, cele ili sečene u najviše pet komada, svaka sastavljena u jedan blok; kompenzirane četvrti u dva bloka, jednom od prednje četvrti, cele ili isečene u najviše pet delova, a drugom od zadnje četvrti, isključujući pečenice u jednom komadu: |
|
|
0202 30 10 10 |
- - - teleće |
14.00 |
40.00 |
0202 30 10 20 |
- - - juneće |
12.60 |
36.00 |
0202 30 10 90 |
- - - ostale |
12.25 |
35.00 |
0202 30 50 |
- - delovi prednje četvrti, sečene ("crop, chuck and blade") i grudi: |
|
|
0202 30 50 10 |
- - - teleći |
14.00 |
40.00 |
0202 30 50 20 |
- - - juneći |
12.60 |
36.00 |
0202 30 50 90 |
- - - ostali |
12.25 |
35.00 |
0202 30 90 |
- - ostalo: |
|
|
0202 30 90 10 |
- - - teleće |
14.00 |
40.00 |
0202 30 90 20 |
- - - juneće |
12.60 |
36.00 |
0202 30 90 90 |
- - - ostalo |
8.75 |
25.00 |
0203 |
Meso svinjsko, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
|
- Sveže ili rashlađeno: |
|
|
0203 11 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203 11 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
29.40 |
42.00 |
0203 11 90 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
32.00 |
0203 12 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 12 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
30.80 |
44.00 |
0203 12 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
25.20 |
36.00 |
0203 12 90 00 |
- - - ostalo |
22.40 |
32.00 |
0203 19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 19 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
24.50 |
35.00 |
0203 19 13 00 |
- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima |
24.50 |
35.00 |
0203 19 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
17.50 |
25.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203 19 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
28.00 |
40.00 |
0203 19 59 00 |
- - - - - ostalo |
28.00 |
40.00 |
|
- Smrznuto: |
|
|
0203 21 |
- - trupovi i polutke: |
|
|
0203 21 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
21.00 |
30.00 |
0203 21 90 00 |
- - - ostali |
0.00 |
30.00 |
0203 22 |
- - butovi, plećke i komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 22 11 00 |
- - - - butovi i komadi od njih |
25.20 |
36.00 |
0203 22 19 00 |
- - - - plećke i komadi od njih |
21.00 |
30.00 |
0203 22 90 00 |
- - - ostali |
0.00 |
25.00 |
0203 29 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0203 29 11 00 |
- - - - prednji delovi i komadi od njih |
14.00 |
20.00 |
0203 29 13 00 |
- - - - bubrežnjak i komadi od njega, sa kostima |
14.00 |
20.00 |
0203 29 15 00 |
- - - - potrbušine i komadi od njih |
14.00 |
20.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0203 29 55 00 |
- - - - - bez kostiju |
17.50 |
25.00 |
0203 29 59 00 |
- - - - - ostalo |
17.50 |
25.00 |
0203 29 90 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
25.00 |
0204 |
Meso ovčje ili kozje, sveže, rashlađeno ili smrznuto: |
|
|
0204 10 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, sveži ili rashlađeni |
25.20 |
36.00 |
|
- Ostalo meso ovčje, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0204 21 00 00 |
- - trupovi i polutke |
17.50 |
25.00 |
0204 22 |
- - ostali komadi sa kostima: |
|
|
0204 22 10 00 |
- - - skraćene prednje četvrti |
14.00 |
20.00 |
0204 22 30 00 |
- - - slabine i/ili podplećke |
14.00 |
20.00 |
0204 22 50 00 |
- - - butovi |
14.00 |
20.00 |
0204 22 90 00 |
- - - ostalo |
14.00 |
20.00 |
0204 23 00 00 |
- - bez kostiju |
14.00 |
20.00 |
0204 30 00 00 |
- Trupovi i polutke jagnjeći, smrznuti |
21.00 |
30.00 |
|
- Ostalo meso ovčje, smrznuto: |
|
|
0204 41 00 00 |
- - trupovi i polutke |
14.00 |
20.00 |
0204 42 |
- - ostali komadi sa kostima: |
|
|
0204 42 10 00 |
- - - skraćene prednje četvrti |
14.00 |
20.00 |
0204 42 30 00 |
- - - slabine i/ili podplećke |
14.00 |
20.00 |
0204 42 50 00 |
- - - butovi |
14.00 |
20.00 |
0204 42 90 00 |
- - - ostalo |
14.00 |
20.00 |
0204 43 |
- - bez kostiju: |
|
|
0204 43 10 00 |
- - - jagnjeće |
14.00 |
20.00 |
0204 43 90 00 |
- - - ostalo |
14.00 |
20.00 |
0207 |
Meso i jestivi otpaci od živine iz tar. br. 0105, sveži, rashlađeni ili smrznuti: |
|
|
|
- Od kokošaka vrste Gallus domesticus: |
|
|
0207 11 |
- - neisečeni u komade, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0207 11 10 00 |
- - - očerupani, bez iznutrica, ali sa glavom i nogama, poznati kao "83% pilića" |
13.50 |
45.00 |
0207 11 30 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznati kao "70% pilića" |
13.50 |
45.00 |
0207 11 90 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni |
13.50 |
45.00 |
0207 12 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
0207 12 10 00 |
- - - očerupani i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "70% pilića" |
9.30 |
31.00 |
0207 12 90 00 |
- - - očerupani i sa izvađenom drobom, bez glava i nogu, vratova, srca, džigerica i želudaca, poznati kao "65% pilića", ili drukčije isporučeni |
9.30 |
31.00 |
0207 13 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 13 10 00 |
- - - - bez kostiju |
10.20 |
34.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 13 20 00 |
- - - - - polovine ili četvrti |
10.20 |
34.00 |
0207 13 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
10.20 |
34.00 |
0207 13 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
10.20 |
34.00 |
0207 13 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih |
10.20 |
34.00 |
0207 13 60 00 |
- - - - - bataci i isečeni komadi od njih |
10.20 |
34.00 |
0207 13 70 00 |
- - - - - ostalo |
10.20 |
34.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 13 91 00 |
- - - - džigerice |
10.20 |
34.00 |
0207 13 99 00 |
- - - - ostalo |
10.20 |
34.00 |
0207 14 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 14 10 00 |
- - - - bez kostiju |
15.00 |
50.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 14 20 00 |
- - - - - polovine ili četvrti |
15.00 |
50.00 |
0207 14 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
15.00 |
50.00 |
0207 14 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodvojenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
15.00 |
50.00 |
0207 14 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih |
15.00 |
50.00 |
0207 14 60 00 |
- - - - - bataci i isečeni komadi od njih |
15.00 |
50.00 |
0207 14 70 00 |
- - - - - ostalo |
15.00 |
50.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 14 91 00 |
- - - - džigerice |
15.00 |
50.00 |
0207 14 99 00 |
- - - - ostalo |
15.00 |
50.00 |
|
- Od ćurki: |
|
|
0207 24 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0207 24 10 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericama i želucima, poznate kao "80% ćurke" |
6.20 |
31.00 |
0207 24 90 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu i bez vratova, srca, džigerica i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene |
6.20 |
31.00 |
0207 25 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
0207 25 10 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom. bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznate kao "80% ćurke" |
6.20 |
31.00 |
0207 25 90 00 |
- - - očerupane i sa izvađenim drobom. bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznate kao "73% ćurke", ili drukčije isporučene |
7.75 |
31.00 |
0207 26 |
- - isečeni komadi i otpaci, sveži ili rashlađeni: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 26 10 00 |
- - - - bez kostiju |
6.20 |
31.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 26 20 00 |
- - - - - polutke ili četvrti |
6.20 |
31.00 |
0207 26 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
6.20 |
31.00 |
0207 26 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
6.20 |
31.00 |
0207 26 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi |
6.20 |
31.00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od nogu: |
|
|
0207 26 60 00 |
- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka |
6.20 |
31.00 |
0207 26 70 00 |
- - - - - - ostalo |
6.20 |
31.00 |
0207 26 80 00 |
- - - - - ostalo |
6.20 |
31.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 26 91 00 |
- - - - džigerice |
6.20 |
31.00 |
0207 26 99 00 |
- - - - ostalo |
6.20 |
31.00 |
0207 27 |
- - isečeni komadi i otpaci, smrznuti: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
0207 27 10 00 |
- - - - bez kostiju |
10.00 |
50.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
0207 27 20 00 |
- - - - - polutke ili četvrti |
10.00 |
50.00 |
0207 27 30 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
10.00 |
50.00 |
0207 27 40 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
10.00 |
50.00 |
0207 27 50 00 |
- - - - - grudi i isečeni komadi od grudi |
10.00 |
50.00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od nogu: |
|
|
0207 27 60 00 |
- - - - - - bataci i isečeni komadi od bataka |
10.00 |
50.00 |
0207 27 70 00 |
- - - - - - ostalo |
10.00 |
50.00 |
0207 27 80 00 |
- - - - - ostalo |
10.00 |
50.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 27 91 00 |
- - - - džigerice |
10.00 |
50.00 |
0207 27 99 00 |
- - - - ostalo |
10.00 |
50.00 |
|
- Od pataka, gusaka ili biserki: |
|
|
0207 32 |
- - neisečeno u komade, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
- - - od pataka: |
|
|
0207 32 11 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa izvađenim drobom, ali sa priloženim iznutricama, kao i sa glavama i nogama, poznato kao "85% patke" |
12.40 |
31.00 |
0207 32 15 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke" |
12.40 |
31.00 |
0207 32 19 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno |
12.40 |
31.00 |
|
- - - od gusaka: |
|
|
0207 32 51 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim iznutricama, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske" |
12.40 |
31.00 |
0207 32 59 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno |
12.40 |
31.00 |
0207 32 90 00 |
- - - od biserki |
12.40 |
31.00 |
0207 33 |
- - neisečeno u komade, smrznuto: |
|
|
|
- - - od pataka: |
|
|
0207 33 11 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, ali sa vratovima, srcima, džigericom i želucima, poznato kao "70% patke" |
12.40 |
31.00 |
0207 33 19 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, kao i bez vratova, srca, džigerice i želudaca, poznato kao "63% patke", ili drukčije isporučeno |
12.40 |
31.00 |
|
- - - od gusaka: |
|
|
0207 33 51 00 |
- - - - očerupano, bez krvi, sa neizvađenim drobom, sa glavama i nogama, poznato kao "82% guske" |
12.40 |
31.00 |
0207 33 59 00 |
- - - - očerupano i sa izvađenim drobom, bez glava i nogu, sa ili bez srca i želudaca, poznato kao "75% guske", ili drukčije isporučeno |
12.40 |
31.00 |
0207 33 90 00 |
- - - od biserki |
12.40 |
31.00 |
0207 35 |
- - ostalo, sveže ili rashlađeno: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
|
- - - - bez kostiju: |
|
|
0207 35 11 00 |
- - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 35 15 00 |
- - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
|
- - - - - polutke ili četvrti: |
|
|
0207 35 21 00 |
- - - - - - od pataka |
18.60 |
31.00 |
0207 35 23 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 35 25 00 |
- - - - - - od biserki: |
18.60 |
31.00 |
0207 35 31 00 |
- - - - - krila, cela, sa ili bez vrhova |
18.60 |
31.00 |
0207 35 41 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa zajedno sa vratovima, trtice i vrhovi krila |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 35 51 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 35 53 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od njih |
|
|
0207 35 61 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 35 63 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
0207 35 71 00 |
- - - - - trupovi od gusaka i pataka ("paletot") |
18.60 |
31.00 |
0207 35 79 00 |
- - - - - ostalo |
18.60 |
31.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
0207 35 91 00 |
- - - - džigerice, izuzev masnih džigerica |
18.60 |
31.00 |
0207 35 99 00 |
- - - - ostalo |
18.60 |
31.00 |
0207 36 |
- - ostalo, smrznuto: |
|
|
|
- - - isečeni komadi: |
|
|
|
- - - - bez kostiju: |
|
|
0207 36 11 00 |
- - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 15 00 |
- - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - sa kostima: |
|
|
|
- - - - - polutke ili četvrti: |
|
|
0207 36 21 00 |
- - - - - - od pataka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 23 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 25 00 |
- - - - - - od biserki |
18.60 |
31.00 |
0207 36 31 00 |
- - - - - krila cela, sa ili bez vrhova |
18.60 |
31.00 |
0207 36 41 00 |
- - - - - leđa, vratovi, leđa sa neodsečenim vratovima, trtice i vrhovi krila |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - - grudi i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 36 51 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 53 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
|
- - - - - noge i isečeni komadi od njih: |
|
|
0207 36 61 00 |
- - - - - - od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 63 00 |
- - - - - - od pataka i biserki |
18.60 |
31.00 |
0207 36 71 00 |
- - - - - trupovi od gusaka ili pataka ("paletot") |
18.60 |
31.00 |
0207 36 79 00 |
- - - - - ostalo |
18.60 |
31.00 |
|
- - - otpaci: |
|
|
|
- - - - džigerice: |
|
|
0207 36 81 00 |
- - - - - masne džigerice od gusaka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 85 00 |
- - - - - masne džigerice od pataka |
18.60 |
31.00 |
0207 36 89 00 |
- - - - - ostale |
18.60 |
31.00 |
0207 36 90 00 |
- - - - ostalo |
18.60 |
31.00 |
0209 00 |
Svinjska masnoća bez mesne krtine i živinsko salo, neistopljeni niti ekstrahovani na bilo koji način, sveži, rashlađeni, smrznuti, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni: |
|
|
|
- Potkožna svinjska masnoća: |
|
|
0209 00 11 00 |
- - sveža, rashlađena, smrznuta, soljena ili u salamuri |
10.50 |
15.00 |
0209 00 19 00 |
- - sušena ili dimljena |
22.50 |
30.00 |
0210 |
Meso i jestivi mesni i drugi klanični proizvodi, soljeni, u salamuri, sušeni ili dimljeni; jestivo brašno i prah od mesa ili od drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
|
- Meso svinjsko: |
|
|
0210 11 |
- - butovi, plećke i isečeni komadi od njih, sa kostima: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - soljeni ili u salamuri: |
|
|
0210 11 11 00 |
- - - - - butovi i isečeni komadi od njih |
30.00 |
40.00 |
0210 11 19 00 |
- - - - - plećke i isečeni komadi od njih |
30.00 |
40.00 |
|
- - - - sušeni ili dimljeni: |
|
|
0210 11 31 00 |
- - - - - butovi i isečeni komadi od njih |
28.00 |
40.00 |
0210 11 39 00 |
- - - - - plećke i isečeni komadi od njih |
30.00 |
40.00 |
0210 11 90 00 |
- - - ostalo |
30.00 |
40.00 |
0210 12 |
- - potrbušine i isečeni komadi od njih: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
0210 12 11 00 |
- - - - soljeni ili u salamuri |
22.50 |
30.00 |
0210 12 19 00 |
- - - - sušeni ili dimljeni |
22.50 |
30.00 |
0210 12 90 00 |
- - - ostali |
22.50 |
30.00 |
0210 19 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - soljeno ili u salamuri: |
|
|
0210 19 10 00 |
- - - - - bekon polutke ili "spenser" |
22.50 |
30.00 |
0210 19 20 00 |
- - - - - tri četvrtine polutke ("three-quarter sides") ili srednji delovi ("middles") |
22.50 |
30.00 |
0210 19 30 00 |
- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih |
22.50 |
30.00 |
0210 19 40 00 |
- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih |
22.50 |
30.00 |
0210 19 50 00 |
- - - - - ostalo |
21.00 |
30.00 |
|
- - - - sušeno ili dimljeno: |
|
|
0210 19 60 00 |
- - - - - prednji delovi i isečeni komadi od njih |
22.50 |
30.00 |
0210 19 70 00 |
- - - - - bubrežnjak i isečeni komadi od njih |
22.50 |
30.00 |
|
- - - - - ostalo: |
|
|
0210 19 81 00 |
- - - - - - bez kostiju |
22.50 |
30.00 |
0210 19 89 00 |
- - - - - - ostalo |
22.50 |
30.00 |
0210 19 90 00 |
- - - ostalo |
22.50 |
30.00 |
0210 20 |
- Meso, goveđe: |
|
|
0210 20 10 00 |
- - sa kostima |
22.50 |
30.00 |
0210 20 90 00 |
- - bez kostiju |
22.50 |
30.00 |
|
- - Ostalo, uključujući jestivo brašno, prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda: |
|
|
0210 91 00 00 |
- - od primata |
0.00 |
20.00 |
0210 92 00 00 |
- - od kitova, delfina i morskih prasića (sisari reda Cetacea); morskih krava i dugonoga (sisari reda Sirenia) |
0.00 |
20.00 |
0210 93 00 00 |
- - od reptila (uključujući zmije i kornjače) |
0.00 |
20.00 |
0210 99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - meso: |
|
|
0210 99 10 00 |
- - - - od konja, soljeno, u salamuri ili sušeno |
0.00 |
20.00 |
|
- - - - od ovaca i koza: |
|
|
0210 99 21 00 |
- - - - - sa kostima |
0.00 |
20.00 |
0210 99 29 00 |
- - - - - bez kostiju |
0.00 |
20.00 |
0210 99 31 00 |
- - - - od irvasa |
0.00 |
20.00 |
0210 99 39 00 |
- - - - ostalo |
0.00 |
20.00 |
|
- - - klanični proizvodi: |
|
|
|
- - - - od domaćih svinja: |
|
|
0210 99 41 00 |
- - - - - džigerice |
16.00 |
20.00 |
0210 99 49 00 |
- - - - - ostalo |
14.00 |
20.00 |
|
- - - - od goveda: |
|
|
0210 99 51 00 |
- - - - - dijafragma, mišićna i tetivna |
16.00 |
20.00 |
0210 99 59 00 |
- - - - - ostalo |
16.00 |
20.00 |
0210 99 60 00 |
- - - - od ovaca i koza |
16.00 |
20.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - džigerice, živinske: |
|
|
0210 99 71 00 |
- - - - - - masne džigerice od gusaka ili pataka, soljene ili u salamuri |
0.00 |
20.00 |
0210 99 79 00 |
- - - - - - ostalo |
0.00 |
20.00 |
0210 99 80 00 |
- - - - - ostalo |
0.00 |
20.00 |
0210 99 90 00 |
- - - jestivo brašno i prah od mesa ili drugih klaničnih proizvoda |
12.00 |
20.00 |
0301 |
Ribe, žive: |
|
|
|
- Ostale ribe, žive: |
|
|
0301 93 00 00 |
- - šaran |
15.00 |
20.00 |
0401 |
Mleko i pavlaka, nekoncentrovani i bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0401 10 |
- Sa sadržajem masnoće ne preko 1% po masi: |
|
|
0401 10 90 00 |
- - ostalo |
0.00 |
12.00 |
0401 20 |
- Sa sadržajem masnoće preko 1%, ali ne preko 6% po masi: |
|
|
|
- - ne preko 3%: |
|
|
0401 20 19 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
15.00 |
|
- - preko 3%: |
|
|
0401 20 99 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
15.00 |
0401 30 |
- Sa sadržajem masnoće preko 6% po masi: |
|
|
|
- - ne preko 21%: |
|
|
0401 30 19 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
8.00 |
|
- - preko 21%, ali ne preko 45%: |
|
|
0401 30 39 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
8.00 |
|
- - preko 45%: |
|
|
0401 30 99 00 |
- - - ostalo |
0.00 |
8.00 |
0402 |
Mleko i pavlaka, koncentrovani ili sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 10 |
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće ne preko 1,5% po masi: |
|
|
|
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 10 11 00 |
- - - u ambalaži neto-mase ne preko 2.5 kg |
47.60 |
70.00 |
0402 10 19 00 |
- - - ostalo |
47.60 |
70.00 |
|
- - ostalo: |
|
|
0402 10 99 00 |
- - - ostalo |
47.60 |
70.00 |
|
- U prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem masnoće preko 1,5% po masi: |
|
|
0402 21 |
- - bez dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 27% po masi: |
|
|
0402 21 11 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2.5 kg |
39.20 |
70.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
0402 21 17 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 11% po masi |
47.60 |
70.00 |
0402 21 19 00 |
- - - - - sa sadržajem masnoće preko 11%, ali ne preko 27% po masi |
39.20 |
70.00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 27% po masi: |
|
|
0402 21 91 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 2.5 kg |
47.60 |
70.00 |
0402 21 99 00 |
- - - - ostalo |
47.60 |
70.00 |
|
- Ostalo: |
|
|
0402 91 |
- - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje: |
|
|
0402 91 10 00 |
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 8% po masi |
4.40 |
16.00 |
0402 91 30 00 |
- - - sa sadržajem masnoće preko 8%, ali ne preko 10% po masi |
4.40 |
16.00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 10%, ali ne preko 45% po masi: |
|
|
0402 91 59 00 |
- - - - ostalo |
4.40 |
16.00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402 91 99 00 |
- - - - ostalo |
9.35 |
21.00 |
0402 99 |
- - ostalo: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 9,5%, ali ne preko 45% po masi: |
|
|
0402 99 39 00 |
- - - - ostalo |
7.15 |
16.00 |
|
- - - sa sadržajem masnoće preko 45% po masi: |
|
|
0402 99 99 00 |
- - - - ostalo |
9.35 |
21.00 |
0403 |
Mlaćenica, kiselo mleko i pavlaka, jogurt, kefir i ostalo fermentisano ili zakiseljeno mleko ili pavlaka, koncentrovani ili nekoncentrovani sa sadržajem dodatog šećera ili drugih materija za zaslađivanje, aromatizovani ili sa dodatim voćem ili kakaom: |
|
|
0403 10 |
- Jogurt: |
|
|
|
- - nearomatizovan, bez dodatka voća, uključujući jezgrasto voće ili kakaa: |
|
|
|
- - - bez dodatka šećera ili drugih materija za zaslađivanje, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
|
0403 10 11 00 |
- - - - ne preko 3% |
6.00 |
10.00 |
0403 10 13 00 |
- - - - preko 3%, ali ne preko 6% |
6.00 |
10.00 |
0403 10 19 00 |
- - - - preko 6% |
6.00 |
10.00 |
|
- - - ostali, sa sadržajem masnoće po masi: |
|
|
0403 10 31 00 |
- - - - ne preko 3% |
6.00 |
10.00 |
0403 10 33 00 |
- - - - preko 3%, ali ne preko 6% |
6.00 |
10.00 |
0403 10 39 00 |
- - - - preko 6% |
6.00 |
10.00 |
|
- - aromatizovan ili sa dodatkom voća, uključujući jezgrasto voće, ili kakaa: |
|
|
|
- - - u prahu, granulama ili drugim čvrstim oblicima, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
|
0403 10 51 00 |
- - - - ne preko 1.5% |
5.00 |
10.00 |
0403 10 53 00 |
- - - - preko 1.5%, ali ne preko 27% |
5.00 |
10.00 |
0403 10 59 00 |
- - - - preko 27% |
5.00 |
10.00 |
|
- - - ostali, sa sadržajem mlečne masnoće po masi: |
|
|
0403 10 91 00 |
- - - - ne preko 3% |
5.00 |
10.00 |
0403 10 93 00 |
- - - - preko 3%, ali ne preko 6% |
5.00 |
10.00 |
0403 10 99 00 |
- - - - preko 6% |
5.00 |
10.00 |
0405 |
Maslac i ostale masnoće i ulja dobijena od mleka; mlečni namazi: |
|
|
0405 10 |
- Maslac: |
|
|
|
- - sa sadržajem masnoće po masi ne preko 85%: |
|
|
|
- - - prirodni maslac: |
|
|
0405 10 11 00 |
- - - - u ambalaži neto-mase ne preko 1 kg |
24.50 |
70.00 |
0405 10 19 00 |
- - - - ostali |
24.50 |
70.00 |
0405 10 30 00 |
- - - rekombinovani maslac |
24.50 |
70.00 |
0405 10 50 00 |
- - - maslac od surutke |
24.50 |
70.00 |
0405 10 90 00 |
- - ostalo |
24.50 |
70.00 |
0405 20 |
- Mlečni namazi: |
|
|
0405 20 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 39% i većim ali manjim od 60% po masi |
15.00 |
50.00 |
0405 20 30 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 60%, ali ne preko 75% po masi |
15.00 |
50.00 |
0405 20 90 00 |
- - sa sadržajem masnoće većim od 75% ali manjim od 80% po masi |
17.50 |
50.00 |
0405 90 |
- Ostalo: |
|
|
0405 90 10 00 |
- - sa sadržajem masnoće od 99,3% ili većim po masi i sa sadržajem vode koji ne prelazi 0,5% po masi |
17.50 |
50.00 |
0405 90 90 00 |
- - ostalo |
17.50 |
50.00 |
0406 |
Sir i urda: |
|
|
0406 10 |
- Svež (nezreo) sir, uključujući sir od surutke i urda: |
|
|
0406 10 20 00 |
- - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi |
40.00 |
80.00 |
0406 10 80 00 |
- - ostali |
40.00 |
80.00 |
0406 30 |
- Sir topljen, osim rendanog ili u prahu: |
|
|
0406 30 10 00 |
- - za čiju proizvodnju se upotrebljavaju samo sirevi Emmentaler, Gruiyere i Appenzell i koji može, kao dodatak, sadržati Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger); pripremljen za prodaju na malo, sa sadržajem masnoće u suvoj materiji ne preko 56% po masi |
28.00 |
80.00 |
|
- - ostali: |
|
|
|
- - - sa sadržajem masnoće ne preko 36% po masi i sa sadržajem masnoće u suvoj materiji po masi: |
|
|
0406 30 31 00 |
- - - - ne preko 48% |
28.00 |
80.00 |
0406 30 39 00 |
- - - - preko 48% |
28.00 |
80.00 |
0406 30 90 00 |
- - - sa sadržajem masnoće preko 36% po masi |
28.00 |
80.00 |
0406 90 |
- Sir ostali: |
|
|
0406 90 01 00 |
- - za preradu |
20.00 |
80.00 |
|
- - ostali: |
|
|
0406 90 13 00 |
- - - Emmentaler |
34.00 |
80.00 |
0406 90 15 00 |
- - - Gruyere, Sbrinz |
34.00 |
80.00 |
0406 90 17 00 |
- - - Bergkase., Appenzell |
34.00 |
80.00 |
0406 90 18 00 |
- - - Fromage friburgeois, Vacherin Mont d’Or i Tete de Moine |
34.00 |
80.00 |
0406 90 19 00 |
- - - Glarus sir sa začinskim biljem (poznat kao Schabziger) proizveden od obranog mleka i pomešan sa sitno mlevenim začinskim biljem |
34.00 |
80.00 |
0406 90 21 00 |
- - - Cheddar |
34.00 |
80.00 |
0406 90 23 00 |
- - - Edam |
28.00 |
80.00 |
0406 90 25 00 |
- - - Tilsit |
34.00 |
80.00 |
0406 90 27 00 |
- - - Butterkäse |
36.00 |
80.00 |
0406 90 29 00 |
- - - kačkavalj (kashkaval) |
56.00 |
80.00 |
0406 90 32 00 |
- - - Feta |
28.00 |
80.00 |
0406 90 35 00 |
- - - Kefalo-tyri |
0.00 |
80.00 |
0406 90 37 00 |
- - - Finlandia |
32.00 |
80.00 |
0406 90 39 00 |
- - - Jarlsberg |
32.00 |
80.00 |
|
- - - ostali |
|
|
0406 90 50 00 |
- - - - sir od ovčjeg mleka ili mleka od bufala, u posudama sa salamurom, ili u ovčjim ili kozjim mešinama |
24.00 |
80.00 |
|
- - - - ostali: |
|
|
|
- - - - - sa sadržajem masnoće ne preko 40% po masi i sa sadržajem vode u nemasnoj materiji po masi: |
|
|
|
- - - - - - ne preko 47%: |
|
|
0406 90 61 00 |
- - - - - - - Grana Padano, Parmigiano Reggiano |
24.00 |
80.00 |
0406 90 63 00 |
- - - - - - - Fiore Sardo, Pecorino |
24.00 |
80.00 |
0406 90 69 00 |
- - - - - - - ostali |
24.00 |
80.00 |
|
- - - - - - preko 47%, ali ne preko 72%: |
|
|
0406 90 73 00 |
- - - - - - - Provolone |
24.00 |
80.00 |
0406 90 75 00 |
- - - - - - - Asiago, Caciocavallo, Montasio, Ragusano |
24.00 |
80.00 |
0406 90 76 00 |
- - - - - - - Danbo, Fontal, Fontina, Fynbo, Havarti, Maribo, Samso |
24.00 |
80.00 |
0406 90 78 00 |
- - - - - - - Gouda |
24.00 |
80.00 |
0406 90 79 00 |
- - - - - - - Esrom, Italico, Kernhem, Saint-Nectaire, Saint-Paulin, Taleggio |
24.00 |
80.00 |
0406 90 81 00 |
- - - - - - - Cantal, Cheshire, Wensleydale, Lancashire, Double Gloucester, Blarney, Colby, Monterey |
24.00 |
80.00 |
0406 90 82 00 |
- - - - - - - Camembert |
24.00 |
80.00 |
0406 90 84 00 |
- - - - - - - Brie |
24.00 |
80.00 |
0406 90 85 00 |
- - - - - - - Kefalograviera, Kasseri |
0.00 |
80.00 |
|
- - - - - - - ostali sir, sa sadržajem vode, po masi, u nemasnoj materiji: |
|
|
0406 90 86 00 |
- - - - - - - - preko 47%, ali ne preko 52% |
24.00 |
80.00 |
0406 90 87 00 |
- - - - - - - - preko 52%, ali ne preko 62% |
24.00 |
80.00 |
0406 90 88 00 |
- - - - - - - - preko 62%, ali ne preko 72% |
24.00 |
80.00 |
0406 90 93 00 |
- - - - - - preko 72% |
24.00 |
80.00 |
0406 90 99 00 |
- - - - - ostali |
24.00 |
80.00 |
0407 00 |
Živinska i ptičja jaja, u ljusci, sveža, konzervisana ili kuvana: |
|
|
|
- Od živine: |
|
|
|
- - za priplod: |
|
|
0407 00 19 00 |
- - - ostala |
0.00 |
1.00 |
0407 00 30 00 |
- - ostala |
0.60 |
1.50 |
0409 00 00 00 |
Med prirodni |
10.50 |
15.00 |
0701 |
Krompir, svež ili rashlađen: |
|
|
0701 90 |
- Ostali: |
|
|
0701 90 10 00 |
- - za proizvodnju skroba |
0.00 |
5.00 |
|
- - ostali: |
|
|
0701 90 50 00 |
- - - mladi krompir, od 1. januara do 30. juna |
0.00 |
5.00 |
|
- - - ostali |
|
|
0701 90 90 10 |
- - - mladi krompir ostali |
0.00 |
5.00 |
0701 90 90 90 |
- - - - ostali |
0.00 |
5.00 |
0702 00 00 00 |
Paradajz, sveži ili rashlađeni |
0.00 |
12.00 |
0703 |
Crni luk, vlašac, beli luk, praziluk i ostali lukovi, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0703 10 |
- Crni luk i vlašac: |
|
|
|
- - crni luk: |
|
|
0703 10 19 00 |
- - - ostali |
3.00 |
6.00 |
0704 |
Kupus, karfiol, keleraba, kelj i slično kupusno jestivo povrće, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0704 10 00 00 |
- Karfiol i brokoli |
3.00 |
6.00 |
0704 90 |
- Ostalo: |
|
|
0704 90 10 00 |
- - kupus, beli i crveni |
3.00 |
6.00 |
0707 00 |
Krastavci i kornišoni, sveži ili rashlađeni: |
|
|
0707 00 05 00 |
- Krastavci |
9.00 |
15.00 |
0707 00 90 00 |
- Kornišoni |
9.00 |
15.00 |
0708 |
Mahunasto povrće, u mahunama ili zrnu, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0708 10 00 00 |
- Grašak (Pisum sativum) |
12.60 |
18.00 |
0708 20 00 00 |
- Pasulj i boranija (Vigna spp., Phaseolus spp.) |
|
|
|
ex. boranija |
7.20 |
18.00 |
0708 90 00 00 |
- Ostalo mahunasto povrće |
|
|
0709 |
Ostalo povrće, sveže ili rashlađeno: |
|
|
0709 60 |
- Paprike iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta: |
|
|
0709 60 10 00 |
- - slatka paprika |
9.00 |
15.00 |
|
- - ostala: |
|
|
0709 60 91 00 |
- - - iz roda Capsicum, za proizvodnju kapsicina ili boja na bazi kapsikum oleo-smola |
9.00 |
15.00 |
0709 60 95 00 |
- - - za industrijsku proizvodnju eteričnih ulja ili rezinoida |
9.00 |
15.00 |
0709 60 99 00 |
- - - ostala |
9.00 |
15.00 |
0710 |
Povrće (nekuvano ili kuvano u vodi ili na pari), smrznuto: |
|
|
|
- Mahunasto povrće u zrnu ili mahunama: |
|
|
0710 21 00 00 |
- - grašak (Pisum sativum) |
12.60 |
18.00 |
0710 22 00 00 |
- - pasulj i boranija (Vigna spp., Phaseolus spp.) |
|
|
|
ex. boranija |
12.60 |
18.00 |
0710 40 00 00 |
- Kukuruz šećerac |
10.80 |
18.00 |
0710 80 |
- Ostalo povrće: |
|
|
|
- - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta: |
|
|
0710 80 51 00 |
- - - slatka paprika |
12.60 |
18.00 |
0710 80 59 00 |
- - - ostala |
14.40 |
18.00 |
0710 80 95 00 |
- - ostalo |
|
|
|
ex. šargarepa |
10.50 |
15.00 |
0710 90 00 00 |
- Mešavine povrća |
12.60 |
18.00 |
0711 |
Povrće, privremeno konzervisano (npr: sumpor-dioksidom, u slanoj vodi, sumporisanoj vodi ili drugim rastvorima za konzervisanje), ali u takvom stanju nepodesno za neposrednu ishranu: |
|
|
0711 40 00 00 |
- Krastavci i kornišoni |
10.50 |
15.00 |
0711 90 |
- Ostalo povrće; mešavine povrća: |
|
|
|
- - povrće: |
|
|
0711 90 10 00 |
- - - paprika iz roda Capsicum ili iz roda Pimenta, osim slatke paprike |
12.00 |
15.00 |
0711 90 30 00 |
- - - kukuruz šećerac |
5.00 |
20.00 |
0711 90 80 00 |
- - - ostalo |
10.80 |
18.00 |
0711 90 90 00 |
- - mešavine povrća |
10.80 |
18.00 |
0806 |
Grožđe, sveže ili suvo: |
|
|
0806 10 |
- Sveže: |
|
|
0806 10 10 00 |
- - stono grožđe |
2.50 |
5.00 |
0806 10 90 00 |
- - ostalo |
2.50 |
5.00 |
0807 |
Dinje, lubenice i papaje, sveže: |
|
|
|
- Dinje i lubenice: |
|
|
0807 11 00 00 |
- - lubenice |
2.00 |
4.00 |
0807 19 00 00 |
- - ostalo |
2.00 |
4.00 |
0808 |
Jabuke, kruške i dunje, sveže: |
|
|
0808 10 |
- Jabuke: |
|
|
0808 10 10 |
- - jabuke za jabukovaču, neupakovane (in bulk), od 16. septembra do 15. decembra: |
|
|
0808 10 10 10 |
- - - od 16. septembra do 30. novembra |
6.00 |
10.00 |
0808 10 10 90 |
- - - ostale |
6.00 |
10.00 |
0808 10 80 00 |
- - ostale |
6.00 |
10.00 |
0808 20 |
- Kruške i dunje: |
|
|
|
- - kruške: |
|
|
0808 20 10 |
- - - kruške za kruškovaču, neupakovane (in bulk), od 1. avgusta do 31. decembra: |
|
|
0808 20 10 10 |
- - - - od 1. avgusta do 30. novembra |
6.00 |
10.00 |
0808 20 10 90 |
- - - - ostale |
6.00 |
10.00 |
0808 20 50 00 |
- - - ostale |
6.00 |
10.00 |
0808 20 90 00 |
- - dunje |
0.00 |
5.00 |
0809 |
Kajsije, trešnje i višnje, breskve (uključujući nektarine), šljive i divlje šljive, sveže: |
|
|
0809 10 00 00 |
- Kajsije |
2.00 |
5.00 |
0809 20 |
- Trešnje i višnje: |
|
|
0809 20 05 00 |
- - višnje (Prunus cerasus) |
2.25 |
5.00 |
0809 20 95 00 |
- - ostalo |
2.25 |
5.00 |
0809 40 |
- Šljive i divlje šljive |
|
|
0809 40 05 00 |
- - šljive |
6.00 |
10.00 |
0809 40 90 00 |
- - divlje šljive |
0.00 |
10.00 |
0904 |
Biber roda Piper; suva drobljena ili mlevena paprika roda Capsicum ili roda Pimenta: |
|
|
0904 20 |
- Paprika roda Capsicum ili roda Pimenta, suva, drobljena ili mlevena: |
|
|
|
- - nedrobljena i nemlevena: |
|
|
0904 20 10 00 |
- - - slatka paprika |
4.80 |
6.00 |
0904 20 30 00 |
- - - ostala |
6.40 |
8.00 |
0904 20 90 00 |
- - drobljena ili mlevena |
8.00 |
10.00 |
1517 |
Margarin; mešavine ili preparati od masti ili ulja životinjskog ili biljnog porekla ili od frakcija različitih masti ili ulja iz ove glave podobni za jelo, osim jestivih masti ili ulja i njihovih frakcija iz tar. broja 1516: |
|
|
1517 10 |
- Margarin, isključujući tečni margarin: |
|
|
1517 10 10 00 |
- - sa sadržajem mlečnih masnoća preko 10% do 15% po masi |
9.00 |
15.00 |
1517 10 90 00 |
- - ostalo |
9.00 |
15.00 |
1601 00 |
Kobasice i slični proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda za jelo ili krvi; složeni prehrambeni proizvodi na bazi tih proizvoda: |
|
|
1601 00 10 00 |
- Od džigerice |
9.00 |
40.00 |
|
- Ostalo: |
|
|
1601 00 91 00 |
- - kobasice, sušene ili za mazanje, nekuvane |
10.50 |
40.00 |
1602 |
Ostali pripremljeni ili konzervisani proizvodi od mesa, drugih klaničnih proizvoda ili krvi: |
|
|
1602 10 00 00 |
- Homogenizovani proizvodi |
24.00 |
40.00 |
1602 20 |
- Od džigerice bilo koje životinje: |
|
|
1602 20 10 00 |
- - od guščije ili pačije džigerice: |
0.00 |
40.00 |
1602 20 90 00 |
- - ostalo |
0.00 |
40.00 |
|
- Od svinja: |
|
|
1602 41 |
- - butovi i odresci od njih: |
|
|
1602 41 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
24.00 |
40.00 |
1602 41 90 00 |
- - - ostali |
24.00 |
40.00 |
1602 42 |
- - plećke i odresci od njih: |
|
|
1602 42 10 00 |
- - - od domaćih svinja |
24.00 |
40.00 |
1602 42 90 00 |
- - - ostali |
24.00 |
40.00 |
1602 49 |
- - ostalo, uključujući mešavine: |
|
|
|
- - - od domaćih svinja: |
|
|
|
- - - - koji po masi sadrži 80% ili više mesa ili drugih klaničnih proizvoda, bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla: |
|
|
1602 49 11 00 |
- - - - - leđa (bez vrata) i odresci od njih, uključujući mešavine leđa ili šunki (butova) |
24.00 |
40.00 |
1602 49 13 00 |
- - - - - vrat i komadi od vrata, uključujući mešavine vrata i plećki |
24.00 |
40.00 |
1602 49 15 00 |
- - - - - ostale mešavine koje sadrže butove (noge), plećke, leđa ili vrat i odreske od njih |
24.00 |
40.00 |
1602 49 19 00 |
- - - - - ostalo |
24.00 |
40.00 |
1602 49 30 00 |
- - - - koji po masi sadrže od 40%, ali ne preko 80% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla |
24.00 |
40.00 |
1602 49 50 00 |
- - - - koji po masi sadrže manje od 40% mesa ili ostalih klaničnih proizvoda bilo koje vrste, uključujući masnoće bilo koje vrste ili porekla |
24.00 |
40.00 |
1602 49 90 00 |
- - - ostalo |
24.00 |
40.00 |
1602 50 |
- Od goveda: |
|
|
1602 50 10 00 |
- - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda |
24.00 |
40.00 |
|
- - ostalo: |
|
|
1602 50 31 00 |
- - - - konzervisana govedina (corned beef) u hermetički zatvorenom pakovanju |
24.00 |
40.00 |
1602 50 95 00 |
- - - ostalo |
24.00 |
40.00 |
1602 90 |
- Ostalo, uključujući prerađevine od krvi od bilo kojih životinja: |
|
|
1602 90 10 00 |
- - prerađevine od krvi od bilo kojih životinja |
0.00 |
40.00 |
|
- - ostalo: |
|
|
1602 90 31 00 |
- - - od divljači ili domaćih zečeva |
0.00 |
40.00 |
|
- - - ostalo: |
|
|
1602 90 51 00 |
- - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od domaćih svinja |
0.00 |
40.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - koje sadrži meso ili ostale klanične proizvode od goveda: |
|
|
1602 90 61 00 |
- - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda |
0.00 |
40.00 |
1602 90 69 00 |
- - - - - - ostalo |
0.00 |
40.00 |
|
- - - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - - od ovaca ili koza: |
|
|
|
- - - - - - - nekuvano; mešavine kuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda i nekuvanog mesa ili ostalih klaničnih proizvoda: |
|
|
1602 90 72 00 |
- - - - - - - - od ovaca |
0.00 |
40.00 |
1602 90 74 00 |
- - - - - - - - od koza |
0.00 |
40.00 |
|
- - - - - - - ostalo: |
|
|
1602 90 76 00 |
- - - - - - - - od ovaca |
0.00 |
40.00 |
1602 90 78 00 |
- - - - - - - - od koza |
0.00 |
40.00 |
1602 90 99 00 |
- - - - - - ostalo |
0.00 |
40.00 |
1701 |
Šećer od šećerne trske ili šećerne repe i hemijski čista saharoza, u čvrstom stanju: |
|
|
|
- Sirovi šećer bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje: |
|
|
1701 11 |
- - šećer od šećerne trske: |
|
|
1701 11 10 00 |
- - - za rafinisanje |
12.00 |
16.00 |
1701 11 90 00 |
- - - ostali |
12.00 |
16.00 |
1701 12 |
- - šećer od šećerne repe: |
|
|
1701 12 10 00 |
- - - za rafinisanje |
12.00 |
16.00 |
1701 12 90 00 |
- - - ostali |
12.00 |
16.00 |
|
- Ostalo: |
|
|
1701 99 |
- - ostalo: |
|
|
1701 99 10 00 |
- - - beli šećer |
12.00 |
18.00 |
1702 |
Ostali šećeri, uključujući hemijski čistu laktozu, maltozu, glikozu i fruktozu u čvrstom stanju; šećerni sirupi bez dodatih sredstava za aromatizaciju ili materija za bojenje; veštački med, pomešan ili nepomešan sa prirodnim medom; karamel: |
|
|
1702 90 |
- Ostalo, uključujući invertni šećer i ostali šećer i mešavine šećernog sirupa koji u suvom stanju sadrže 50% fruktoze po masi: |
|
|
1702 90 95 00 |
- - ostalo |
|
|
|
ex. invertni šećer |
- |
15.00 |
2103 |
Preparati za sosove i pripremljeni sosovi; mešani začini i mešana začinska sredstva; brašno i griz od slačice i pripremljena slačica (senf): |
|
|
2103 90 |
- Ostalo: |
|
|
2103 90 90 |
- - ostalo: |
|
|
2103 90 90 90 |
- - - ostalo |
0.00 |
5.00 |
2104 |
Supe i čorbe i preparati za te proizvode; homogenizovani složeni prehrambeni proizvodi: |
|
|
2104 10 00 00 |
- Supe i čorbe i preparati za te proizvode |
0.00 |
3.00 |
|
ex. suvi |
0.00 |
3.00 |
|
ex. ostali |
0.90 |
3.00 |
2207 |
Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači; etil-alkohol i ostali alkoholi, denaturisani, bilo koje jačine: |
|
|
2207 10 00 00 |
- Etil-alkohol alkoholne jačine 80% vol, ili jači, nedenaturisani |
21.00 |
30.00 |
2207 20 00 00 |
- Etil-alkohol i ostali alkoholi. bilo koje jačine, denaturisani |
21.00 |
30.00 |
2208 |
Nedenaturisan etil-alkohol alkoholne jačine manje od 80% vol.; rakije, likeri i ostala alkoholna pića: |
|
|
2208 30 |
- Viski: |
|
|
|
- - bourbon viski, u sudovima: |
|
|
2208 30 11 00 |
- - - ne preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
2208 30 19 00 |
- - - preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
|
- - škotski viski: |
|
|
2208 30 30 00 |
- - - viski od ječmenog slada, nemešani (single malt whisky) |
9.00 |
30.00 |
|
- - - viski od ječmenog slada, mešani (blended malt whisky), u sudovima: |
|
|
2208 30 41 00 |
- - - - ne preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
2208 30 49 00 |
- - - - preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
|
- - - viski, od ječma i drugih žitarica, nemešani (single grain whisky) ili viski od ječma i drugih žitarica, mešani (blended grain whisky), u sudovima: |
|
|
2208 30 61 00 |
- - - - ne preko 2 l |
|
30.00 |
2208 30 69 00 |
- - - - preko 2 l |
|
30.00 |
|
- - - ostali viski, mešani (blended whisky), u sudovima: |
|
|
2208 30 71 00 |
- - - - ne preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
2208 30 79 00 |
- - - - preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
|
- - ostali, u sudovima: |
|
|
2208 30 82 00 |
- - - ne preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
2208 30 88 00 |
- - - preko 2 l |
9.00 |
30.00 |
2208 90 |
- Ostalo: |
|
|
|
- - arak, u sudovima: |
|
|
2208 90 11 00 |
- - - ne preko 2 l |
0.00 |
30.00 |
2208 90 19 00 |
- - - preko 2 l |
0.00 |
30.00 |
|
- - šljivovica, kruškovača, trešnjevača ili višnjevača (isključujući likere), u sudovima: |
|
|
2208 90 33 00 |
- - - ne preko 2 l |
15.00 |
30.00 |
2208 90 38 00 |
- - - preko 2 l |
15.00 |
30.00 |
|
- - ostale rakije i ostala žestoka alkoholna pića, u sudovima: |
|
|
|
- - - ne preko 2 l: |
|
|
2208 90 41 00 |
- - - - ouzo |
0.00 |
30.00 |
|
- - - - ostalo: |
|
|
|
- - - - - rakije (isključujući likere): |
|
|
|
- - - - - - dobijene destilacijom voća: |
|
|
2208 90 45 00 |
- - - - - - - kalvados |
0.00 |
30.00 |
2208 90 48 00 |
- - - - - - - ostalo |
15.00 |
30.00 |
|
- - - - - - ostalo: |
|
|
2208 90 52 00 |
- - - - - - - korn |
0.00 |
30.00 |
2208 90 54 00 |
- - - - - - - tekila |
0.00 |
30.00 |
2208 90 56 00 |
- - - - - - - ostalo |
0.00 |
30.00 |
2208 90 69 00 |
- - - - - ostala žestoka alkoholna pića |
12.00 |
30.00 |
|
- - - preko 2 l: |
|
|
|
- - - - rakije (isključujući likere): |
|
|
2208 90 71 00 |
- - - - - dobijene destilacijom voća |
15.00 |
30.00 |
2208 90 75 00 |
- - - - - tekila |
12.00 |
30.00 |
2208 90 77 00 |
- - - - - ostale |
12.00 |
30.00 |
2208 90 78 00 |
- - - - ostala žestoka alkoholna pića |
12.00 |
30.00 |
|
- - nedenaturisani etil-alkohol sa zapreminskom alkoholnom jačinom manjom od 80% vol. u sudovima: |
|
|
2208 90 91 00 |
- - - ne preko 2 l |
12.00 |
30.00 |
2208 90 99 00 |
- - - preko 2 l |
12.00 |
30.00 |
2304 00 00 00 |
Uljane pogače i ostali čvrsti ostaci dobijeni prilikom ekstrakcije ulja od soje, nemleveni, mleveni ili peletizovani |
1.25 |
2.50 |
2401 |
Duvan, sirov ili neprerađen: otpaci od duvana: |
|
|
2401 10 |
- Duvan, neižiljen: |
|
|
2401 10 35 00 |
- - svetli duvan sušen na vazduhu ("light air-cured") |
|
|
|
ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride) |
15.00 |
15,00 |
2401 10 85 00 |
- - duvan sušen u sušari ("flue-cured") |
|
|
|
ex: tipa Virdžinija |
0.00 |
5.00 |
2401 20 |
- Duvan, delimično ili potpuno ižiljen: |
|
|
2401 20 35 00 |
- - svetli duvan sušen na vazduhu ("light air-cured") |
|
|
|
ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride), delimično ižiljen |
20.00 |
20.00 |
|
ex: tipa Berlej (uključujući Berlej hibride), potpuno ižiljen |
25.00 |
25.00 |
2401 20 85 00 |
- - - duvan sušen u sušari ("flue-cured") |
|
|
|
ex: tipa Virdžinija, delimično ižiljen |
0.00 |
7.00 |
|
ex: tipa Virdžinija, potpuno ižiljen |
0.00 |
10.00 |
2. Posebnu dažbinu iz tačke 1. ove odluke plaćaju privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.
3. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda naplaćuje se prilikom carinjenja robe, u skladu sa propisima koji važe za naplaćivanje carine.
4. Posebna dažbina pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda poreklom iz zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini naplaćivaće se u skladu sa odredbama i aneksima tih sporazuma.
5. Privredna društva i preduzetnici pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda iz tač. 1. i 4. ove odluke poreklom iz zemalja članica Evropske unije i zemalja sa kojima Republika Srbija ima zaključene sporazume o slobodnoj trgovini, nadležnoj carinarnici podnose uverenje o preferencijalnom poreklu robe.
6. Posebna dažbina iz tač. 1. i 4. ove odluke plaća se pri uvozu proizvoda iz tarifne oznake 1702 90 95 00 Carinske tarife najkasnije do prijema Republike Srbije u Svetsku trgovinsku organizaciju.
7. Sredstva ostvarena naplatom posebne dažbine pri uvozu poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda uplaćuju se u budžet Republike Srbije.
8. Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o određivanju poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda za koje se plaća posebna dažbina pri uvozu i iznosu posebne dažbine ("Službeni glasnik RS", broj 109/09).
9. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije", a primenjuje se od 1. januara 2011. godine.