ODLUKA
O AUTO-TAKSI PREVOZU PUTNIKA NA TERITORIJI GRADA KRAGUJEVCA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 16/2007, 1/2008, 35/2008, 35/2009 i 29/2010 i "Sl. glasnik RS", br. 97/2010 - odluka US)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se bliži uslovi za obavljanje auto-taksi prevoza putničkim automobilom (u daljem tekstu: taksi prevoz), postupak za izdavanje rešenja i taksi dozvole, izgled taksi vozila, taksi stajališta, taksi prevoz, naknada za obavljanje taksi prevoza i prestanak taksi prevoza na teritoriji grada Kragujevca.

Član 2

Taksi prevoz je vanlinijski prevoz putnika koji se obavlja putničkim automobilom, čiji korisnik utvrđuje relaciju i za to plaća iznos koji pokaže taksimetar.

Član 3

Taksi prevoz mogu obavljati fizička i pravna lica, koja ispunjavaju uslove predviđene zakonom i ovom Odlukom.

Član 4

U skladu sa saobraćajno-tehničkim uslovima koji se definišu u tekućoj za narednu godinu, od strane JP "Direkcija za urbanizam", Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja donosi Program optimalnog organizovanja taksi prevoza uz saglasnost Gradskog veća.

II BLIŽI USLOVI ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 5

Ovom Odlukom, pored uslova predviđenih zakonom, utvrđuju se bliži uslovi za obavljanje taksi prevoza za fizička i pravna lica.

a) Fizičko lice

1. Da poseduje vozačku dozvolu "B" kategorije, najmanje tri godine;

2. Da je vlasnik ili korisnik vozila po osnovu ugovora o lizingu ili zakupu, koje ispunjava uslove utvrđene Zakonom i ovom Odlukom;

3. Da nije pod istragom, niti osuđivan za krivična dela protiv života i tela, protiv slobode i prava čoveka i građanina, protiv polne slobode, protiv imovine, protiv opšte sigurnosti ljudi i imovine, protiv bezbednosti javnog saobraćaja, javnog reda i mira;

4. Da mu nije izrečena zaštitna mera obavljanja auto-taksi prevoza, odnosno mera zabrane upravljanja motornim vozilom "B" kategorije u trajanju od dvanaest meseci;

5. Da nije pod zabranom upravljanja motornim vozilom;

6. Da poseduje lekarsko uverenje za profesionalne vozače;

7. Da ima sertifikat o položenom ispitu poznavanja grada Kragujevca, propisa iz oblasti taksi prevoza, u skladu sa Pravilnikom o programu i načinu polaganja ispita za obavljanje delatnosti taksi prevoza.

b) Pravno lice

1. Da je registrovano za ovu vrstu prevoza u skladu sa Zakonom i ovom Odlukom;

2. Da ima sedište na teritoriji grada Kragujevca;

3. Da taksi vozači u pravnom licu ispunjavaju bliže uslove propisane za fizička lica (osim tačke 2.);

4. Da poseduje najmanje tri vozila u vlasništvu ili da je korisnik vozila po osnovu ugovora o lizingu ili zakupu.

v) Taksi vozač

Fizičko lice, koje svoju delatnost obavlja kod preduzetnika ili pravnog lica kao taksi vozač, mora da ispunjava uslove bliže propisane ovim članom koji se odnose na fizičko lice (osim uslova iz tačke 2.).

Legitimacija taksi vozača, zaposlenog kod preduzetnika ili pravnog lica, važi do isteka ugovora o radu zaključenog sa poslodavcem ili najduže šest meseci od dana izdavanja legitimacije.

Posebne uslove iz stava 1. alineje a, b i v ove Odluke, utvrđuje gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja.

Član 6

Pravilnik iz člana 5. ove Odluke, na predlog gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja, donosi Gradsko veće.

Sertifikat o položenom ispitu o poznavanju Grada izdaje stručna Komisija koju posebnim rešenjem obrazuje Gradsko veće.

Aktom o obrazovanju Komisije utvrđuje se broj, sastav i način rada Komisije.

Komisija u svom sastavu obavezno ima predstavnike MUP-a i taksista.

III TAKSI VOZILO

Član 7*

Putničko vozilo za obavljanje taksi prevoza, pored opštih uslova propisanih Zakonom, mora da ispunjava i sledeće uslove:

- da ima najviše pet sedišta računajući i sedište vozača i najmanje četvoro vrata;

- da ima ugrađen ispravan, plombiran i baždaren taksimetar na vidnom mestu za korisnika prevoza i istaknut naziv autotaksi prevoznika;

- da vozilo ima svetleću krovnu oznaku "TAXI";

- da ima oznaku elipsastog oblika sa grbom grada i brojem taksi dozvole postavljenu pored prednje i zadnje registarske tablice;

- da je uredno, čisto, provetreno i bez oštećenja;

- da na vidnom mestu u vozilu istakne taksi legitimaciju vozača;

- da je važeći cenovnik postavljen u vozilu tako da sadržaj cenovnika bude vidljiv za putnike;

- da poseduje protivpožarni aparat;

- da poseduje plan grada.

Član 8

Preduzetnik ili pravno lice koje poseduje više od jednog vozila za taksi prevoz, u obavezi je da na prednjim vratima vozila istakne naziv preduzetnika ili pravnog lica.

Preduzetnik koji poseduje samo jedno vozilo, dužan je da na prednjim vratima taksi vozila, pored naziva preduzetnika, istakne i svoje ime i prezime.

Preduzetnik ili pravno lice koje je član jednog od udruženja taksi prevoznika, dužno je da na prednjim vratima taksi vozila, istakne naziv udruženja i broj vozila pod kojim se isto vodi u udruženju.

Član 9

Putničkim automobilom kojim se obavlja auto-taksi prevoz putnika ne može se obavljati linijski prevoz putnika.

Član 10

Posebne uslove, iz člana 7. ove Odluke, pregledom vozila utvrđuje gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja.

Član 11

Taksi vozilom ne mogu se prevoziti lica, stvari i opasne materije čija je zabrana utvrđena Zakonom.

IV POSTUPAK PRETHODNOG UTVRĐIVANJA ISPUNJENOSTI USLOVA

Član 12

Zahtev za utvrđivanje ispunjenosti uslova fizičkog i pravnog lica, taksi vozača i vozila podnosi se gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja.

Uz zahtev se podnose dokazi o ispunjenosti uslova propisanih Zakonom i ovom Odlukom.

Član 13

Ispunjenost uslova propisanih Zakonom i ovom Odlukom rešenjem utvrđuje gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja.

Član 14

Fizičkom licu i taksi vozaču, koje ispunjava uslove propisane Zakonom i ovom Odlukom, gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje legitimaciju taksi vozača.

Član 15

Preduzetniku ili pravnom licu koje ispunjava uslove propisane Zakonom i ovom Odlukom u pogledu taksi vozila gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja izdaje taksi dozvolu.

Član 16

Legitimacija taksi vozača sadrži:

1. ime, prezime i adresu;

2. jedinstveni matični broj građana;

3. fotografiju vozača;

4. naziv fizičkog ili pravnog lica kome pripada taksi vozilo;

5. datum izdavanja taksi legitimacije;

6. zaštitni broj obrasca i redni broj registra.

Član 17

Taksi dozvola sadrži sledeće podatke:

1. registarsku oznaku, marku i tip vozila;

2. godinu proizvodnje taksi vozila;

3. evidencioni broj taksi vozila;

4. naziv i sedište preduzetnika ili pravnog lica;

5. datum izdavanja taksi dozvole i period važenja;

6. datum overe taksi dozvole.

Član 18

Taksi vozač obavezan je da za vreme rada ima legitimaciju taksi vozača i taksi dozvolu, i da sve izmene vezane za podatke koje sadrži legitimacija taksi vozača i taksi dozvola prijavi gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja u roku od 15 dana od dana nastupanja izmene.

U slučaju trajnog, odnosno privremenog prestanka obavljanja taksi prevoza, taksi vozač je dužan da vrati gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja legitimaciju taksi vozača.

Protekom roka važnosti taksi dozvole, preduzetnik ili pravno lice dužno je da pribavi taksi dozvolu po proceduri utvrđenoj ovom Odlukom.

Član 19

Preduzetnik ili pravno lice obavezno je da sve izmene vezane za podatke koje sadrži taksi dozvola dostavi gradskoj upravi nadležnoj za poslove saobraćaja, u roku od 15 dana od dana nastupanja izmene.

Preduzetnik ili pravno lice koje delatnost obavlja vozilom starijim od deset godina, obavezno je da na svakih šest meseci izvrši produženje taksi dozvole, nakon obavljenog pregleda vozila od dana izdavanja dozvole, a najkasnije u roku od 30 dana od dana proteka tog roka.

Preduzetnik ili pravno lice koje delatnost obavlja vozilom do deset godina starosti, obavezno je da godišnje izvrši produženje taksi dozvole, nakon obavljenog pregleda vozila od dana izdavanja dozvole, a najkasnije u roku od 30 dana od dana proteka tog roka.

U slučaju trajnog, odnosno privremenog prestanka obavljanja taksi prevoza, preduzetnik ili pravno lice je dužno da vrati gradskoj upravi za poslove saobraćaja taksi dozvolu za onaj broj vozila kojima obavlja auto-taksi prevoz i elipsaste oznake izdate od strane gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja.

V TAKSI STAJALIŠTE

Član 20

Taksi stajalište je saobraćajna površina na kojoj je utvrđen broj taksi mesta, namenjen za stajanje taksi vozila u toku rada taksi vozača.

Taksi stajalište se obeležava vertikalnom i horizontalnom saobraćajnom signalizacijom.

Taksi stajališta su opremljena telefonskim priključkom.

Član 21

Odlukom o stajalištima na teritoriji grada Kragujevca utvrđuju se taksi stajališta u gradu sa određenim brojem taksi mesta.

Član 22

Na taksi stajalištu vozila se parkiraju prema redosledu dolaska.

Na taksi stajalištu mogu se parkirati samo vozila koja su obeležena u skladu sa ovom odlukom.

Taksi vozila se parkiraju na stajalištu samo u okviru obeleženih mesta i na način kako je definisano horizontalnom i vertikalnom saobraćajnom signalizacijom, u protivnom će se smatrati da je parkirano van taksi stajališta.

Član 23

Broj i lokaciju taksi stajališta i taksi mesta, posebnim aktom utvrdiće Gradsko veće, na predlog gradske uprave nadležne za poslove saobraćaja.

VI TAKSI PREVOZ

Član 24

Taksi oznaka na vozilu mora biti osvetljena uvek kada je vozilo slobodno.

Ukoliko se vozilo koristi za sopstvene potrebe vlasnik, korisnik ili zakupac vozila dužan je da oznaku "taxi" prekrije na odgovarajući način ili je privremeno skine sa vozila.

Član 25

Taksi vozač koristi taksi vozilo isključivo za obavljanje delatnosti.

U toku rada taksi vozač je obavezan da bude u svom taksi vozilu ili pored njega.

Član 26

Taksi vozač ne sme taksi vozilo parkirati van utvrđenih taksi stajališta, osim u slučaju ulaska i izlaska putnika iz vozila.

Član 27

Taksi vozač je obavezan da taksi prevoz započne:

- sa taksi stajališta,

- na radio - telefonski poziv,

- na zaustavljanje.

Član 28

Taksi vozač je obavezan da po ulasku putnika u taksi vozilo uključi taksimetar.

Član 29

Taksi vozač je obavezan da taksi prevoz obavi putem koji putnik odredi, odnosno najkraćim putem do mesta opredeljenja putnika, u skladu sa važećim režimom saobraćaja.

Član 30

Taksi vozač je obavezan da primi u taksi vozilo svakog putnika u granicama raspoloživih sedišta do istog odredišta, kao i lični prtljag putnika u granicama nosivosti prostora za prtljag.

Član 31

O prijemu drugih putnika u toku taksi prevoza do mesta opredeljenja odlučuje putnik koji je započeo korišćenje taksi prevoza uz saglasnost taksi vozača.

Ako putnik koji je primljen u toku prevoza nastavlja korišćenje taksi prevoza posle mesta opredeljenja putnika koji je započeo korišćenje ovog prevoza, nastavak vožnje se smatra započinjanjem korišćenja taksi prevoza.

Član 32

Taksi vozač je obavezan da se za vreme obavljanja taksi prevoza prema putnicima odnosi sa pažnjom.

Taksi vozač je obavezan da za vreme taksi prevoza bude uredan.

Taksi vozač u toku rada ne sme biti odeven u kratke pantalone, šorts, majicu bez rukava i da je bez adekvatne obuće.

Član 33

Na stajalištima namenjenim za javni gradski i prigradski prevoz putnika zabranjeno je zaustavljanje i parkiranje taksi vozila radi prijema i prevoza korisnika.

Član 34

Preduzetnici ili pravna lica sa sedištem van teritorije grada Kragujevca koji su registrovani za obavljanje auto-taksi delatnosti, mogu obavljati ovu delatnost na teritoriji grada Kragujevca pod uslovima propisanim zakonom i članom 5. i 7. ove Odluke.

VII NAKNADA ZA OBAVLJANJE TAKSI PREVOZA

Član 35

Naknada za obavljanje taksi prevoza utvrđuje se važećim cenovnikom usluga, i naplaćuje u iznosu koji pokaže taksimetar do mesta opredeljenja putnika.

Član 36

U naknadu za vršenje taksi prevoza uračunat je i prevoz ličnog prtljaga putnika.

Član 37

U slučaju nemogućnosti da završi započeti prevoz, taksi prevozniku pripada kao naknada polovina iznosa koji u momentu prekida taksi prevoza pokaže taksimetar, osim u slučaju kvara na vozilu kada mu ne pripada naknada.

U slučaju kvara vozila prevoznik je dužan da korisniku obezbedi nastavak započetog prevoza drugim taksi vozilom.

Član 38

Ako više putnika istovremeno koristi prevoz do istog mesta opredeljenja, naknada za obavljanje taksi prevoza plaća se prema iznosu na taksimetru.

Putnici samostalno odlučuju o podeli iznosa cene vožnje.

Član 39

Taksi prevoznik i korisnik usluga mogu se sporazumeti da van gradskog područja cena prevoza bude po slobodnoj pogodbi, s tim što će taksimetar biti uključen do izlaska sa teritorije Grada Kragujevca.

VIII PRESTANAK OBAVLJANJA TAKSI PREVOZA

Član 40

Preduzetnik, odnosno pravno lice, može privremeno ili trajno prestati da obavlja taksi prevoz u skladu sa odredbama Zakona koji uređuje tu oblast.

IX NADZOR

Član 41

Nadzor nad sprovođenjem odredaba ove Odluke vrši gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja, a inspekcijski nadzor gradski saobraćajni inspektor.

Komunalno-policijske poslove, kojima se obezbeđuje izvršavanje odredaba ove Odluke, obavlja komunalna policija grada Kragujevca, preko komunalnog policajca.

U obavljanju poslova iz stava 2. ovog člana, komunalni policajac ima ovlašćenja da preduzima zakonom propisane preventivne mere, izriče i naplaćuje novčane kazne na licu mesta za prekršaje propisane ovom Odlukom.

Član 41a

O naplaćenoj novčanoj kazni na licu mesta iz člana 41. stav 3. komunalni policajac je dužan da učiniocu prekršaja izda potvrdu.

Potvrda iz stava 1. ovog člana obavezno sadrži: podatke o učiniocu prekršaja, označenje prekršaja, vreme i mesto izvršenja prekršaja i iznos naplaćene novčane kazne.

Član 41b

Ako novčana kazna iz člana 41. stav 3. ne bude naplaćena na licu mesta, komunalni policajac će učiniocu prekršaja odmah uručiti poziv, da u roku od osam dana od dana izvršenja prekršaja istu plati i dokaz o izvršenoj uplati stavi na uvid komunalnom policajcu, sa napomenom da ukoliko istu ne plati u propisanom roku protiv njega biće podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka.

Član 42

Preduzetnik, odnosno pravno lice koje se bavi taksi prevozom dužno je da saobraćajnom inspektoru omogući neometano vršenje poslova, stavi na uvid potrebna dokumenta, da u roku koji inspektor odredi, dostavi potrebne podatke i postupi po nalogu inspektora.

Član 43

Ovlašćeno lice u vršenju poslova inspekcijskog nadzora, iz člana 41. ove Odluke, dužno je i ovlašćeno da:

- isključi vozilo kojim se vrši auto-taksi prevoz protivno odredbama Zakona i ove Odluke, odredi mesto parkiranja i oduzme taksi dozvolu, saobraćajnu dozvolu i registarske tablice vozila u trajanju od 48 sati, a u slučaju ponovnog isključivanja vozila istog prevoznika u trajanju od pet dana i

- ukoliko prevoznik iz stava 1. alineje 1. ovog člana ne skine registarske tablice vozila po nalogu ovlašćenog lica, skidanje registarske tablice izvršiće se preko ovlašćenog trećeg lica, o njegovom trošku.

- privremeno oduzme vozilo koje je upotrebljeno za izvršenje prekršaja ili privrednog prestupa, do pravnosnažnog okončanja prekršajnog, odnosno postupka za privredne prestupe i izda potvrdu o oduzimanju vozila.

Član 44

Prevoznik ili pravno lice, kome je u vršenju auto-taksi prevoza isključeno vozilo, dužan je da na mestu parkiranja koje mu je određeno, obezbedi vozilo.

Privremeno oduzeto vozilo koje je upotrebljeno za izvršenje prekršaja ili privrednog prestupa čuva se, do pravnosnažnog okončanja prekršajnog, odnosno postupka za privredne prestupe, o trošku vlasnika, odnosno lica od koga je privremeno oduzeto.

Način oduzimanja, čuvanja i postupanja sa vozilom iz stava 2. ovog člana propisuje Gradsko veće, na predlog gradske uprave nadležne za poslove inspekcijskog nadzora.

Član 45

Protiv rešenja ovlašćenog lica za vršenje inspekcijskog nadzora može se izjaviti žalba nadležnom Ministarstvu u roku od 8 dana od dana dostavljanja.

Žalba izjavljena protiv rešenja ne odlaže izvršenje rešenja.

X KAZNENE ODREDBE

Član 46

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 dinara, koja se naplaćuje na licu mesta, kazniće se taksi vozača, za sledeće prekršaje:

• Ako postupa suprotno odredbi člana 22. st. 1. i 3. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 24. st. 1. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 26. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 27. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 33. Odluke.

Član 47

Novčanom kaznom u iznosu od 10.000,00 dinara, koja se naplaćuje na licu mesta, kazniće se preduzetnik i pravno lice, za sledeće prekršaje:

• Ako postupa suprotno odredbi člana 22. st. 1. i 3. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 24. st. 1. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 26. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 27. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 33. Odluke.

Član 48

Novčanom kaznom u iznosu od 2.500,00 do 75.000,00 dinara kazniće se taksi vozač, za sledeće prekršaje:

• Ako postupa suprotno odredbi člana 18. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 25.

• Ako postupa suprotno odredbi člana 28. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 30. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 32. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 38. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 42.

Član 49

Novčanom kaznom u iznosu od 5.000,00 dinara do 250.000,00 kazniće se preduzetnik, za sledeće prekršaje:

• Ako postupa suprotno odredbi člana 9. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 11. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 18.

• Ako postupa suprotno odredbi člana 19. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 24. st. 2. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 25.

• Ako postupa suprotno odredbi člana 35. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 38. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 42.

Član 50

Novčanom kaznom u iznosu od 50.000,00 dinara do 1.000.000,00 kazniće se pravno lice, za sledeće prekršaje:

• Ako postupa suprotno odredbi člana 9. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 11. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 18.

• Ako postupa suprotno odredbi člana 19. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 24. st. 2. Odluke

• Ako postupi suprotno odredbama člana 25.

• Ako postupa suprotno odredbi člana 35. Odluke

• Ako postupa suprotno odredbi člana 38. Odluke.

• Ako postupi suprotno odredbama člana 42.

XI PRELAZNE I ZAVRŠNE ODREDBE

Član 51

Preduzetnik, odnosno pravno lice koje obavlja taksi prevoz, stupanjem na snagu ove Odluke, dužan je da u roku od 90 dana uskladi svoj rad sa odredbama člana 5.,7.,16. i 17. ove Odluke.

Član 52

Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja obrazac legitimacije taksi vozača i taksi dozvole izradiće u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 53

Gradska uprava nadležna za poslove saobraćaja i Javno preduzeće "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca" dužni su da urede i dovedu u funkciju stajališta bliže označena u članu 23. ove Odluke, u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 54

Pravilnik o programu i načinu polaganja ispita za obavljanje taksi prevoza Gradonačelnik će doneti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 55

Akt iz člana 23. ove Odluke Gradonačelnik će doneti u roku od 30 dana od dana stupanja na snagu ove Odluke.

Član 56*

(Prestao da važi odlukom US)

Član 56a

Utvrđuje se jedinstvena boja za taksi vozilo kojim se obavlja auto-taksi prevoz putnika na teritoriji Grada Kragujevca.

Jedinstvena boja iz stava 1. ovog člana je narandžasta "D 35".

Preduzetnici i pravna lica koja obavljaju auto-taksi prevoz putnika na teritoriji grada Kragujevca, dužni su da boju taksi vozila promene u skladu sa ovom Odlukom do 31.12.2010. godine.

Član 57

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o auto-taksi prevozu ("Sl. List grada Kragujevca" br. 6/03).

Član 58

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama
Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca

("Sl. list grada Kragujevca", br. 35/2008)

Član 5

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca

("Sl. list grada Kragujevca", br. 35/2009)

Član 4

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca", a primenjivaće se počev od 23. januara 2010. godine.

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama
Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca

("Sl. list grada Kragujevca", br. 29/2010)

Član 4

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno - tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca.

Član 5

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

Napomene

* Odredbe člana 7. alineja deseta i člana 56. Odluke o auto-taksi prevozu putnika na teritoriji grada Kragujevca ("Sl. list grada Kragujevca", br. 16/2007, 1/2008, 35/2008, 35/2009 i 29/2010), prestale su da važe na osnovu Odluke US lUl broj 335/2009 od 28. oktobra 2010. godine, objavljene u "Sl. glasniku RS", br. 97/2010 od 21. decembra 2010. godine.