ODLUKA

O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU ODREĐENIH IZVORNIH JAVNIH PRIHODA GRADA LOZNICE

("Sl. list Grada Loznice", br. 10/2010)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se uslovi i način otpisa obračunate a neplaćene kamate na obaveze fizičkih i pravnih lica koje su dospele do 31. decembra 2009. godine (u daljem tekstu: kamata) po osnovu izvornih javnih prihoda grada Loznice, koje administrira Odeljenje lokalne poreske administracije i to:

1. poreza na imovinu pravnih lica;

2. poreza na imovinu fizičkih lica;

3. lokalnih komunalnih taksi;

4. naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Član 2

Otpis kamate u skladu sa ovom Odlukom vrši se, bez podnošenja posebnog zahteva, obvezniku za koga Odeljenje lokalne poreske administracije raspolaže dokazima da je:

1) na propisani uplatni račun izvornih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza osim kamate, koji je dospeo do 31. decembra 2009. godine;

2) na propisani uplatni račun izvornih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza, koji dospeva za plaćanje od 1. januara 2010. godine do 31.12.2010. godine (u daljem tekstu: tekuće obaveze).

Otpis kamate pod uslovima iz stava 1. izvršiće se i obvezniku kome je odobreno odloženo plaćanje, odnosno obvezniku kod koga je pokrenut postupak prinudne naplate za obaveze iz člana 1. ove Odluke.

Član 3

Izuzetno od odredbi člana 2. stav 1. Odluke, otpis kamate izvršiće se po podnetom zahtevu obvezniku, pravnom licu kod koga je pokrenut postupak privatizacije, restrukturiranja, stečaja i likvidacije.

Član 4

Obvezniku koji je ispunio uslove iz člana 2. i 3. ove Odluke otpisaće se 100% kamate ako je uplatu glavnog duga dospelog do 31.12.2009. godine kao i tekuće obaveze u 2010. godini izvršio najkasnije do 31.12.2010. godine.

Član 5

O pravu na otpis kamate odlučiće se rešenjem Odeljenja lokalne poreske administracije, u skladu sa zakonom i ovom Odlukom.

Odeljenje lokalne poreske administracije vodi evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i stara se o sprovođenju Odluke.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".