ODLUKA
O IZRADI IZMENA I DOPUNA PROSTORNOG PLANA PODRUČJA INFRASTRUKTURNOG KORIDORA GRANICA HRVATSKE - BEOGRAD (DOBANOVCI)

("Sl. glasnik RS", br. 102/2010)

1. Pristupa se izradi izmena i dopuna Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora granica Hrvatske - Beograd (Dobanovci) ("Službeni glasnik RS", broj 69/03).

2. Ciljevi izmena i dopuna Prostornog plana područja infrastrukturnog koridora granica Hrvatske - Beograd (Dobanovci) (u daljem tekstu: Prostorni plan) su usklađivanje Prostornog plana sa Zakonom o planiranju i izgradnji; preispitivanje sprovođenja Prostornog plana; preispitivanje prioriteta u sprovođenju Prostornog plana; preispitivanje lokacija i funkcija pratećih sadržaja autoputa (funkcionalni objekti i sadržaji - baze za održavanje puta, prateći sadržaji za korisnike puta - odmorišta i parkirališta, benzinske stanice, moteli i dr.); preispitivanje lokacija i funkcija čvorišta, ukrštanja, kao i preispitivanje odnosa sa drugim infrastrukturnim sistemima; preispitivanje planskih rešenja u zavisnosti od sistema naplate putarine.

3. Izmene i dopune Prostornog plana obuhvataju deo teritorije opštine Šid, i to cele katastarske opštine Batrovci, Adaševci, Bačinci, Višnjićevo i Kukujevci; grad Sremska Mitrovica, i to cele katastarske opštine Kuzmin, Martinci, Laćarak, Sremska Mitrovica i Šašinci; opština Ruma, i to cele katastarske opštine Voganj, Ruma, Kraljevci i Dobrinci; opština Pećinci, i to cele katastarske opštine Sibač, Pećinci, Popinci, Prhovo i Šimanovci; opština Stara Pazova, i to cele katastarske opštine Krnješevci; i gradska opština Zemun, i to kroz katastarsku opštinu Ugrinovci i katastarsku opštinu Dobanovci (do Dobanovačke petlje) širinom koridora autoputa.

4. Koncepcija izmena i dopuna Prostornog plana biće zasnovana na planskoj, studijskoj, tehničkoj i drugoj dokumentaciji, rezultatima dosadašnjih istraživanja, važećim dokumentima u Republici Srbiji, kao i na dosadašnjem sprovođenju Prostornog plana.

5. Nosilac izrade izmena i dopuna Prostornog plana je Republička agencija za prostorno planiranje.

6. Ministarstva, posebne organizacije, javna preduzeća i ustanove nadležne za poslove koji su od značaja za izmene i dopune Prostornog plana, dostaviće u roku od 15 dana od dana stupanja na snagu ove odluke, bez naknade, sve raspoložive podatke i dokumentaciju iz delokruga svog rada nosiocu izrade izmena i dopuna Prostornog plana.

7. Rok za izradu izmenjenog i dopunjenog Prostornog plana je šest meseci od dana stupanja na snagu ove odluke.

8. Sredstva za izradu izmena i dopuna Prostornog plana obezbeđuje JP "Putevi Srbije".

9. Predlog akta kojim se utvrđuju izmene i dopune Prostornog plana biće izložen na javni uvid u trajanju od 30 dana u zgradama skupština jedinica lokalnih samouprava iz tačke 3. ove odluke.

10. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".