ODLUKA

O OBRAZOVANJU BUDŽETSKOG FONDA ZA UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA

("Sl. list grada Subotice", br. 43/2010)

Član 1

Ovom odlukom propisuje se obrazovanje Budžetskog fonda za unapređenje bezbednosti saobraćaja (u daljem tekstu: Fond) kao evidencionog računa u okviru glavne knjige trezora koji otvara Gradonačelnik, i to kao indirektni korisnik budžetskih sredstava u okviru razdela Gradske uprave, funkcija 360 - javni red i mir.

Član 2

Fond se obrazuje radi obezbeđivanja namenskih sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Subotice (u daljem tekstu: Grad).

Član 3

Fond se finansira iz:

1) dela naplaćene novčane kazne za prekršaje predviđene propisima o bezbednosti saobraćaja na putevima koji pripada Gradu,

2) poklona ili priloga pokrovitelja datih Gradu i

3) ostalih prihoda.

Član 4

Sredstva iz člana 3. ove odluke koriste se za finansiranje unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada, a naročito za:

1) rad Saveta za bezbednost saobraćaja na lokalnim putevima i ulicama u naseljenim mestima Grada Subotice;

2) sprovođenje mera i akcija kojima se utvrđuje režim saobraćaja u redovnim uslovima i u uslovima radova na opštinskim putevima i ulicama u naseljima na teritoriji Grada;

3) učestvovanje u unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja;

4) učestvovanje u preventivno-promotivnim aktivnostima iz oblasti bezbednosti saobraćaja;

5) sačinjavanje analiza, elaborata i projekata u oblasti bezbednosti saobraćaja radi sprovođenja utvrđenog režima saobraćaja, snimanje saobraćaja u svrhu praćenja bezbednosti i protočnosti saobraćaja;

6) učestvovanje u tehničkom opremanju jedinica saobraćajne policije koje kontrolišu i regulišu saobraćaj na putevima i drugih organa nadležnih za poslove bezbednosti saobraćaja (npr. izvršioci poslova inspekcijskog nadzora nad primenom propisa kojima se uređuje zaštita opštinskih puteva i ulica);

7) druge namene čiji cilj je unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima na teritoriji Grada.

Član 5

Sredstva iz člana 3. ove odluke koriste se prema programu koji donosi Gradsko veće, na predlog Saveta za bezbednost saobraćaja na lokalnim putevima i ulicama u naseljenim mestima Grada Subotice.

Član 6

Obaveze Fonda izmiruju se iz sredstava Fonda.

Plaćanje na teret Fonda vrše se do nivoa sredstava raspoloživih u okviru aproprijacije Fonda, a obaveze se preuzimaju u okviru realno planiranih primanja Fonda.

Član 7

Na kraju tekuće godine neiskorišćena sredstva sa računa Fonda prenose se u narednu godinu.

Član 8

Fond se obrazuje na neodređeno vreme.

Član 9

Fondom upravlja sekretarijat Gradske uprave Grada Subotice nadležan za poslove saobraćaja (u daljem tekstu: sekretarijat nadležan za poslove saobraćaja).

Član 10

Po ukidanju Fonda prava i obaveze Fonda preuzima sekretarijat nadležan za poslove saobraćaja.

Član 11

Stručne i administrativno-tehničke poslove za Fond obavljaće sekretarijat nadležan za poslove saobraćaja.

Član 12

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Subotice".