ODLUKA
O POVERAVANJU OBAVLJANJA KOMUNALNE DELATNOSTI ORGANIZACIJE, KONTROLE I REALIZACIJE INTEGRISANOG TARIFNOG SISTEMA U PREVOZU PUTNIKA U GRADSKOM I PRIGRADSKOM SAOBRAĆAJU NA TERITORIJI GRADA NIŠA

("Sl. list grada Niša", br. 84/2009 i 94/2010)

Član 1

Poverava se obavljanje komunalne delatnosti organizacije, kontrole i realizacije integrisanog tarifnog sistema u prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Niša, Javnom komunalnom preduzeću "Parking-servis" - Niš, neposrednom pogodbom.

Član 2

Obavljanje komunalne delatnosti iz člana 1. ove odluke poverava se za period od 01. januara 2010. godine do osnivanja Direkcije za saobraćaj, a najkasnije do 30.06.2011. godine.

Član 3

O poveravanju obavljanja komunalne delatnosti iz člana 1. ove odluke zaključiće se ugovor između Grada Niša i Javnog komunalnog preduzeća "Parking-servis" - Niš, kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze i ostala pitanja od značaja za obavljanje komunalne delatnosti koja se poverava, a posebno sledeći poslovi logistike javnog prevoza:

1. štampanje i distribucija legitimacija za prevoz, pojedinačnih i mesečnih prevoznih karata,

2. izrada i kontrola ostvarivanja reda vožnje,

3. predlaganje privremene ili trajne korekcije reda vožnje,

4. kontrola prevoznih karata, isprava putnika u vozilima kao i naplata doplatnih karata,

5. predlaganje mera na otklanjanju vanrednih okolnosti koje ometaju normalno funkcionisanje javnog prevoza,

6. predlaganje izgleda i dizajna informacionih oznaka istaknutih na spoljašnosti vozila, identifikacionih oznaka za vozno osoblje, kao i legitimacija za prevoz, mesečnih karata i pojedinačnih karata,

7. organizovanje postavljanja obaveštenja putnicima na stajalištima i terminusima,

8. prijem izveštaja prevoznika o realizaciji prevoza,

9. prenos sredstava dobijenih od prodaje voznih isprava prevoznicima,

10. kontrola kvaliteta rada sa predlogom za naplatu kazni,

11. opšte informisanje putnika,

12. izrada kvartalnih izveštaja o sprovođenju integrisanog tarifnog sistema u prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji Grada Niša i postavljanje istih na sajt Grada.

Član 4

U roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke, Javno preduzeće za aerodromske usluge "Aerodrom Niš" Niš i Javno komunalno preduzeće "Parking-servis" - Niš zaključiće ugovor kojim će se regulisati međusobni odnosi, a u vezi sa obavljanjem komunalne delatnosti iz člana 1. ove odluke.

Član 5

Danom početka primene ove odluke prestaje da važi odluka o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti organizacije, kontrole i realizacije integrisanog tarifnog sistema u prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Niša JP "Aerodrom Niš" Niš, broj 06-489/2006-21/02 od 19. jula 2006. godine.

Član 6

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša", a primenjivaće se od 01. januara 2010. godine.

 

Samostalni članovi Odluke o izmeni i dopuni
Odluke o poveravanju obavljanja komunalne delatnosti organizacije, kontrole i realizacije integrisanog tarifnog sistema u prevozu putnika u gradskom i prigradskom saobraćaju na teritoriji grada Niša

("Sl. list grada Niša", br. 94/2010)

Član 2

Za obavljanje delatnosti iz člana 1. ove Odluke, zaključiće se ugovor između Grada Niša i JKP "Parking-servis" Niš, kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze.

Član 3

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Niša".