ODLUKA
O VISINI NAKNADE ZA RAD PREDSEDNIKA, ZAMENIKA PREDSEDNIKA I ČLANOVA NACIONALNOG SAVETA ZA NAUČNI I TEHNOLOŠKI RAZVOJ

("Sl. glasnik RS", br. 99/2006 i 2/2011)

1. Ovom odlukom utvrđuje se visina naknade za rad predsednika, zamenika predsednika i članova Nacionalnog saveta za naučni i tehnološki razvoj (u daljem tekstu: Nacionalni savet).

2. Predsedniku Nacionalnog saveta isplaćuje se naknada za rad po isteku meseca za prethodni mesec u visini od 1,50 prosečne mesečne zarade, bez poreza i doprinosa, po zaposlenom u Republici Srbiji, ostvarene u prethodnoj godini u odnosu na godinu u kojoj se isplaćuje.

Zameniku predsednika Nacionalnog saveta isplaćuje se naknada za rad po isteku meseca za prethodni mesec u visini od 1,20 prosečne mesečne zarade, bez poreza i doprinosa, po zaposlenom u Republici Srbiji, ostvarene u prethodnoj godini u odnosu na godinu u kojoj se isplaćuje.

Članovima Nacionalnog saveta isplaćuje se naknada za rad po isteku meseca za prethodni mesec u visini od jedne prosečne mesečne zarade, bez poreza i doprinosa, po zaposlenom u Republici Srbiji, ostvarene u prethodnoj godini u odnosu na godinu u kojoj se isplaćuje.

3. Iznos prosečne mesečne zarade u Republici Srbiji iz tačke 2. ove odluke utvrđuje se prema podacima republičkog organa nadležnog za poslove statistike.

4. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".