ODLUKA
O UTVRĐIVANJU NAMENE POSLOVNOG PROSTORA NA TERITORIJI GRADA POŽAREVCA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 12/2010)

Član 1

Ovom odlukom određuju se vrste privrednih, zanatskih delatnosti, delatnosti slične zanatskim i uslužne delatnosti koje se ne mogu vršiti na određenim područjima u gradu Požarevcu i gradu Kostolcu i to:

- na području grada Požarevca (centralno jezgro), područje oivičeno sledećim ulicama: Takovskom do Nemanjine, Nemanjinom do Sinđelićeve, Sinđelićevom do Lole Ribara, Lole Ribara do Šumadijske, Šumadijskom do Vardarske, Vardarskom do Čede Vasovića, Čede Vasovića do Suvoborske, Suvoborskom do Kosovske, preseca Kosovsku do Svetosavske, Svetosavskom do Moše Pijade, Moše Pijade do Jovana Šerbanovića, Jovana Šerbanovića do Njegoševe, Njegoševom do Voje Dulića, Voje Dulića do Lenjinove, Lenjinovom do Takovske.

- na području grada Kostolca (centralno jezgro), područje oivičeno sledećim ulicama: Prvomajskom do Lole Ribara, Lole Ribara do Kozaračke, Kozaračkom do Industrijske, Industrijskom do industrijskog koloseka od koga prema jugu do Prvomajske, zatim stambeno naselje Stadion, od Prvomajske ulicom Bože Dimitrijevića do Trudbeničke, Trudbeničkom do Jadranske, Jadranskom do Stevana Nemanje, Stevana Nemanje do Bože Dimitrijevića.

Kod određivanja područja iz stava 1. ovog člana, granice istih čine strane ulica koje predstavljaju spoljnu granicu područja.

Član 2

Grafički prikazi područja po odredbama člana 1. stava 1. alineje 1. i 2. ove odluke, čine sastavni deo ove odluke.

Član 3

Na područjima grada Požarevca i grada Kostolca po odredbama člana 1. stava 1. alineje 1 . i 2. ove odluke ne mogu se obavljati sledeće delatnosti:

I privredne delatnosti:

1. trgovina na veliko;

2. trgovina na malo

- pogrebne opreme i

- stovarišta;

3. klanje i prerada životinjskog i živinskog mesa.

II Zanatske usluge i opravke

1. auto perionice;

2. održavanje i opravka drumskih motornih vozila, poljoprivrednih i radnih mašina;

3. izrada i opravka predmeta od drveta i nemetala i

4. priređivanje zabavnih igara (cirkusi, vrteške, strelišta i slično).

III Delatnosti slične zanatskim:

1. strugare, sečenje ogrevnog i drugog drveta;

2. prevoz zaprežnim vozilima;

3. pripremanje otpadnog materijala za preradu;

4. umetnička i druga obrada kamena, izrada predmeta od metala.

IV Uslužne delatnosti:

1. noćni klub, densing klub, striptiz bar i diskoteke, osim u hotelu kao ugostiteljskom objektu za smeštaj, a koji obzirom na kategoriju u ponudi svojih usluga ima i ove sadržaje.

Član 4

Na celoj teritoriji Grada Požarevca, na udaljenosti do 200 metara od objekata osnovnih i srednjih škola, ne može se obavljati delatnost igara na sreću tipa automata i kladionica, odnosno uplatnih mesta istih.

Član 5

Vlasnici i korisnici poslovnog prostora koji se nalazi na područjima navedenih u članu 1. stavu 1. alineji 1. i 2. ove odluke, dužni su da namenu poslovnog prostora usaglase sa uslovima iz ove odluke u roku od tri meseca od dana stupanja na snagu iste.

Član 6

Nadzor nad primenom odredaba ove odluke vrši Odeljenje za poslove komunalne policije Gradske uprave grada Požarevca.

Član 7

Za učinjene prekršaje po odredbama ove odluke kazniće se novčanom kaznom preduzeće ili drugo pravno lice u iznosu od 50.000,00 dinara do 500.000,00 dinara i preduzetnik u iznosu od 5.000,00 do 250.000,00 dinara i to ako:

1. kao vlasnik ili korisnik poslovnog prostora nastavi da obavlja privredne, zanatske i druge delatnosti koje se ne mogu vršiti na određenim područjima u gradovima Požarevcu i Kostolcu (član 1. stav 1. alineja 1. i 2.);

2. od objekta osnovne i srednje škole na udaljenosti do 200 metra obavlja delatnost sportskih kladionica, igraonica i slično (član 4.);

3. namenu poslovnog prostora ne usaglasi sa uslovima iz ove odluke u određenom roku (član 5.) i

4. spreči ili ometa komunalnog policajca Gradske uprave grada Požarevca u vršenju dužnosti (član 6.)

Odgovorno lice u preduzeću ili drugom pravnom licu kazniće se za prekršaj iz stava 1. ovog člana novčanom kaznom od 2.500,00 dinara do 75.000,00 dinara.

Član 8

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o utvrđivanju namene poslovnog prostora u gradu Požarevcu ("Službeni glasnik opštine Požarevac", broj 3/89).

Član 9

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".

Napomene

Grafički prikazi područja, koji čine sastavni deo ove odluke, nisu objavljeni u "Sl. glasniku grada Požarevca", br. 12/2010.