ODLUKA

O OTPISU KAMATE NA DOSPELE OBAVEZE PO OSNOVU ODREĐENIH IZVORNIH JAVNIH PRIHODA GRADA LOZNICE

("Sl. list Grada Loznice", br. 10/2010 i 12/2010)

Član 1

Ovom Odlukom uređuju se uslovi i način otpisa obračunate a neplaćene kamate na obaveze fizičkih i pravnih lica koje su dospele do 31. decembra 2009. godine (u daljem tekstu: kamata) po osnovu izvornih javnih prihoda grada Loznice, koje administrira Odeljenje lokalne poreske administracije i to:

1. poreza na imovinu pravnih lica;

2. poreza na imovinu fizičkih lica;

3. lokalnih komunalnih taksi;

4. naknade za korišćenje građevinskog zemljišta.

Član 2

Pravo na otpis kamate na obaveze po osnovu javnih prihoda iz čl. 1. ove Odluke (u daljem tekstu: obaveze) ostvaruje se uplatom iznosa ukupnog glavnog duga (kolona 4 u Obaveštenju) do 31. marta 2011. godine, a na osnovu zahteva obveznika, odnosno lica odgovornog za ispunjenje obaveze obveznika (u daljem tekstu: podnosilac zahteva), koji se podnosi po ispunjenju uslova propisanih ovim članom, najkasnije do 30. aprila 2011. godine.

Uz zahtev se podnosi dokumentacija iz koje proizilazi da su ispunjeni propisani uslovi za otpis kamate.

Obrazac zahteva, iz stava 1. ovog člana, nalazi se u prilogu ove Odluke.

Zahtev se podnosi posebno za svaku vrstu obaveza iz čl. 1. ove Odluke, Odeljenju lokalne poreske administracije.

Otpis kamate, u skladu sa ovom Odlukom, vrši se podnosiocu zahteva za koga Odeljenje Lokalne poreske administracije raspolaže dokazima da je:

1) na propisani uplatni račun izvornih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza osim kamate, koji je dospeo do 31. decembra 2009. godine;

2) na propisani uplatni račun izvornih javnih prihoda uplatio glavni dug po osnovu obaveza iz člana 1. ove Odluke i sporedna poreska davanja po osnovu tih obaveza, koji dospeva za plaćanje od 1. januara 2010. godine do 31.12.2010. godine (u daljem tekstu: tekuće obaveze).

Otpis kamate pod uslovima iz stava 1. izvršiće se i obvezniku kome je odobreno odloženo plaćanje, odnosno obvezniku kod koga je pokrenut postupak prinudne naplate za obaveze iz člana 1. ove Odluke.

Član 3

Otpis kamate izvršiće se po podnetom zahtevu i obvezniku, pravnom licu kod koga je pokrenut postupak privatizacije, restrukturiranja, stečaja i likvidacije.

Član 4

Obvezniku koji je ispunio uslove iz člana 2. i 3. ove Odluke otpisaće se 100% kamate ako je uplatu glavnog duga dospelog do 31.12.2009. godine kao i tekuće obaveze u 2010. godini izvršio najkasnije do 31.03.2011. godine.

Član 5

O pravu na otpis kamate odlučiće se rešenjem Odeljenja lokalne poreske administracije, u skladu sa zakonom i ovom Odlukom.

Odeljenje lokalne poreske administracije vodi evidenciju o ostvarivanju prava u skladu sa ovom Odlukom i stara se o sprovođenju Odluke.

Član 6

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

 

Samostalni član Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o otpisu kamate na dospele obaveze po osnovu određenih izvornih javnih prihoda Grada Loznice

("Sl. list Grada Loznice", br. 12/2010)

Član 4

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Loznice".

Napomene

Obrazac zahteva obveznika, odnosno lica odgovornog za ispunjenje obaveze obveznika, koji se nalazi u prilogu ove odluke, nije objavljen u "Sl. listu Grada Loznice", br. 12/2010.