ODLUKA

O REALIZACIJI SUBVENCIJA ZA PRVO VEŠTAČKO OSEMENJAVANJE KRAVA U 2011. GODINI

("Sl. list grada Kragujevca", br. 2/2011)

I Odobravaju se subvencije poljoprivrednim proizvođačima koji imaju registrovano poljoprivredno gazdinstvo - vlasnicima umatičenih grla sa HB brojem u iznosu od po 1.500,00 dinara, na ime troškova za prvo veštačko osemenjavanje.

II Pod prvim veštačkim osemenjavanjem kod prvotelki smatra se ono osemenjavanje kod koga je prvotelka minimalne starosti od 12 meseci, a maksimalne starosti do 30 meseci.

Pod prvim veštačkim osemenjavanjem kod krava smatra se ono osemenjavanje koje je izvršeno posle poslednjeg teljenja u periodu od 40 dana do 100 dana, ili posle pobačaja.

III Vlasnik umatičenog grla uz zahtev za ostvarivanje prava na subvenciju podnosi sledeće dokaze:

- fotokopija lične karte;

- fotokopija tekućeg računa;

- potvrdu o registraciji gazdinstva;

- potvrdu o izvršenom veštačkom osemenjavanju;

- pasoš za osemenjeno grlo;

- pasoš za poslednje dobijeno tele;

- potvrdu da je grlo umatičeno i da ima HB broj.

- potvrdu veterinara o izvršenoj intervenciji (ukoliko je bio pobačaj)

IV Vlasnik umatičenog grla ne može da ostvari pravo na subvenciju ukoliko on ili član njegovog domaćinstva imaju dospele i neizmirene obaveze prema budžetu grada Kragujevca i Direkciji za robne rezerve, kao i ukoliko je zahtev podnet po isteku roka od 3 meseca od dana kada je izvršeno veštačko osemenjavanje.

V Isplata subvencija vrši se na osnovu rešenja Gradonačelnika, uplatom na tekuće račune vlasnika umatičenih grla.

VI Sredstva za realizaciju ove odluke planirana su u budžetu grada Kragujevca za 2011. godinu, opredeljena u Razdelu 10 - Gradska uprava za privredne resurse, funkcija - 421, ekonomska klasifikacija - 451 (sopstveni prihodi) u skladu sa Programom za razvoj poljoprivrede u 2011. godini na teritoriji grada Kragujevca, poglavlje II tačka 4.,. - "Podsticaj unapređenju rasnog sastava u stočarstvu", u ukupnom iznosu od 1.600.000,00 dinara.

VII Za realizaciju ove odluke zadužuje se Gradska uprava za privredne resurse, koja je obavezna da Gradskom veću tromesečno podnosi izveštaj o njenoj realizaciji.

VIII Ovu odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".