ODLUKA

O PRISTUPANJU OSNIVANJA SLOBODNE ZONE SMEDEREVO

("Sl. list grada Smedereva", br. 9/2010)

Član 1

U cilju podsticaja razvoja privrede, stvaranja pogodnosti i prostora za ubrzani privredni razvoj i zapošljavanje, ako i uslova i stimulativnih mera za poslovanje koji omogućuju privlačenje investicija, Grad Smederevo, zajedno sa drugim osnivačima, pristupa osnivanju Slobodne zone Smederevo u Industrijskoj zoni - Godominsko polje.

Član 2

Grad Smederevo je nosilac osnivanja Slobodne zone.

Član 3

Podaci o osnivačima, nazivu, sedištu, bližoj lokaciji i delatnostima biće utvrđeni ugovorom o osnivanju Slobodne zone.

Član 4

Slobodnom zonom upravljaće novoosnovano privredno društvo.

Član 5

Osnivači Slobodne zone, zajedno sa zainteresovanim privrednim subjektima, osnovaće privredno društvo za upravljanje Slobodnom zonom.

Član 6

Privredno društvo za upravljanje Slobodnom zonom obezbediće potrebne uslove i dokumentaciju, radi davanja saglasnosti Vlade Republike Srbije za određivanje područja zone, saglasno Zakonu o slobodnim zonama.

Član 7

Ovlašćuju se gradonačelnik grada Smedereva i članovi Gradskog veća zaduženi za resor privrede i preduzetništva i resor javnih preduzeća, da u ime i za račun grada Smedereva sa ostalim osnivačima obave sve pregovore i pripremne radnje u vezi sa osnivanjem privrednog društva za upravljanje Slobodnom zonom i periodično izveštavaju Gradsko veće o preduzetim aktivnostima.

Član 8

Ovlašćuje se gradonačelnik grada Smedereva da, u ime Grada Smedereva, potpiše Ugovor o osnivanju privrednog društva - osnivački akt, a po dobijanju saglasnosti Skupštine grada Smedereva na tekst istog.

Član 9

Ova Odluka stupa na snagu donom donošenja, a objaviće se u "Službenom listu grada Smedereva".