UREDBA

O NAČINU UPRAVLJANJA NOVČANIM SREDSTVIMA DOBIJENIM OD ZAKUPA PRIVREMENO ODUZETE NEPOKRETNE IMOVINE I PRIVREMENO ODUZETIM PUTNIČKIM VOZILIMA

("Sl. glasnik RS", br. 11/2011)

Član 1

Ovom uredbom bliže se uređuje način upravljanja novčanim sredstvima dobijenim od zakupa privremeno oduzete nepokretne imovine i privremeno oduzetim putničkim vozilima, kojim upravlja Direkcija za upravljanje oduzetom imovinom.

Član 2

Novčana sredstva dobijena od zakupa privremeno oduzete nepokretne imovine čuvaju se na posebnom računu Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom (u daljem tekstu: Direkcija).

Novčana sredstva iz stava 1. ovog člana mogu se koristiti za održavanje oduzete imovine, kao i za humanitarne i druge slične svrhe, na osnovu odluke koju donosi Vlada, na predlog Ministarstva pravde.

Član 3

Privremeno oduzeto putničko vozilo može se dati na korišćenje državnom organu ili drugom organu i organizaciji, uz obavezu redovnog održavanja vozila, u skladu sa standardima utvrđenim za održavanje tog tipa vozila.

Odluku o davanju na korišćenje putničkog vozila donosi direktor Direkcije, na osnovu obrazloženog zahteva državnog organa ili drugog organa i organizacije.

Međusobna prava i obaveze o davanju na korišćenje putničkog vozila uređuju se ugovorom koji se zaključuje između Direkcije i državnog organa ili drugog organa i organizacije.

Državni organ ili drugi organ i organizacija privremeno oduzeto putničko vozilo preuzima od Direkcije u viđenom stanju, sa pratećom dokumentacijom koja se odnosi na to vozilo.

Član 4

Vlasniku privremeno oduzetog putničkog vozila, za koje je utvrđeno da ne potiče iz krivičnog dela, oduzeto putničko vozilo vraća se u najkraćem roku.

U slučaju iz stava 1. ovog člana, ako je putničko vozilo dato na korišćenje državnom organu ili drugom organu i organizaciji, troškove vraćanja putničkog vozila snosi taj organ, odnosno organizacija.

Član 5

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".