ODLUKA
O PRIHVATANJU OBAVEZE SERVISIRANJA DUGA PO PROJEKTU REKONSTRUKCIJA, SANACIJA, ADAPTACIJA I DOGRADNJA ZATVORENOG BAZENA U ŠAPCU

("Sl. list grada Šapca i opština: Bogatić, Vladimirci i Koceljeva", br. 1/2011)

1. Grad Šabac prihvata obavezu servisiranja duga nastalog po odobrenom projektu: rekonstrukcija, sanacija, adaptacija i dogradnja zatvorenog bazena u Šapcu, čija predračunska vrednost iznosi 230.000.000,00 dinara, a po Javnom pozivu za kandidovanje projekata za finansiranje izgradnje, rekonstrukcije, odnosno adaptacije objekta od javnog značaja Ministarstva životne sredine prostornog planiranja Republike Srbije.

2. Za projekat iz tačke 1. ove Odluke grad Šabac obezbeđuje učešće sa 10% i Republika Srbija učešće od 10% od vrednosti projekta. Domaće poslovne banke obezbediće finansiranje preostalih 80% vrednosti projekta (sa PDV-om). Sredstva obezbeđena iz kredita poslovnih banka otplaćuju se od strane Republike Srbije i grada Šapca u odnosu 50%:50%.

3. Grad Šabac će obavezu iz tačke 2. ove Odluke servisirati u roku od pet godina, počev od dana povlačenja sredstava, odnosno datuma efektuiranja Ugovora o kreditu, sa kamatnom stopom koja je jednaka referentnoj kamatnoj stopi Narodne banke Srbije uvećanoj za 2,5% i to nakon isteka perioda počeka od jedne godine.

4. Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Šapca da zaključuje sve pravne poslove u cilju realizacije ove Odluke.

5. Ovu Odluku objaviti u "Sl. listu grada Šapca".