ODLUKA
O PRISTUPANJU IZRADI STRATEGIJE RAZVOJA SAOBRAĆAJA GRADA KRAGUJEVCA 2012-2017. GODINA

("Sl. list grada Kragujevca", br. 3/2011)

Član 1

Grad Kragujevac pristupa procesu izrade Strategije razvoja saobraćaja grada Kragujevca 2012-2017. godina kao sektorskog plana za razvoj saobraćaja prema metodološkom okviru za planiranje lokalnog strateškog održivog razvoja.

Član 2

Svrha izrade Strategije razvoja saobraćaja grada Kragujevca 2012-2017. godina je analiza problema i definisanje prioriteta, ciljeva i mera kojima će se rešavati ključna pitanja iz oblasti saobraćaja.

Član 3

Ciljevi Strategije razvoja saobraćaja grada Kragujevca 2012-2017. godina su: situaciona analiza trenutnog stanja sektora saobraćaja, definisanje prioriteta, vizije, strateških i specifičnih ciljeva, definisanje akcionog plana za sektor, partnera, budžeta i vremenskog roka za realizaciju plana.

Član 4

Ovlašćuje se Gradsko veće da, u roku od 30 dana od stupanja na snagu ove odluke, obrazuje Radni tim za izradu Strategije razvoja saobraćaja grada Kragujevca 2012-2017. godina, u čijem sastavu bi bili predstavnici: Gradskog veća, relevantnih Gradskih uprava, JP "Direkcija za urbanizam" Kragujevac, JP "Preduzeće za izgradnju grada Kragujevca" Kragujevac; D.O.O. "Agencija za turizam i saobraćaj" Kragujevac i Policijske uprave Kragujevac.

Član 5

Realizacija ove odluke obezbeđuje se kroz Program podrške opštinama IPA 2007 - Dobra uprava, planiranje i pružanje usluga, koji sprovodi konzorcijum koji predvodi GTZ-IS u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i Ministarstvom za državnu upravu i lokalnu samoupravu, a koji finansira Evropska unija.

Član 6

Ovu odluku dostaviti u pisanoj formi na raspolaganje timu MSP IPA 2007.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".