ODLUKA

O LIKVIDACIJI JAVNOG KOMUNALNOG PREDUZEĆA "TOPLANA" ZAJEČAR

("Sl. list grada Zaječara", br. 3/2008, 5/2008 i 3/2011)

Član 1

Javno komunalno preduzeće za proizvodnju i distribuciju toplotne energije "TOPLANA", sa sedištem u Zaječaru, ul. Generala Gambete bb, matični broj: 07311281 (u daljem tekstu: likvidacioni subjekt), prestaje da postoji po sprovođenju likvidacije, i to pod sledećim uslovima:

1. Likvidacija se sprovodi vansudski preko likvidacionog upravnika.

2. Za likvidacionog upravnika imenuje se Ilija Matić, diplomirani pravnik iz Zaječara.

3. Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju da postoje svi organi likvidacionog subjekta i sva njihova ovlašćenja prelaze na likvidacionog upravnika, uključujući i ovlašćenje za zastupanje.

4. Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Zaječara, da u ime Grada i likvidacionog subjekta zaključi ugovor sa likvidacionim upravnikom, kojim će se urediti dužnosti i prava likvidacionog upravnika, likvidacionog subjekta i Grada u poslu likvidacije.

5. Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Zaječara ili lice koje on ovlasti, da u roku od tri dana, od dana stupanja na snagu ove Odluke, uvede likvidacionog upravnika u posao, tako što će ga, nakon potpisanog ugovora o delu:

- predstaviti zaposlenima u likvidacionom subjektu,

- dati mu ključeve od prostorija i pečat likvidacionog subjekta,

- zadužiti jednog zaposlenog da mu pokaže sve poslovne knjige i druge isprave likvidacionog subjekta, kao i svu njegovu imovinu, kako pokretnu tako i nepokretnu,

- dati primerak ove Odluke, isprave potrebne za registraciju pokretanja likvidacije i deponovanje potpisa likvidacionog upravnika u Registru privrednih subjekata,

- preneti određeni iznos sredstava na račun likvidacionog subjekta, ako je prazan, nužan za otpočinjanje likvidacije i obavestiti banke o pokretanju likvidacije i o imenu likvidacionog upravnika,

- preduzeti ostale radnje kojima se omogućava otpočinjanje likvidacije.

6. Ovlašćuje se Gradonačelnik grada Zaječara ili lice koje on ovlasti, da tokom likvidacije pruža svu potrebnu pomoć likvidacionom upravniku, kako bi se likvidacioni postupak okončao što pre i uz što manje troškova.

7. Likvidacioni upravnik se zadužuje i ovlašćuje da izmeni brave na ulaznim vratima poslovnih prostorija likvidacionog subjekta, odmah po uvođenju u posao, kako bi sprečio ulazak u njih neovlašćenim licima, kojima je do tada ulaz bio slobodan.

8. Osmog dana od dana donošenja rešenja o registraciji pokretanja postupka likvidacije od strane Agencije za privredne registre prestaje radni odnos svim zaposlenima u likvidacionom subjektu.

Likvidacioni upravnik može zadržati na radu najviše 4 zaposlena, čiji rad bude smatrao potrebnim u toku postupka likvidacije.

Tač. 9-12. (brisane)

Član 2

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaju da važe Odluka o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća "Vrelovod" Zaječar ("Sl. list opština Boljevac, Bor, Zaječar, Kladovo, Knjaževac, Negotin, Majdanpek i Sokobanja", br. 18/89, 18/92, 6/93, 5/94, 4/98 i 8/98), Odluka o usklađivanju Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća "Vrelovod" Zaječar sa zakonskim propisima ("Sl. list opština Boljevac, Bor, Zaječar, Kladovo, Knjaževac, Negotin, Majdanpek i Sokobanja" broj 19/00) i svi opšti akti JKP "Toplana" Zaječar.

Član 3

Ova Odluka stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Zaječara".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o likvidaciji Javnog komunalnog preduzeća "Toplana" Zaječar

("Sl. list grada Zaječara", br. 5/2008)

Član 2

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljena u "Službenom listu Grada Zaječara".

 

Samostalni član Odluke o izmenama
Odluke o likvidaciji Javnog komunalnog preduzeća "Toplana" Zaječar

(Sl. list grada Zaječara", br. 3/2011)

Član 2

Ova Odluka stupa na snagu danom objavljivanja u "Službenom listu Grada Zaječara".