ODLUKA

O UTVRĐIVANJU NACRTA STATUTA O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA I SPROVOĐENJU JAVNE RASPRAVE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 6/2011)

I Utvrđuje se Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u tekstu koji je sastavni deo ove Odluke.

II Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca upućuje se na javnu raspravu.

III Javna rasprava o Nacrtu Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca, u trajanju od 10 (deset) dana sprovešće se, počev od dana 16.03.2011. godine i trajaće zaključno sa 25.03.2011. godine.

U okviru javne rasprave održaće se javna tribina dana 25.03.2011. godine sa početkom u 13,00 časova u sali Skupštine grada Kragujevca u Kragujevcu, Trg Slobode 3.

IV Nacrt Statuta o izmeni i dopuni Statuta grada Kragujevca objaviti na oglasnoj tabli organa Grada, oglasnim tablama mesnih zajednica, gradskih i mesnih kancelarija na teritoriji grada Kragujevca, zvaničnom sajtu grada Kragujevca, uz poziv organima Grada, političkim strankama i političkim organizacijama, nevladinim organizacijama i građanima da uzmu učešća u javnoj raspravi, tako što svoje primedbe i predloge mogu, u pisanom obliku, dostaviti:

- Skupštini grada Kragujevca, Trg Slobode broj 3., kancelarija 101, sa naznakom - za Komisiju za promenu Statuta grada Kragujevca,

- elektronskom poštom na adresu www.kragujevac.rs

Poziv za učešće u javnoj raspravi uputiće se svim zainteresovanim licima i putem kragujevačkih televizijskih kuća: RTK-a i Kanal 9.

V Ovu Odluku objaviti u "Službenom listu grada Kragujevca".

* * *

NACRT

Skupština grada Kragujevca, na osnovu člana 32. tačka 1. u vezi člana 66. stav 3. Zakova o lokalnoj samoupravi ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 127/09) i člana 22. stav 1. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 18/08 i 10/09) na sednici održanoj dana ______________ 2011. godine, donela je

STATUT
O IZMENI I DOPUNI STATUTA GRADA KRAGUJEVCA

Član 1

U članu 36. Statuta grada Kragujevca ("Službeni list grada Kragujevca", broj 18/08 i 10/09) - u daljem tekstu Statut, stav 1. broj: "10" zamenjuje se brojem: "11".

U članu 36. ovog Statuta, stav 7. iza alineje 10. tačka se zamenjuje zapetom i dodaje se nova alineja 11. koja glasi:

"- međunarodnu saradnju."

Član 2

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno-tehničku redakciju, utvrdi i objavi prečišćen tekst Statuta grada Kragujevca.

Član 3

Ovaj Statut stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".