REŠENJE
O OBRAZOVANJU KOMISIJE ZA PREDSTAVLJANJE PROGRAMA I PROJEKATA I OTKUP UMETNIČKIH DELA

("Sl. list grada Pančeva", br. 3/2011)

I

Obrazuje se Komisija za predstavljanje programa i projekata i otkup umetničkih dela (u daljem tekstu: Komisija), u sledećem sastavu:

1. Ivan Aleksijević, džez muzičar iz Pančeva, Pere Segedinca 6;

2. Marijana Kolarić, diplomirana istoričarka umetnosti iz Pančeva, Savska 2;

3. Snežana Baralić Bošnjak, diplomirana politikološkinja iz Pančeva, Krajiška 19;

4. Nada Berkuljan, diplomirana politikološkinja iz Pančeva, Veljka Vlahovića 23/23;

5. Nenad Živković, diplomirani politikolog-novinar iz Pančeva, Žarka Zrenjanina 18a;

6. Saša Rakezić, strip autor iz Pančeva, Dušana Petrovića Šaneta 5/23;

7. Vitomir Sudarski, novinar u penziji iz Beograda, Braće Grim 20a;

8. Jordan Filipović, diplomirani ekonomista iz Starčeva, Žarka Zrenjanina 20;

9. Tatjana Krstevski, diplomirana snimateljka iz Pančeva, Dušana Petrovića Šaneta 5/24.

Komisija na prvoj sednici, većinom glasova od ukupnog broja članova, bira predsednika/cu.

Za sekretara Komisije određuje se Nevenka Kljajić, saradnica koja obavlja poslove u Sekretarijatu za javne službe i socijalna pitanja u Gradskoj upravi grada Pančeva.

Lica iz tačke I ovog rešenja imenuju se na vreme od četiri godine.

Zadaci Komisije se odnose na vrednovanje i izbor programa i projekata kojima se predstavljaju aktivnosti i stvaralaštvo organizacija civilnog društva, ustanova kulture i obrazovanja, privrednih subjekata, organa lokalne samouprave i drugih pravnih i fizičkih lica, kao i na upravljanje postupkom otkupa umetničkih dela.

III

Poslovi vrednovanja programa i projekata iz tačke II ovog rešenja obuhvataju: utvrđivanje teksta konkursa za predstavljanje programa i projekata, utvrđivanje kriterijuma i uslova za učešće na javnom konkursu i druge poslove koji se odnose na programe i projekte.

Izbor programa i projekta vrši Komisija, primenom kriterijuma propisanih javnim konkursom za predstavljanje programa i projekata.

Izabrani programi i projekti predstavljaju se u holu zgrade Gradske uprave grada Pančeva.

IV

Poslovi upravljanja otkupom umetničkih dela iz tačke II ovog rešenja obuhvataju: predlaganje teksta javnog poziva za otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnog i primenjenog stvaralaštva, utvrđivanje kriterijumima i uslova za učešće na javnom pozivu i druge poslove koji se odnose na otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnog i primenjenog stvaralaštva.

Vrednovanje umetničkih dela vrši Komisija, primenom kriterijuma propisanih javnim pozivom za otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnog i primenjenog stvaralaštva.

Komisija može da angažuje stručnjake za procenu vrednosti umetničkih dela, iz redova afirmisanih galerista, umetnika ili druga lica, koji su upoznati sa umetničkom produkcijom.

Izbor umetničkih dela koja se otkupljuju vrši Gradonačelnik grada Pančeva na predlog Komisije.

V

Pravo učešća na javnom konkursu za predstavljanje programa i projekata imaju: organizacije civilnog društva, ustanove, privredni subjekti, organi lokalne samouprave i druga pravna i fizička lica.

Pravo učešća na javnom pozivu za otkup umetničkih dela u oblasti vizuelnog i primenjenog stvaralaštva imaju: autori/ke koji žive i rade na teritoriji grada Pančeva ili čije je autorstvo tematski vezano za grad Pančevo.

Javni konkurs za predstavljanje programa i projekata i javni poziv za otkup umetničkih dela iz oblasti vizuelnog i primenjenog stvaralaštva se objavljuju u nedeljnom listu "Pančevac" AD za novinsko izdavačku delatnost, na sajtu grada i aktivnim društvenim mrežama.

VI

Sednice Komisije saziva predsednik/ca

Za punovažan rad Komisije potrebno je da sednici prisustvuje većina od ukupnog broja članova/ica.

Komisija odlučuje na sednicama većinom glasova od ukupnog broja članova/ca.

VII

Stručne i administrativno-tehničke poslove za potrebe Komisije obavlja Sekretarijat za skupštinske poslove, poslove Gradonačelnika i Gradskog veća u saradnji sa Sekretarijatom za javne službe i socijalna pitanja - Odsek za kulturu, informisanje, sport, brigu o mladima i civilni sektor, Sekretarijatom za privredu i ekonomski razvoj, a po potrebi i sa ostalim organizacionim jedinicama Gradske uprave grada Pančeva.

VIII

Ovo rešenje stupa na snagu danom donošenja i objaviće se u "Službenom listu grada Pančeva".