ODLUKA
O ODREĐIVANJU LOKACIJE ZA ODLAGANJE GRAĐEVINSKOG OTPADA I OTPADA OD RUŠENJA OBJEKATA

("Sl. list grada Kraljeva", br. 2/2011)

Član 1

Određuje se lokacija za odlaganje građevinskog otpada i otpada od rušenja objekata na delu kat. parcele 5301/1, koja se nalazi u ograđenom prostoru sa leve strane od Gradske deponije, u površini od 500m2, a na kojoj je organizovana čuvarska služba i koju osvetljava 6 reflektora.

Član 2

Pod građevinskim otpadom (šutom) podrazumeva se cigla, crep, malter, ostaci betona, i drugi usitnjen građevinski materijal, koji može da se doprema sopstvenim vozilom i odloži besplatno ili po određenoj tarifi vozilom JKP "Čistoće", u vremenu od 630 do 1430 časova.

Krupniji građevinski materijal koji u sebi sadrži armaturu i druge oštre elemente će se prihvatati po posebnoj naknadi, iz koje bi se naknadno organizovao tretman usitnjavanja uz angažovanje operatera koji poseduje mobilno postrojenje za zbrinjavanje ovakve vrste otpada.

Član 3

Visina naknade za prihvatanje i zbrinjavanje krupnog građevinskog otpada i prevoz usitnjenog od strane JKP "Čistoća", biće određena cenovnikom JKP "Čistoća" Kraljevo.

Član 4

Zbrinjavanje građevinskog šuta i krupnog građevinskog otpada od rušenja objekata nastalog od posledica elementarne nepogode - zemljotresa će se obavljati uz angažovanje dodatne mehanizacije, do popunjenosti kapaciteta predmetne lokacije za odlaganje građevinskog otpada, a o trošku budžeta grada.

U cilju produžetka kapaciteta korišćenja predmetne lokacije angažovaće se mobilno postrojenje za usitnjavanje krupnog građevinskog otpada nastalog od rušenja objekata, koji će se nakon toga koristiti za nasipanje postojeće deponije u procesu sanacije i rekultivacije, a takođe o trošku Budžeta Grada.

Član 5

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kraljeva".