IZVEŠTAJ

O SPROVOĐENJU NEPOSREDNIH IZBORA ZA ČLANOVE NACIONALNOG SAVETA BOŠNJAČKE NACIONALNE MANJINE, RASPISANIH ZA 17. APRIL 2011. GODINE

("Sl. glasnik RS", br. 25/2011)

1. Neposredni izbori za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine raspisani su Odlukom ministra za ljudska i manjinska prava od 17. januara 2011. godine.

2. Odlukom objavljenom u "Službenom glasniku Republike Srbije", broj 4/11, neposredni izbori za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine raspisani su za 17. april 2011. godine.

3. Za glasanje na neposrednim izborima za članove Nacionalnog saveta bošnjačke nacionalne manjine, Centralna izborna komisija je utvrdila pet biračkih područja sa ukupno 178 biračkih mesta.

4. Članom 76. stav 1. Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina propisano je da se izborna lista kandidata za članove nacionalnog saveta dostavlja Centralnoj izbornoj komisiji najkasnije 15 dana pre dana određenog za glasanje.

S obzirom na to da u zakonskom roku, odnosno do 1. aprila u 24,00 časa, Centralnoj izbornoj komisiji nije podneta nijedna izborna lista, Centralna izborna komisija konstatuje da nije ispunjen materijalni uslov za održavanje izbora, zbog čega izbori raspisani za 17. april 2011. godine ne mogu da budu održani.

5. Centralna izborna komisija je zaključila da ovaj izveštaj, u skladu sa članom 62. stav 1. tačka 15) Zakona o nacionalnim savetima nacionalnih manjina, dostavi Ministarstvu za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu i Narodnoj skupštini.

6. Ovaj izveštaj objaviti u "Službenom glasniku Republike Srbije".