PROGRAM

KORIŠĆENJA SREDSTAVA ZA UNAPREĐENJE BEZBEDNOSTI SAOBRAĆAJA NA TERITORIJI GRADA NIŠA ZA 2011. GODINU

("Sl. list grada Niša", br. 17/2011)

I Programom korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja na teritoriji Grada Niša za 2011. godinu (u daljem tekstu: Program) utvrđuje se način korišćenja sredstava od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje na teritoriji Grada Niša, za aktivnosti koje se tokom 2011. godine planiraju u cilju unapređenja bezbednosti saobraćaja na putevima.

II Sredstva za realizaciju ovog Programa, predviđena su Odlukom o budžetu Grada Niša za 2011. godinu, u razdelu 3.5 Uprave za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, na poziciji 177 usluge po ugovoru-realizacija Programa Saveta za bezbednost, u ukupnom iznosu od 17.500.000,00 dinara.

Korišćenje navedenih sredstava biće zasnovano na principu finansiranja programskih zadataka iz realnih izvora i u dinamici koja obezbeđuje realizaciju rashoda po utvrđenim prioritetima do nivoa realizovanih prihoda.

Ukoliko se prihodi ne ostvaruju u planiranom iznosu, planirane aktivnosti realizovaće se prema stepenu prioriteta koje odredi Savet za bezbednost.

III U skladu sa članom 18. stav 2. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima, sredstva za realizaciju ovog Programa biće usmerena za unapređenje bezbednosti saobraćaja na putevima i to za sledeće namene:

1.

Uvođenje video nadzora na saobraćajnoj mreži, tehnička priprema i materijalno-tehničko opremanje odeljenja saobraćajne policije u Nišu;

6.000.000,00 din.

2.

Organizovanje promocija, edukacija i kampanja radi povećanja bezbednosti saobraćajnih tokova;

500.000,00 din.

3.

Popravka saobraćajne infrastrukture - povećanje nivoa bezbednosti saobraćaja u zonama škola, tehnička priprema i opremanje;

5.000.000,00 din.

4.

Popravka saobraćajne infrastrukture - izrada projekata saobraćajne signalizacije u skladu sa članom 43. i 158. Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima ("Sl. gl. RS, br. 41/09 i 53/10) i člana 9. Pravilnika o saobraćajnoj signalizaciji ("Sl. gl. RS", br. 26/10);

2.000.000,00 din.

5.

Popravka saobraćajne infrastrukture - izrada projekta katastra saobraćajne signalizacije;

4.000.000,00 din.

IV Savet za bezbednost saobraćaja dostavljaće Gradskom veću Godišnji izveštaj o realizaciji Programa korišćenja sredstava za unapređenje bezbednosti saobraćaja, najkasnije do 31. januara tekuće za prethodnu godinu.

V Stručne i administrativno tehničke poslove u vezi sa realizacijom Programa, obavlja Uprava za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj i Uprava za finansije, izvorne prihode lokalne samouprave i javne nabavke.

Nabavka dobara, usluga i radova vršiće se u skladu sa odredbama Zakona o javnim nabavkama.

VI Program objaviti u "Službenom listu Grada Niša".