Tabela 3A/12.7.
1 | 2 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 |
0810070 | Seme morača |
|
|
|
|
| 2 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0810080 | Piskavica |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0810090 | Oraščić |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0810990 | Ostalo |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0820000 | 8.2. Voće i bobice |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0820010 | Piment |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820020 | Anis biber (japanski biber) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820030 | Kim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820040 | Kardamon |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820050 | Kleka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820060 | Biber, crni i beli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820070 | Mahuna vanile |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820080 | Indijska urma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0830000 | 8.3. Kora |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0830010 | Cimet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0830990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840000 | 8.4. Koren ili rizom |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0840010 | Sladić |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840020 | Đumbir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840030 | Kurkuma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840040 | Ren |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850000 | 8.5. Pupoljci |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0850010 | Karanfilić |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850020 | Kapar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0860000 | 8.6. Cvetna stigma |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0860010 | Šafran |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0860990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0870000 | 8.7. Ljuska |
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,05* |
|
|
|
0870010 | Buzdovan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0870990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0900000 | 9. BILJKE ZA PROIZVODNJU ŠEĆERA | 0,1 (*) | 0,01 (*) | 0,05 (*) |
| 0,01 (*) | 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 | 0,02* | 0,1* | 0,01* | 0,05* |
| 0,05 | 0,05* |
0900010 | Šećerna repa |
|
|
| 50 |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
0900020 | Šećerna trska |
|
|
| 0.5 |
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
| 0,02* |
|
|
0900030 | Koren cikorije |
|
|
| 0.5 |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
0900990 | Ostalo |
|
|
| 0.5 |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
| 0,02* |
|
|
1000000 | 10. PROIZVODI ŽIVOTINJSKOG POREKLA-KOPNENE ŽIVOTINJE |
|
| 0,05 (*) | 0.5 |
|
| 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 |
|
| 0,01* | 0,05* |
| 0,05* |
|
1010000 | 10.1. Meso, proizvodi od mesa, jestivi delovi, krv, životinjska mast; sveži, rashlađeni, ili zamrznuti, usoljeni, sušeni ili dimljeni ili obrađeni kao brašno ili krupno brašno; ostali proizvodi (kao što su kobasice i ostali prehrambeni proizvodi od mesa) |
|
| 0,05* |
|
| 0.1 |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 |
|
|
|
|
|
| 0,01* |
Tabela 3A/12.8.
1 | 2 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 |
1011000 | (a) Svinja |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
| 0,05 |
|
|
1011010 | Meso |
|
| 0,05* |
| 0.05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1011020 | Mršavo meso oslobođeno masti |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1011030 | Jetra |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
1011040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
| 0.02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,2 |
|
|
1011050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1011990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1012000 | (b) Goveče |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
|
|
|
|
1012010 | Meso |
|
| 0,05* |
| 0.05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1012020 | Mast |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1012030 | Jetra |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
1012040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
| 0.02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,2 |
|
|
1012050 | Jestive iznutrice |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1012990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1013000 | (v) Ovca |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
|
|
|
|
1013010 | Meso |
|
| 0,05* |
| 0.05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1013020 | Mast |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1013030 | Jetra |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
1013040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
| 0.02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1013050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1013990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1014000 | (g) Koza |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
|
|
|
|
1014010 | Meso |
|
| 0,05* |
| 0.05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1014020 | Mast |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1014030 | Jetra |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
1014040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
| 0.02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1014050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1014990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1015000 | (d) Konj, magarac, mula |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
|
|
|
|
1015010 | Meso |
|
| 0,05* |
| 0.05 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1015020 | Mast |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1015030 | Jetra |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
1015040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
| 0.02 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1015050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
| 0.3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1015990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
|
1016000 | (đ) Živina - kokoške, guske, patke, ćurke, morke, noj, golub |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016010 | Meso |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
| 0,02* |
|
|
1016020 | Mast |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,5 |
|
| 0,02* |
|
|
1016030 | Jetra |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
| 1 |
|
|
1016040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 |
|
|
1016050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,02* |
|
|
1016990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
| 0,02* |
|
|
1017000 | e) Ostale farmske životinje |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
| 0,1* |
|
| 0,5 |
|
|
1017010 | Meso |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017020 | Mast |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017030 | Jetra |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017040 | Bubrezi |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/12.9.
1 | 2 | 188 | 189 | 190 | 191 | 192 | 193 | 194 | 195 | 196 | 197 | 198 | 199 | 200 | 201 | 202 | 203 | 204 |
1020000 | 10.2. Mleko i mlečni proizvodi koji nisu koncentrovani i kojima nije dodat šećer niti zaslađivači; puter i ostale masnoće dobijene od mleka, sir i surutka |
|
| 0,05* |
| 0.05 | 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,02* |
|
| 0,05 |
| 0,02 |
1020010 | Goveda |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020020 | Ovce |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020030 | Koze |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020040 | Konj |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030000 | 10.3. Jaja ptica, sveža, konzervirana ili kuvana; oljuštena jaja, žumance sveže, suvo, kuvano na pari ili u vodi |
|
| 0,05* |
| 0,01 (*) | 0.1 |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,2 |
|
| 0,02* |
| 0,01* |
1030010 | Kokošija |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030020 | Pačija |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030030 | Guščja |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030040 | Prepeličja |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030990 | Ostalo |
|
| 0,05* |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1040000 | 10.4. Med |
|
|
|
| 0,01 (*) | 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,02* |
|
| 0,02 |
| 0,01* |
1050000 | 10.5. Vodozemci i reptili |
|
|
|
| 0,01 (*) | 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,02* |
|
| 0,02 |
| 0,01* |
1060000 | 10.6. Zmije |
|
|
|
| 0,01 (*) | 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,02* |
|
| 0,02 |
| 0,01* |
1070000 | 10.7. Drugi proizvodi kopnenih životinja |
|
|
|
| 0,01 (*) | 0.1 |
| 0,05 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,02* |
|
| 0,5 |
| 0,01* |
1100000 | 11. RIBE, PROIZVODI OD RIBE, ljuskari, PUŽEVI I DRUGI MORSKI I SLATKOVODNI PROIZVODI ZA ISHRANU |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1200000 | 12. BILJKE KOJE SE ISKLJUČIVO KORISTE ZA ISHRANU ŽIVOTINJA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.1.
Šifra | Grupe proizvoda na koje se primenjuje MDK i primeri proizvoda u grupi na koju se odnosi MDK(a) | AKTIVNE SUPSTANCE, ODNOSNO OSNOVNE SUPSTANCE I MDK U mg/kg | ||||||||||||||
Tiobenkarb | Tolklofos-metil | Topramezon(BAS 67OH) | Tralkoksidim | Trialat | Tritciklazol | Triflumizol i metabolit FM-6-1(N-(4-dihlor-2-trifluormetilfenil)-o-propoksiacetamidin)izraženi kao triflumizol(F) | Triflumuron(F) | Trifluralin | Triflusulfuron | Trihlorfon | Triklopir | Trineksapak | Tritosulfuron | Valifenal | ||
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0100000 | 1. SVEŽE ILI ZAMRZNUTO VOĆE; ORAH | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01* | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,1 (*) | 0,02 (*) |
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
0110000 | 1.1. Citrusi |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0110010 | Grejpfrut |
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
0110020 | Pomorandža |
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
0110030 | Limun |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0110040 | Lajm |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0110050 | Mandarina |
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
0110990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0120000 | 1.2. Jezgrasto voće (sa ili bez ljuske) |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0120010 | Badem |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120020 | Brazilski orah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120030 | Kašu orah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120040 | Kesten |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120050 | Kokosov orah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120060 | Lešnik |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120070 | Trolista makadamija |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120080 | Pekan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120090 | Semenka bora |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120100 | Pistaći |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120110 | Orah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0120990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0130000 | 1.3. Jabučasto voće |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
0130010 | Jabuka |
|
|
|
|
|
| 0.5 | 0.5 |
|
| 1 |
|
|
|
|
0130020 | Kruška |
|
|
|
|
|
| 0.5 | 0.5 |
|
| 1 |
|
|
|
|
0130030 | Dunja |
|
|
|
|
|
| 0.5 | 1 |
|
| 2 |
|
|
|
|
0130040 | Mušmula |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 1 |
|
| 2 |
|
|
|
|
0130050 | Japanska šljiva i japanska mušmula |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 1 |
|
| 2 |
|
|
|
|
0130990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 1 |
|
| 2 |
|
|
|
|
0140000 | 1.4. Koštičavo voće |
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0140010 | Kajsija |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
0140020 | Trešnja, višnja |
|
|
|
|
|
| 1.5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
0140030 | Breskva |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
0140040 | Šljiva |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
0140990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
0150000 | 1.5. Bobičasto i jagodasto voće |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0151000 | (a) Stono i vinsko grožđe |
|
|
|
|
|
| 3 | 0.2 |
|
| 0.5 |
|
|
| 0.2 |
0151010 | Stono grožđe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0151020 | Vinsko grožđe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0152000 | (b) Jagode |
|
|
|
|
|
| 0.2 | 0,05 (*) |
|
| 2 |
|
|
| 0,01 (*) |
0153000 | (v) Jagodasto voće |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0153010 | Kupina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.2.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0153020 | Američka kupina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0153030 | Malina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0153990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154000 | (g) Ostalo bobičasto i jagodasto voće |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0154010 | Borovnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154020 | Američka brusnica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154030 | Ribizla (crvena, crna i bela) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154040 | Ogrozd |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154050 | Ružin šipak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154060 | Dud |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154070 | Azarola (mediteranski glog) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154080 | Bobica zove |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0154990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0160000 | 1.6. Razno voće |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0.5 |
|
|
| 0,01 (*) |
0161000 | (a) Voće sa jestivom korom - pokožicom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0161010 | Urme |
|
|
|
|
|
|
| 2 |
|
|
|
|
|
|
|
0161020 | Smokva |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161030 | Stona maslina |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161040 | Kineska pomorandža |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161050 | Karambola |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161060 | Japanska jabuka |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161070 | Jambolanska šljiva |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0161990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0162000 | (b) Voće sa nejestivom korom - pokožicom, malo |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0162010 | Kivi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162020 | Liči |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162030 | Tropsko voće |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162040 | Bodljikava kruška (plod kaktusa) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162050 | Zvezdasta jabuka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162060 | Američka šljiva urma (Virdžinija kaki, šljiva - kaki) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0162990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0163000 | (v) Voće sa nejestivom korom - pokožicom, veliko |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0163010 | Avokado |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163020 | Banane |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163030 | Mango |
|
|
|
|
|
|
| 0.2 |
|
|
|
|
|
|
|
0163040 | Papaja |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163050 | Nar |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163060 | Tropska jabuka |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163070 | Guava |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163080 | Ananas |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163090 | Hlebno voće |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163100 | Durijan |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163110 | Bodljikava anona (guanabana) |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0163990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0200000 | 2. SVEŽE ILI SMRZNUTO POVRĆE | 0,1 (*) |
| 0,01 (*) | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
|
| 0,02 (*) |
| 0,1 (*) |
| 0,01 (*) | 0,01 (*) |
0210000 | 2.1. Korenasto i krtolasto povrće |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0211000 | (a) Krompir |
| 0,2 |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
| 0,1 (*) |
| 0,05 (*) |
|
|
Tabela 3A/13.3.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0212000 | (b) Tropsko korenasto i krtolasto povrće |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0212010 | Jestiva manioka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0212020 | Slatki krompir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0212030 | Jam |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0212040 | Strelasti koren |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0212990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0213000 | (v) Ostalo korenasto i krtolasto povrće osim šećerne repe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0213010 | Cvekla |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213020 | Šargarepa |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
0213030 | Celer |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213040 | Ren |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
0213050 | Čičoka |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213060 | Paškanat |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213070 | Peršun koren |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
0213080 | Rotkvica |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213090 | Beli koren |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
0213100 | Podzemna keleraba (broskva) |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213110 | Repa (repa ugarnjača) |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0213990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0220000 | 2.2. Lukovičasto povrće |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0.5 |
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0220010 | Beli luk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0220020 | Crni luk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0220030 | Vlašac |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0220040 | Mladi luk |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0220990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0230000 | 2.3. Plodovičasto povrće |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
| 1 |
|
|
0231000 | (a) Pomoćnice |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0231010 | Paradajz |
| 1 |
|
|
|
| 1 |
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0231020 | Paprika |
| 1 |
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 1 |
|
|
|
|
0231030 | Patlidžan |
| 1 |
|
|
|
| 0.2 |
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0231040 | Bamija (okra) |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0231990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0232000 | (b) Kukurbitace sa jestivom korom |
|
|
|
|
|
| 0.2 | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0232010 | Krastavac |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0232020 | Kornišon |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0232030 | Tikvica |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0232990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0233000 | (v) Kukurbitace sa nejestivom korom |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0233010 | Dinja |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0233020 | Tikva |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0233030 | Lubenica |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0233990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0234000 | (g) Kukuruz šećerac |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) | 0.2 |
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0239000 | (d) Ostalo plodovičasto povrće |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0240000 | 2.4. Kupusnjače |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0241000 | (a) Cvetajuće kupusnjače |
| 0,5 |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0241010 | Brokoli |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0241020 | Karfiol |
|
|
|
|
|
|
|
| 3 |
|
|
|
|
|
|
0241990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.4.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0242000 | (b) Glavičaste kupusnjače |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0242010 | Kelj pupčar |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0242020 | Glavičasti kupus |
|
|
|
|
|
|
| 0.2 |
|
|
|
|
|
|
|
0242990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
0243000 | (v) Lisnate kupusnjače |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) | 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0243010 | Kineski kupus |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0243020 | Lisnati kelj |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0243990 | Ostalo |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0244000 | (g) Keleraba |
| 0,5 |
|
|
|
|
| 0,05 (*) | 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0250000 | 2.5. Lisnato povrće i sveže začinske biljke |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) |
|
|
|
| 1 |
|
|
0251000 | (a) Zelena salata i ostale salate uključujući kupusnjače |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
| 0.5 |
|
|
|
|
0251010 | Motovilac |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251020 | Zelena salata |
| 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251030 | Endivija |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251040 | Baštenski dragunac |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251050 | Grbaštica, ugas (američka salata) |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251060 | Rukola |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251070 | Crvena gorušica |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251080 | Lišće i izdanci Brassicae spp. |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0251990 | Ostalo |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0252000 | (b) Spanać i slično povrće (listasto) |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0252010 | Spanać |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0252020 | Portulak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0252030 | Blitva |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0252990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0253000 | (g) Lišće vinove loze |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0254000 | (d) Salata potočnica |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0255000 | (đ) Radič |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
|
|
0256000 | (e) Začinsko bilje |
|
|
|
|
|
|
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
0256010 | Bela grahorica |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256020 | Vlašac, vlasac |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256030 | List celera |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256040 | Peršun |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256050 | Žalfija |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256060 | Ruzmarin |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256070 | Majčina dušica, timijan |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256080 | Bosiljak |
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256090 | Lovor |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256100 | Estragon |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0256990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260000 | 2.6. Mahunasto povrće (sveže) |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0.5 |
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0260010 | Pasulj (sa mahunom) |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260020 | Pasulj (bez mahune) |
| 0,1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260030 | Grašak (sa mahunom) |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260040 | Grašak (bez mahune) |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260050 | Sočivo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0260990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270000 | 2.7. Stablasto povrće (sveže) |
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0.5 |
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0270010 | Asparagus |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270020 | Veliki kardij |
| 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.5.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0270030 | Celer |
| 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270050 | Artičoka |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270060 | Praziluk |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270070 | Rabarbara |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270040 | Morač |
| 2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270080 | Bambusov izdanak |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270090 | Palmino srce |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0270990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0280000 | 2.8. Pečurke |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0.5 |
| 0.5 |
| 1 |
|
|
0280010 | Gajene |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0280020 | Divlje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0280990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0290000 | 2.9. Morske alge |
| 0,05 (*) |
|
|
|
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) |
| 0,1 (*) |
| 1 |
|
|
0300000 | 3. LEGUMINOZE, SUVE | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01 | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,1 (*) |
| 0,01 (*) | 0,01 (*) |
0300010 | Pasulj |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 10 |
|
|
0300020 | Sočivo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0300030 | Grašak |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0300040 | Lupina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0300990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0400000 | 4. SEME ULJARICA I ULJANO VOĆE | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01 | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,02 (*) |
| 0,1 (*) |
| 0,01 (*) | 0,01 (*) |
0401000 | 4.1. Seme uljarica |
|
|
|
|
|
|
| 0.2 |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
0401010 | Laneno seme |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401020 | Kikiriki |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.15 |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401030 | Seme maka |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401040 | Seme susama |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401050 | Seme suncokreta |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.15 |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401060 | Seme repice |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.15 |
|
|
| 2 |
|
|
0401070 | Soja |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.15 |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401080 | Seme gorušice |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401090 | Seme pamuka |
|
|
|
|
|
|
|
| 0.15 |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401100 | Seme bundeve |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401110 | Šafranika |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401120 | Borač |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401130 | Lanik |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401140 | Seme konoplje |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401150 | Ricinusovo zrno |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0401990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0402000 | 4.2. Uljano voće |
|
|
|
|
|
|
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
|
| 0,05 (*) |
|
|
0402010 | Masline za proizvodnju ulja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0.5 |
|
|
|
|
0402020 | Kokosov orah (ulje iz palminog oraha) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
0402030 | Kokosov orah |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
0402040 | Kapok |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
0402990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
|
0500000 | 5. CEREALIJE | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0,02 (*) | 0,1 (*) |
| 0,1 (*) |
|
| 0,02 (*) | 0,1 (*) |
| 0.5 | 0,01 (*) | 0,01 (*) |
0500010 | Ječam |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 1 |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500020 | Heljda |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500030 | Kukuruz |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0.2 | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500040 | Proso |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500050 | Ovas |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500060 | Pirinač |
|
|
|
|
| 1 |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 1 |
|
|
|
0500070 | Raž |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
Tabela 3A/13.6.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0500080 | Sirak |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500090 | Pšenica |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0500990 | Ostalo |
|
|
|
|
| 0,05 (*) |
| 0,05 (*) | 0,1 (*) |
|
| 0,1 (*) |
|
|
|
0600000 | 6. ČAJ, KAFA, LEKOVITE BILJKE I KAKAO | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,02 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,02 (*) | 0,02 (*) |
0610000 | 6.1. Čaj (suvo lišće i stabljike, fermentisana ili na drugi način obraćena Camellia sinensis) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0620000 | 6.2. Zrno kafe |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0630000 | 6.3. Lekovito bilje (suvo) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631000 | (a) Cvetovi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631010 | Cvet kamilice |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631020 | Cvet hibiskusa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631030 | Latice ruže |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631040 | Cvet jasmina |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631050 | Lipa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0631990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0632000 | (b) Listovi |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0632010 | List jagode |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0632020 | Lišće roibosa |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0632030 | Mate |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0632990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0633000 | (v) Koren |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0633010 | Koren valeriana |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0633020 | Koren ginsenga |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0633990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0639000 | (g) Ostalo lekovito bilje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0640000 | 6.4. Kakao (fermentisano zrno) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0650000 | 6.5. Rogač |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0700000 | 7. HMELJ (suv), uključujući pelete hmelja i nekoncentrisani prah | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,02 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,02 (*) | 0,02 (*) |
0800000 | 8. ZAČINI | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,02 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,02 (*) | 0,02 (*) |
0810000 | 8.1. Seme |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810010 | Anis |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810020 | Crni kim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810030 | Seme celera |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810040 | Seme koriandera |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810050 | Seme rimskog kima |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810060 | Seme mirođije |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810070 | Seme morača |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810080 | Piskavica |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810090 | Oraščić |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0810990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820000 | 8.2. Voće i bobice |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820010 | Piment |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820020 | Anis biber (japanski biber) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820030 | Kim |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820040 | Kardamon |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820050 | Kleka |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820060 | Biber, crni i beli |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820070 | Mahuna vanile |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0820080 | Indijska urma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.7.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
0820990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0830000 | 8.3. Kora |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0830010 | Cimet |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0830990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840000 | 8.4. Koren ili rizom |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840010 | Sladić |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840020 | Đumbir |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840030 | Kurkuma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840040 | Ren |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0840990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850000 | 8.5. Pupoljci |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850010 | Karanfilić |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850020 | Kapar |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0850990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0860000 | 8.6. Cvetna stigma |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0860010 | Šafran |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0860990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0870000 | 8.7. Ljuska |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0870010 | Buzdovan |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0870990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0900000 | 9. BILJKE ZA PROIZVODNJU ŠEĆERA | 0,1 (*) |
| 0,01 (*) | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,1 (*) | 0,02 (*) | 0,1 (*) | 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0,01 (*) |
0900010 | Šećerna repa |
| 0,5 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0900020 | Šećerna trska |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0900030 | Koren cikorije |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
0900990 | Ostalo |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1000000 | 10. PROIZVODI ŽIVOTINJSKOG POREKLA KOPNENE ŽIVOTINJE | 0,01 (*) | 0,05 (*) |
|
| 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) | 0,01 (*) |
| 0,1 (*) | 0,05 (*) | 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
1010000 | 10.1. Meso, proizvodi od mesa, jestivi delovi, krv, životinjska mast; sveži, rashlađeni, ili zamrznuti, usoljeni, sušeni ili dimljeni ili obrađeni kao brašno ili krupno brašno; ostali proizvodi (kao što su kobasice i ostali prehrambeni proizvodi od mesa) |
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1011000 | (a) Svinja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011020 | Mršavo meso oslobođeno masti |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1011990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012000 | (b) Goveče |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012030 | Jetra |
|
| 0,2 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012040 | Bubrezi |
|
| 1 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012050 | Jestive iznutrice |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1012990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013000 | (v) Ovca |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Tabela 3A/13.8.
1 | 2 | 205 | 206 | 207 | 208 | 209 | 210 | 211 | 212 | 213 | 214 | 215 | 216 | 217 | 218 | 219 |
1013040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013050 | Ostali delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1013990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014000 | (g) Koza |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1014990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015000 | (d) Konj, magarac, mula |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1015990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016000 | (đ) Živina - kokoške, guske, patke, ćurke, morke, noj, golub |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1016990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017000 | e) Ostale farmske životinje |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017010 | Meso |
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017020 | Mast |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017030 | Jetra |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017040 | Bubrezi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017050 | Ostali jestivi delovi |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1017990 | Ostalo |
|
| 0,05 (*) |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020000 | 10.2. Mleko i mlečni proizvodi koji nisu koncentrovani i kojima nije dodat šećer niti zaslađivači; puter i ostale masnoće dobijene od mleka, sir i surutka |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1020010 | Goveda |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020020 | Ovce |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020030 | Koze |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020040 | Konj |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1020990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030000 | 10.3. Jaja ptica, sveža, konzervirana, ili kuvana; oljuštena jaja, žumance sveže, suvo, kuvano na pari, ili u vodi |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1030010 | Kokošija |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030020 | Pačija |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030030 | Guščja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030040 | Prepeličja |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1030990 | Ostalo |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1040000 | 10.4. Med |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1050000 | 10.5. Vodozemci i reptili |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1060000 | 10.6. Zmije |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
Tabela 3A/13.9.
1070000 | 10.7. Drugi proizvodi kopnenih životinja |
| 0,05 (*) | 0,01 (*) |
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
|
|
|
| 0,01 (*) |
|
1100000 | 11. RIBE, PROIZVODI OD RIBE, LJUSKARI, PUŽEVI I DRUGI MORSKI I SLATKOVODNI PROIZVODI ZA ISHRANU |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1200000 | 12. BILJKE KOJE SE ISKLJUČIVO KORISTE ZA ISHRANU ŽIVOTINJA |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
_________________________________________
(7) | MDK se izražava kao CS2 kao rezultat primene različitih sredstava za zaštitu bilja iz grupe ditiokarbamata. Zbog toga ove MDK ne predstavljaju pojedinačnu dobru poljoprivrednu praksu i ne koriste se kao provera usklađenosti sa dobrom poljoprivrednom praksom. | |
(10) | RPA 202248 je 2-cijano-3-ciklopropil-1-(2-metilsulfonil-4-trifluorometilfenil) propan-1,3-dion. RPA 203328 je 2-metansulfonil-4/trifluorometil benzoeva kiselina. | |
(11) | 490M9=2-[2-(4-hidroksi-2-metilfenoksimetil)fenil]-2-metoksi-iminosirćetna kiselina; 490M1=2-metoksiimino-2-[2-(o-toliloksimetil)fenil]sirćetna kiselina. | |
(13) | Sva sredstva za zaštitu bilja iz grupe ditiokarbamata imaju ostatak CS2, tako da razlika između njih uopšte nije moguća. Međutim, za propineb, ciram i tiram postoje pojedinačne metode za ostatke. Te metode se primenjuju od slučaja do slučaja, kada se zahteva specifično određivanje količine propineba, cirama, odnosno tirama. | |
(a) | Lista proizvoda biljnog i životinjskog porekla na koje se maksimalno dozvoljene količine ostataka primjenjuju nalazi se u Prilogu I. | |
(F) | = Rastvorljiv u masti. | |
(R) | = Definicija ostatka se razlikuje za sledeće kombinacije aktivna supstanca, odnosno osnovna supstanca/šifra: | |
| Acetamiprid - šifra 1000000: Acetamiprid i IM-2-1 metabolit | |
| Bentazon - šifra 1000000: Bentazon | |
| Hlordan - šifra 1000000: Suma cis-i trans-izomera i oksihlordana, izraženi kao hlordan | |
| Hlorprofam - šifra 1000000: Hlorprofam i 4'-hidroksihlorprofam-O-sulfonska kiselina (4-HSA), izraženi kao hlorprofam | |
| Karbendazim - šifra 1000000: Karbendazim i tiofanat-metil, izraženi kao karbendazim | |
| Kampehlor - šifra 1000000: Suma tri indikator komponenti Parlar No 26, 50 i 62, gde je: | |
|
| Parlar No 26 = 2-endo,3-egzo,5-endo,6-egzo,8,8,10,10-octahlrobornan |
|
| Parlar No 50 = 2-endo,3-egzo,5-endo,6-egzo,8,8,9,10,10-nonhlorbornan |
|
| Parlar No 62 = 2,2,5,5,8,9,9,10,10-nonhlorbornan |
| Klofentezin - šifre 0500000 i 1000000: Suma svih komponenti koje sadrže 2-hlorbenzoil polove, izraženi kao klofentezin | |
| Fenmedifam - šifra 1000000: Fenmedifam (metil-N-(3-hidroksifenil) karbamat (MHPC), izražen kao fenmedifam. | |
| Fenpropimorf - šifra 1000000: Fenpropimorf karboksilna kiselina (BF 421-2), izražena kao fenpropimorf | |
| Fentin-acetat - šifra 1000000: Fentin, izražen kao trifeniltin katjon | |
| Fentin-hidroksid - šifra 1000000: Fentin, izražen kao trifeniltin katjon | |
| Flucitrinat - šifre 0500000 i 1000000: Suma izomera izražena kao flucitrinat | |
| Fluroksipir - šifra 1000000: Fluroksipir | |
| Iprodion - šifra 1000000: Suma vinklozolin, iprodion, prosimidon i svih metabolita koji sadrže 3,5-dihloranilin polove, izraženi kao 3,5-dihloranilin | |
| Kresoksim-metil - šifra 1010000: 490M1 izražen kao kresoksim-metil; proizvodi od mleka: 490M9 izražen kao kresoksim-metil | |
| Lambda-cihalotrin - šifra 1000000: Lambda-cihalotrin, uključujući i druge izomerne mešavine (suma izomera) | |
| MCPA i MCPB - šifra 1000000: MCPA, MCPB i MCPA tioetil, izraženi kao MCPA | |
| Miklobutanil - šifra 1000000: Alfa-(3-hidroxibutil)-alfa-(4-hlor-fenil)-1H-1,2,4-triazol-1-propannitril (RH9090), izraženi kao miklobutanil | |
| Spiroksamin - šifra 1000000: Spiroksamin karboksilna kiselina, izražena kao spiroksamin | |
| Prosimidon - šifra 1000000: Vinkclozolin, iprodion, prosimidon, suma komponenti i svih metabolita koji sadrže 3,5-dihloranilin polove, izraženi kao 3,5 dichloranilin | |
| Propizamid - šifra 1000000: Suma propizamida i svih metabolita koji sadrže frakciju 3,5-dihlorbenzoeva kiselina, izraženi kao propizamid | |
| Tiabendazol - šifra 1000000: Suma tiabendazola i 5-hidroksitiabendazola | |
| Tiofanat-metil - šifra 1000000: Karbendazim i tiofanat-metil, izraženi kao karbendazim | |
| Tolilfluanid - šifra 1000000: Tolilfluanid analiziran kao dimetilaminosulfotoluidid i izražen kao tolilfluanid | |
| Vinklozolin - šifra 1000000: Vinklozolin, iprodion, prosimidone, suma komponenti i svih metabolita koji sadrže 3,5-dihloranilin polove, izraženi kao 3,5 dichloranilin |