ODLUKA
O TEHNIČKOM SEKRETARU ODBORNIČKE GRUPE

("Sl. list grada Kragujevca", br. 22/2008 i 10/2011)

Član 1

Odlukom o tehničkom sekretaru odborničke grupe (u daljem tekstu: Odluka) utvrđuje se pravo na angažovanje tehničkog sekretara za potrebe odborničke grupe (u daljem tekstu: tehnički sekretar) na teret sredstava budžeta Grada, uređuje način i uslovi ostvarivanja ovog prava.

Član 2

Pravo na angažovanje tehničkog sekretara ostvaruje se danom obrazovanja odborničke grupe, u skladu sa odredbama Poslovnika Skupštine grada, i traje do dana postojanja odborničke grupe, odnosno do kraja mandata odborničkog saziva izabranog 11. maja 2008. godine.

Član 3

Pravo iz člana 2. ove odluke mogu ostvariti političke stranke, odnosno koalicije koje obrazuju odborničku grupu u Skupštini grada Kragujevca:

1. Zajedno za Šumadiju i G 17 Plus

2. Srpska radikalna stranka

3. Koalicija SPS-PUPS-JS

4. Koalicija Demokratska stranka - SPO

5. Koalicija DSS-NS

6. Srpska napredna stranka.

Član 4

Tehnički sekretar se angažuje ugovorom na određeni vremenski period, ne duži od 6 meseci, a ukupno najduže do perioda utvrđenog članom 2. ove Odluke.

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se između sekretara Skupštine grada i lica određenog aktom političke stranke ili koalicije koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke.

Ugovor iz stava 1. ovog člana zaključuje se danom dostavljanja akta političke stranke ili koalicije sekretaru Skupštine grada, od kada počinju da teku prava i obaveze tehničkom sekretaru, utvrđene odredbama ove Odluke.

Član 5

Ugovor iz člana 4. ove Odluke, može biti raskinut i pre isteka vremena utvrđenog stavom 1. ovog člana:

- na predlog političke stranke ili koalicije koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke,

- na predlog, odnosno zahtev tehničkog sekretara,

- prestankom postojanja odborničke grupe ili

- raspuštanjem Skupštine grada, prestankom, odnosno istekom mandata Skupštine grada.

Član 6

Tehnički sekretar se angažuje za obavljanje sledećih poslova:

- preuzimanja i dostave materijala, obaveštenja, poziva i sl. odbornicima koji čine odborničku grupu za čije potrebe je angažovan, kao i drugim licima angažovanim na predlog političke stranke ili koalicije u odborima, komisijama ili drugim radnim telima Skupštine grada,

- pružanjem tehničke i druge pomoći odbornicima i odborničkoj grupi u vršenju poslova uređenim Poslovnikom o radu Skupštine grada.

Tehnički sekretari obavljaće i druge poslove po nalogu predsednika odborničke grupe za čije potrebe su angažovani, kao i sekretara Skupštine grada.

Član 7

Za obavljanje poslova iz člana 6. ove Odluke, tehničkom sekretaru pripada pravo na naknadu za rad, odnosno angažovanje (u daljem tekstu: naknada).

Naknada iz stava 1. ovog člana, utvrđuju se na osnovu:

1. osnovice za obračun naknade (u daljem tekstu: osnovica),

2. koeficijenta koji se množi osnovicom (u daljem tekstu: koeficijent).

Kao osnovica za obračun i isplatu naknade utvrđuje se ista osnovica koja se primenjuje za obračun i isplatu plata zaposlenih u organima Grada.

Koeficijent se utvrđuje u visini koeficijenta utvrđenog za zaposlenog u organima Grada, sa zvanjem saradnika.

Naknada iz stava 1. ovog člana isplaćuje se na mesečnom nivou, sa pripadajućim porezima i doprinosima, najkasnije do 5 u mesecu za prethodni mesec.

Član 8

Prostorije i sredstva za rad tehničkog sekretara obezbeđuju političke stranke, kao i koalicije koje ostvaruju pravo iz člana 2. ove Odluke.

Član 9

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o angažovanju tehničkih sekretara za potrebe odborničkih grupa ("Službeni list grada Kragujevca" broj 4/05).

Član 10

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".

 

Samostalni članovi Odluke o izmenama i dopunama
Odluke o tehničkom sekretaru odborničke grupe

("Sl. glasnik RS", br. 10/2011)

Član 3

Ovlašćuje se Odbor za normativna akta da izvrši pravno tehničku redakciju, i utvrdi i objavi prečišćen tekst Odluke.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Kragujevca".