ODLUKA
O NAKNADI PREDSEDNIKU, ZAMENIKU PREDSEDNIKA, ČLANOVIMA KOMISIJE, NJIHOVIM ZAMENICIMA I SLUŽBENIM LICIMA, KOJI UČESTVUJU U RADU KOMISIJE ZA VRAĆANJE ODUZETOG ZEMLJIŠTA ZA GRAD POŽAREVAC

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 1/2011)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuju se prava na novčanu naknadu i troškove prevoza, predsedniku, zameniku predsednika, članovima i njihovim zamenicima i službenim licima koja učestvuju u radu Komisije za vraćanje oduzetog zemljišta za Grad Požarevac.

Član 2

Za dve održane usmene javne rasprave u toku jednog meseca, a po predmetima Komisije za vraćanje oduzetog zemljišta, licima koja učestvuju u radu Komisije pripada pravo na novčanu naknadu. Predsedniku Komisije, odnosno njegovom zameniku pripada pravo na novčanu naknadu u iznosu 4,21% a članovima, njihovim zamenicima i službenim licima pripada novčana naknada u iznosu od 2,81% od prosečne bruto zarade u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa za statistiku.

Član 3

Licima iz člana 2. ove odluke pripada pravo na naknadu putnih troškova ako su prouzrokovani isključivo za rad Komisije.

Član 4

Predsedniku, zameniku predsednika, članovima Komisije, njihovim zamenicima i službenim licima, koji su obavili uviđaj na licu mesta, i izvršili druge radnje vezane za rad na licu mesta, pripada novčana naknada i to predsedniku Komisije, odnosno njegovom zameniku, u iznosu od 4,21% a članovima komisije, odnosno njihovim zamenicima i službenim licima iznos od 2,81% od prosečne bruto zarade u Republici Srbiji prema poslednjem objavljenom podatku republičkog organa za statistiku.

Član 5

Predsednik, članovi komisije i službena lica nemaju pravo na novčanu naknadu u slučaju da se usmena javna rasprava ili uviđaj, koji su blagovremeno zakazani ne održe zbog radnje ili propuštanja službenog lica, predsednika ili člana Komisije odnosno njihovih zamenika.

Lice koje je svojom radnjom ili propuštanjem prouzrokovalo neodržavanje rasprave ili uviđaja nema pravo na putne troškove.

Član 6

Stupanjem na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o naknadi predsedniku, zameniku predsednika, članovima Komisije, njihovim zamenicima i službenim licima koji učestvuju u radu Komisije za vraćanje oduzetog zemljišta za opštinu Požarevac ("Službeni glasnik opštine Požarevac", br. 8/05).

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca", a primenjivaće se od 01.02.2011 godine.