ODLUKA
O REGRESIRANJU UTROŠKA VODE I IZNOŠENJA I DEPONOVANJA SMEĆA

("Sl. glasnik grada Požarevca", br. 1/2011)

Član 1

Ovom Odlukom utvrđuje se pravo na regresiranje utrošene vode i iznošenja i deponovanja smeća, penzionerima koji imaju prebivalište na teritoriji grada Požarevca.

Član 2

Pravo iz člana 1. ove Odluke odnosi se na penzionere koji ispunjavaju sledeće uslove:

1. da je korisnik najniže penzije, kao i penzije ispod ovog iznosa (dokaz: poslednji ček od penzije),

2. da živi sam u domaćinstvu i da ne ostvaruje prihode po bilo kom drugom osnovu (dokaz: potvrda mesne zajednice o broju članova domaćinstva, uverenje Službe za katastar nepokretnosti Požarevac i Odeljenja za poslove lokalne poreske administracije) ili

3. da živi u porodičnom domaćinstvu sa bračnim drugom koji nije korisnik penzije niti ostvaruje prihode po bilo kom drugom osnovu (dokaz: potvrda mesne zajednice o broju članova domaćinstva, uverenje Službe za katastar nepokretnosti Požarevac i Odeljenja za poslove lokalne poreske administracije).

Član 3

Prethodni uslov za ostvarivanje prava iz člana 1. ove Odluke je da penzioner koristi najnižu penziju ili iznos ispod ovoga, dok su svi drugi uslovi kumulativni što znači da se pravo ostvaruje tek kada je ispunjen prethodni uslov.

Član 4

Nemaju pravo na regresiranje iz ove Odluke penzioneri koji su korisnici srazmerne inostrane penzije (dokaz: Potvrda Fonda PIO).

Član 5

Pravo na regresiranje iz člana 1. ove Odluke utvrđuje se u iznosu od 30% po domaćinstvu potrošnje vode mesečno kao i usluga iznošenja i deponovanja smeća.

Član 6

Zahtevi za ostvarivanje prava podnose se javnim preduzećima, koja ocenjuju ispunjenost uslova iz člana 2. ove Odluke.

Obavezuju se JKP "Vodovod i kanalizacija" Požarevac i JKP "Komunalne službe" Požarevac da dostave spisak korisnika kojima je odobreno ovo pravo službi trezora grada Požarevca sa fotokopijama zahteva i pratećom dokumentacijom i da fakturišu mesečni iznos odobrenog popusta.

Član 7

Sredstva za regresiranje iz člana 1. ove Odluke obezbeđuju se u Budžetu grada Požarevca.

Član 8

Obavezuju se javna preduzeća iz člana 6. ove Odluke da spiskove korisnika kojima je odobreno pravo na regresiranje prethodno utvrde u skladu sa podacima Republičkog udruženja penzionera Gradske organizacije penzionera Požarevac, ili Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje.

Član 9

Pravo na regresiranje ne ostvaruju penzioneri koji su obuhvaćeni Odlukom o regresiranju potrošnje vode i subvencioniranju plaćanja usluga iznošenja i deponovanja smeća ("Službeni glasnik opštine Požarevca", 10/06, 1/07 i "Službeni glasnik grada Požarevca", br. 3/09).

Član 10

Za sprovođenje ove Odluke zadužuje se Odeljenje za privredu i finansije Gradske uprave grada Požarevca.

Član 11

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku grada Požarevca".