PRAVILNIK
O GRANICAMA RADIOAKTIVNE KONTAMINACIJE LICA, RADNE I ŽIVOTNE SREDINE I NAČINU SPROVOĐENJA DEKONTAMINACIJE

("Sl. glasnik RS", br. 38/2011)

 

I OSNOVNE ODREDBE

Član 1

Ovim pravilnikom propisuju se granice radioaktivne kontaminacije lica, radne i životne sredine i način sprovođenja dekontaminacije.

Član 2

Pojedini izrazi, korišćeni u ovom pravilniku, imaju sledeće značenje:

1. dekontaminacija životne sredine je postupak potpunog uklanjanja radionuklida iz životne sredine ili smanjenja njihovog prisustva ispod granica propisanih ovim pravilnikom;

2. izvedene koncentracije radionuklida u životnoj sredini su granične vrednosti kontaminacije životne sredine koje su na osnovu standardizovanih modela izvedene iz primarnih i sekundarnih granica i čijom se upotrebom obezbeđuje da propisane granice ne budu prekoračene;

3. nivo oslobađanja je vrednost uspostavljena od strane Agencije za zaštitu od jonizujućih zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije (u daljem tekstu: Agencija) i izražena preko specifične aktivnosti ili ukupne aktivnosti za koju, ili ispod koje se materijal koji je bio pod regulatornom kontrolom oslobađa od nadzora;

4. prirodni izvori zračenja jesu izvori jonizujućeg zračenja prirodnog zemaljskog ili kosmogenog porekla;

5. radioaktivna kontaminacija životne sredine je prisustvo radionuklida u životnoj sredini iznad granica propisanih ovim pravilnikom;

6. faktor dekontaminacije je odnos početnog i krajnjeg nivoa radioaktivne kontaminacije životne sredine kojim se izražava efikasnost dekontaminacije.

II GRANICE RADIOAKTIVNE KONTAMINACIJE LICA, RADNE I ŽIVOTNE SREDINE

Član 3

Granice radioaktivne kontaminacije vazduha, površinskih i podzemnih voda koje se koriste za proizvodnju vode za piće, površina u radnoj sredini i zemljišta koja je posledica propisane primene izvora jonizujućih zračenja, određene su granicama godišnjeg unošenja radionuklida u ljudski organizam udisanjem (inhalacijom - GGUinh) i ishranom (ingestijom - GGUing), jačine efektivne doze koja potiče od spoljašnjeg ozračivanja, kao i izvedenim koncentracijama radionuklida (IK).

Član 4

Interna kontaminacija čovekovog organizma ne sme prelaziti granice godišnjeg unošenja radionuklida, n, koje se izračunavaju na sledeći način:

GGUn,inh

GD

 i

e(g)n,inh

 

GGUn,ing

GD

 

e(g)n,ing

 

gde su:

GD [Sv/god] - granica efektivne doze;

e(g)n,inh [Sv/Bq] - očekivana efektivna doza po jediničnom unošenju radionuklida n inhalacijom

e(g)n,ing [Sv/Bq] - očekivana efektivna doza po jediničnom unošenju radionuklida n ingestijom.

Vrednosti očekivanih efektivnih doza po jediničnom unošenju radionuklida n ingestijom, za stanovništvo u starosnoj grupi g, e(g)n,ing, date su u Tabeli 1. koja je odštampana uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Vrednosti očekivanih efektivnih doza po jediničnom unošenju radionuklida n inhalacijom, e(g)n,inh, za stanovništvo u starosnoj grupi g, date su u Tabeli 2. koja je odštampana uz ovaj Pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Vrednosti utvrđenih očekivanih efektivnih doza po jediničnom unošenju radionuklida n inhalacijom, e(g)n,inh, i ingestijom, e(g)n,ing, za lica profesionalno izložena jonizujućim zračenjima date su u Pravilniku koji uređuje granice izlaganja jonizujućim zračenjima.

Član 5

Izvedena koncentracija radionuklida u vazduhu, u radnoj ili životnoj sredini, IKv,n, izračunava se na sledeći način:

IKv,n

GD

 

e(g)n,inh · Vv

 

Za izračunavanje izvedene koncentracije radionuklida u vazduhu u radnoj sredini:

GD - granična vrednost efektivne doze za lica profesionalno izložena jonizujućim zračenjima (20 mSv/god);

e(g)n,inh [Sv/Bq] - očekivana efektivna doza po jediničnom unošenju radionuklida n inhalacijom za lica profesionalno izložena jonizujućim zračenjima;

Vv [m3] - količina vazduha koju udahne lice profesionalno izloženo jonizujućim zračenjima i koja iznosi 2400 m3/god ili 1,2 m3/h za 2000 radnih sati godišnje.

Za izračunavanje izvedene koncentracije radionuklida u vazduhu u životnoj sredini:

GD - granična vrednost efektivne doze za pojedinca iz stanovništva (1 mSv/god);

e(g)n,inh [Sv/Bq] - očekivana efektivna doza po jediničnom unošenju radionuklida n inhalacijom za stanovništvo u starosnoj grupi g

Vv [m3] - količina vazduha koju udahne pojedinac iz stanovništva i koja iznosi 7000 m3/god ili 0,8 m3/h za 8766 sati godišnje.

Član 6

Pri inhalaciji kratkoživećih potomaka radona (222Rn) i torona (220Rn) granice radioaktivne kontaminacije vazduha za profesionalno izložena lica izražavaju se kao granice izlaganja ukupnoj energiji emitovanih alfa čestica, odnosno mesečnog izlaganja radonu.

Granice godišnjeg unošenja inhalacijom potomaka radona (222Rn) i potomaka torona (220Rn), za profesionalno izložena lica utvrđene su u Tabeli 3. koja je odštampana uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 7

Izvedene koncentracije radionuklida u vodi za piće, IKv, za stanovništvo izračunavaju se na sledeći način:

IKv

GD

 

e(g)ing,n · Vv

 

gde su:

GD - granična vrednost efektivne doze za pojedinca iz stanovništva. Za izračunavanje izvedenih koncentracija radionuklida u vodi za piće za GD se uzima vrednost od 0,1 mSv/god;

V [m3] - prosečan godišnji unos vode za piće po stanovniku (730 l).

Doprinos efektivnoj dozi koji potiče od unosa tricijuma 3H, kalijuma 40K, radona 222Rn, i torona 220Rn i radonovih potomaka vodom za piće nije uračunat u graničnu vrednost efektivne doze od 0,1 mSv/god.

Granična vrednost sadržaja 3H u vodi za piće je 1,0E+05 Bq/m3.

Član 8

Izvedena koncentracija radionuklida u hrani, IKh, za stanovništvo izračunava se na sledeći način:

IKh

GD

 

e(g)ing,n · m

 

gde su:

GD - granična vrednost efektivne doze za pojedinca iz stanovništva (1 mSv/god),

m [kg] - količina hrane koju pojedinac iz stanovništva unese za godinu dana.

Član 9

Granice radioaktivne kontaminacije vode za napajanje životinja jednake su granicama koje su propisane za vodu za piće.

Granice radioaktivne kontaminacije stočne hrane i sirovine za izradu krmnih smeša jednake su granicama radioaktivne kontaminacije propisanim za hranu.

Član 10

Ako postoji kontaminacija životne sredine sa dva ili više poznata radionuklida granice kontaminacije životne sredine moraju da zadovolje sledeći uslov:

Σ 

GUn

 ≤ 1

GGUn

ili

Σ 

Kn

 ≤ 1

IKn

gde su:

GUn [Bq] - godišnje unošenje nekog radionuklida n inhalacijom ili ingestijom, koje se procenjuje na osnovu nivoa radioaktivne kontaminacije životne sredine i međunarodno prihvaćenih modela;

GGUn [Bq] - granica godišnjeg unošenja nekog radionuklida n;

Kn [Bq/m3, Bq/kg] - koncentracija nekog radionuklida n u vazduhu, hrani ili vodi za piće;

IKn [Bq/m3, Bq/kg] - izvedena koncentracija nekog radionuklida n u vazduhu, hrani ili vodi za piće.

Član 11

Ako postoji izlaganje jonizujućem zračenju iz dva ili više izvora (uključujući i spoljašnje izlaganje), granice radioaktivne kontaminacije životne sredine moraju da zadovolje sledeći uslov:

 

GUinh

 + 

GUing

 + 

Ds

 ≤ 1

 

GGUinh

GGUing

GD

gde su:

GUinh [Bq] - godišnje unošenje radionuklida inhalacijom;

GGUinh [Bq]- granica godišnjeg unošenja radionuklida inhalacijom;

GUing [Bq] - godišnje unošenje radionuklida vodom i hranom;

GGUing [Bq] - granica godišnjeg unošenja radionuklida vodom i hranom;

Ds [mSv/god] - doza spoljašnjeg izlaganja profesionalno izloženih lica i stanovništva;

GD [mSv/god] - granica izlaganja profesionalno izloženih lica i stanovništva.

Član 12

Materijal se ne može odlagati u životnu sredinu bez daljeg nadzora Agencije ako je sadržaj prirodnih radionuklida u materijalu veći od propisanih granica radioaktivne kontaminacije, i to:

za kalijum (40K) > 10 Bq/g.

ostali prirodni radionuklidi > 1 Bq/g

Materijal se ne može odlagati u životnu sredinu bez daljeg nadzora Agencije ako je sadržaj radionuklida veštačkog porekla u materijalu veći od propisanih nivoa oslobađanja od regulatorne kontrole, datih u Tabeli 4. koja je odštampana uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Ukoliko materijal sadrži smešu radionuklida veštačkog porekla mora biti zadovoljena nejednakost

gde su:

ci [Bq/g] - specifična aktivnost i-tog radionuklida veštačkog porekla u materijalu;

coi [Bq/g] - vrednost specifične aktivnosti u Tabeli 4. za i-ti radionuklid;

n - broj radionuklida veštačkog porekla u smeši.

Ukoliko materijal sadrži smešu prirodnih radionuklida i radionuklida veštačkog porekla moraju biti zadovoljeni uslovi iz stava 1. i stava 3. ovog člana.

Izuzetno, Agencija može da odobri odlaganje u životnu sredinu ukoliko proceni da materijal ne predstavlja rizik za stanovništvo i životnu sredinu.

Član 13

Nije dozvoljeno razblaživanje materijala radi postizanja aktivnosti koje su ispod nivoa oslobađanja.

Član 14

Zemljište je kontaminirano ako se u njemu ili na njegovoj površini nalaze radionuklidi čija aktivnost može prouzrokovati izlaganje stanovništva iznad propisanih granica doza, uzimajući u obzir spoljašnje izlaganje i mogućnost kontaminacije vazduha, vode i hrane.

Član 15

Radioaktivna kontaminacija površina u životnoj sredini, kontaminacija površine kože i vidljive sluzokože ljudi i njihove odeće ne sme prelaziti granice utvrđene u Tabeli 5, koja je odštampana uz ovaj pravilnik i čini njegov sastavni deo.

Član 16

Granice radioaktivne kontaminacije tečnih i gasovitih radioaktivnih efluenata koji mogu da se ispuštaju u životnu sredinu utvrđuju se posebno za svaku lokaciju i objekat u kojima nastaju radioaktivni efluenti, na osnovu analize uticaja na životnu sredinu i godišnje granice izlaganja stanovništva.

Član 17

U slučaju radioaktivne kontaminacije usled nuklearnog akcidenta primenjuju se granice radioaktivne kontaminacije koje propisuje Međunarodna agencija za atomsku energiju (u daljem tekstu: MAAE).

III NAČIN SPROVOĐENJA DEKONTAMINACIJE ŽIVOTNE SREDINE I RADNE SREDINE

Član 18

Ako je neki deo životne sredine kontaminiran, mora se odmah izvršiti izolacija tog dela životne sredine, obustaviti korišćenje ili promet kontaminiranih predmeta, odnosno sprovesti druge propisane mere zaštite. Kontaminirana zona se mora fizički obezbediti i zabraniti pristup neovlašćenim licima.

Posle izvršene izolacije kontaminirane zone mora se izvršiti utvrđivanje vrste kontaminacije i merenje njenog nivoa, kao i utvrđivanje uzroka kontaminacije.

Ako se utvrdi da nivoi kontaminacije prelaze propisane granice, mora se odmah pristupiti dekontaminaciji i sprečavanju daljeg širenja kontaminacije odnosno uklanjanju uzroka kontaminacije.

Član 19

Postupak dekontaminacije životne sredine sprovodi se tako da se:

1. spreči širenje kontaminacije na okolinu;

2. zaštiti površina oko kontaminiranog područja;

3. dekontaminacija sprovodi od rubova ka centru kontaminiranog područja, odnosno od područja višeg nivoa kontaminacije ka manje kontaminiranim zonama;

4. povremeno meri nivo kontaminacije radi procene efikasnosti primenjenog postupka dekontaminacije;

5. proveri nivo površinske kontaminacije lica i predmeta pre prelaska na područje koje nije kontaminirano;

6. izoluju svi upotrebljeni rastvori i pribor za dekontaminaciju dok se ne izmeri njihov nivo kontaminacije.

U slučajevima kontaminacije životne sredine radionuklidima kratkog vremena poluraspada kontaminirane zone ili predmeti se izoluju sve dok kontaminacija ne padne ispod propisanih granica.

Član 20

Prostorije u kojima se radilo s otvorenim izvorima zračenja ne mogu se koristiti za druge svrhe dok se ne obavi dekomisija i pribavi izveštaj ovlašćenog pravnog lica da prostorije nisu kontaminirane.

Materijal, uređaji, oprema i drugi predmeti smatraju se potencijalno kontaminiranim ako su bili u blizini ili su korišćeni u operacijama pri kojima može doći do kontaminacije. Takvi predmeti ne mogu se koristiti za druge svrhe dok se ne pribavi dokaz da nisu kontaminirani.

Član 21

Korisnici otvorenih izvora jonizujućih zračenja moraju imati vlastite perionice kontaminiranog rublja.

Kontaminirano rublje sakuplja se u plastične kese ili posude s poklopcem tako da se spreči širenje kontaminacije.

U slučaju kontaminacije radionuklidima kratkog vremena poluraspada (u nuklearnoj medicini) rublje se odlaže dok kontaminacija ne padne na zanemarljiv nivo i potom se daje na pranje.

Rublje koje se ne može dekontaminirati ispod propisanih granica, tretira se i odlaže kao radioaktivni otpadni materijal.

Član 22

Dekontaminacija ljudi (kože i vidljivih sluzokoža) obavlja se uvek kada se na njima utvrdi prisustvo radioaktivnih materija.

Član 23

Dekontaminacija životne i radne sredine i ljudi vrši se po metodologiji koju je propisala MAAE.

Član 24

Ovaj pravilnik stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".

 

Prilog 1

 

Tabela 1. Očekivane efektivne doze po jediničnom unosu e(g) ingestijom [Sv/Bq] za stanovništvo, g - starost, f1 - frakcija stabilnog elementa koja dospeva u telesne tečnosti nakon unošenja ingestijom

 

Radionuklid

Vreme poluraspada

Starost ≤ 1 god

Starost
f1 za g > 1 god

1-2 god

2-7 god

7-12 god

12-17 god

> 17 god

f1 za g ≤ 1 god

e(g)

e(g)

vodonik

Tritirana voda

12,3 a

1,000

6,4E-11

1,000

4,8E-11

3,1E-11

2,3E-11

1,8E-11

1,8E-11

OBT

12,3 a

1,000

1,2E-10

1,000

1,2E-10

7,3E-10

5,7E-10

4,2E-10

4.2E-11

OBT organski vezan tricijum

berilijum

Be-7

53,3 d

0,020

1,8E-10

0,005

1,3E-10

7,7E-11

5,3E-11

3,5E-11

2,8E-11

Be-10

1,60E+06 a

0,020

1,4E-08

0,005

8,0E-09

4,1E-09

2,4E-09

1,4E-09

1,1E-09

ugljenik

C-11

0,340 h

1,000

2,6E-10

1,000

1,5E-10

7,3E-11

4,3E-11

3,0E-11

2,4E-11

C-14

5,73E+03 a

1,000

1,4E-09

1,000

1,6E-09

9,9E-10

8,0E-10

5,7E-10

5,8E-10

fluor

F-18

1,83 h

1,000

5,2E-10

1,000

3,0E-10

1,5E-10

9,1E-11

6,2E-11

4,9E-11

natrijum

Na-22

2,60 a

1,000

2,1E-08

1,000

1,5E-08

8,4E-09

5,5E-09

3,7E-09

3,2E-09

Na-24

15,0 h

1,000

3,5E-09

1,000

2,3E-09

1,2E-09

7,7E-10

5,2E-10

4,E-10

magnezijum

Mg-28

20,9 h

1,000

1,2E-08

0,500

1,4E-08

7,4E-09

4,5E-09

2,7E-09

2,2E-09

aluminijum

Al-26

7,16E+05 a

0,020

3,4E-08

0,010

2,1E-08

1,1E-08

7,1E-09

4,3E-09

3,5E-09

silicijum

Si-31

2,62 h

0,020

1,9E-09

0,010

1,0E-09

5,1E-10

3,0E-10

1,8E-10

1,6E-10

Si-32

4,50E+02 a

0,020

7,3E-09

0,010

4,1 E-09

2,0E-09

1,2E-09

7,0E-10

5,6E-10

fosfor

P-32

14,3 d

1,000

3,1E-08

0,800

1,9E-08

9,4 E-09

5,3E-09

3,1E-09

2,4E-09

P-33

25,4 d

1,000

2,7E-09

0,800

1,8E-09

9,1 E-10

5,3E-10

3,1E-10

2,4E-10

sumpor

S-35
(neorganski)

87,4 d

1,000

1,3E-09

1,000

8,7E-10

4,4E-10

2,7E-10

1,6E-10

1,3E-10

S-35
(organski)

87,4 d

1,000

7,7E-09

1,000

5,4E-09

2,7E-09

1,6E-09

9,5E-10

7,7E-10

hlor

Cl-36

3,01E+05 a

1,000

9,8E-09

1,000

6,3E-09

3,2E-09

1,9E-09

1,2E-09

9,3E-10

Cl-38

0,620 h

1,000

1,4 E-09

1,000

7,7 E-10

3,8E-10

2,2E-10

1,5 E-10

1,2E-10

Cl-39

0,927 h

1,000

9,7E-10

1,000

5,5E-10

2,7E-10

1,6E-10

1,1E-10

8,5E-11

kalijum

K-40

1,28E+09 a

1,000

6,2E-08

1,000

4,2E-08

2,1E-08

1,3E-08

7,6E-09

6,2E-09

K-42

12,4 h

1,000

5,1E-09

1,000

3,0E-09

1,5E-09

8,6E-10

5,4E-10

4,3E-10

K-43

22,6 h

1,000

2,3E-09

1,000

1,4E-09

7,6E-10

4,7E-10

3,0E-10

2,5E-10

K-44

0,369 h

1,000

1,0E-09

1,000

5,5E-10

2,7E-10

1,6E-10

1,1E-10

8,4E-11

K-45

0,333 h

1,000

6,2E-10

1,000

3,5E-10

1,7E-10

9,9E-11

6,8E-11

5,4E-11

kalcijum(a)

(a) Za kalcijum Ca, vrednost f1 za decu od 1 do 15 godina starosti je 0,4.

Ca-41

1,40E+05 a

0,600

1,2E-09

0,300

5,2E-10

3,9E-10

4,8E-10

5,0E-10

1,9E-10

Ca-45

163 d

0,600

1,1E-08

0,300

4,9E-09

2,6E-09

1,8E-09

1,3E-09

7,1E-10

Ca-47

4,53 d

0,600

1,3E-08

0,300

9,3E-09

4,9E-09

3,0E-09

1,8E-09

1,6E-09

skandijum

Sc-43

3,89 h

0,001

1,8E-09

1,0E-04

1,2E-09

6,1E-10

3,7 E-10

2,3E-10

1,9E-10

Sc-44

3,93 h

0,001

3,5E-09

1,0E-04

2,2E-09

1,2E-09

7,1 E-10

4,4E-10

3,5E-10

Sc-44m

2,44 d

0,001

2,4E-08

1,0E-04

1,6E-08

8,3E-09

5,1 E-09

3,1E-09

2,4E-09

Sc-46

83,8 d

0,001

1,1E-08

1,0E-04

7,9E-09

4,4E-09

2,9 E-09

1,8 E-09

1,5E-09

Sc-47

3,35 d

0,001

6,1E-08

1,0E-04

3,9E-09

2,0E-09

1,2 E-09

6,8E-10

5,4 E-10

Sc-48

1,82 d

0,001

1,3E-08

1,0E-04

9,3E-09

5,1E-09

3,3 E-09

2,1E-09

1,7E-09

Sc-49

0,956 h

0,001

1,0E-09

1,0E-04

5,7E-10

2,8E-10

1,6 E-10

1,0E-10

8,2 E-11

titan

Ti-44

47,3 a

0,020

5,5E-08

0,010

3,1E-08

1,7E-08

1,1E-08

6,9E-09

5,8E-09

Ti-45

3,08 h

0,020

1,6E-09

0,010

9,8E-10

5,0E-10

3,1E-10

1,9E-10

1,5E-10

vanadijum

V-47

0,543 h

0,020

7,3E-10

0,010

4,1E-10

2,0E-10

1,2E-10

8,0E-11

6,3E-11

V-48

16,2 d

0,020

1,5E-08

0,010

1,1E-08

5,9E-09

3,9E-09

2,5E-09

2,0E-09

V-49

330 d

0,020

2,2E-10

0,010

1,4E-10

6,9E-11

4,0E-11

2,3E-11

1,8 E-11

hrom

Cr-48

23,0 h

0,200

1,4E-09

0,100

9,9 E-10

5,7 E-10

3,8 E-10

2,5E-10

2,0E-10

 

 

0,020

1,4E-09

0,010

9,9 E-10

5,7 E-10

3,8 E-10

2,5E-10

2,0E-10

Cr-49

0,702 h

0,200

6,8E-10

0,100

3,9 E-10

2,0 E-10

1,1E-10

7,7E-11

6,1E-11

 

 

0,020

6,8E-10

0,010

3,9 E-10

2,0 E-10

1,1E-10

7,7E-11

6,1E-11

Cr-51

27,7 d

0,200

3,5E-10

0,100

2,3 E-10

1,2 E-10

7,8E-11

4,8E-11

3,8E-11

 

 

0,020

3,3E-10

0,010

2,2 E-10

1,2 E-10

7,5E-11

4,6E-11

3,7E-11

mangan

Mn-51

0,770 h

0,200

1,1E-09

0,100

6,1E-10

3,0E-10

1,8E-10

1,2E-10

9,3E-11

Mn-52

5,59 d

0,200

1,2E-08

0,100

8,8E-09

5,1E-09

3,4E-09

2,2E-09

1,8E-09

Mn-52m

0,352 h

0,200

7,8E-10

0,100

4,4E-10

2,2E-10

1,3E-10

8,8E-11

6,9E-11

Mn-53

3,70E+06a

0,200

4,1E-10

0,100

2,2E-10

1,1E-10

6,5E-11

3,7E-11

3,0E-11

Mn-54

312 d

0,200

5,4E-09

0,100

3,1E-09

1,9E-09

1,3E-09

8,7E-10

7,1E-10

Mn-56

2,58 h

0,200

2,7E-09

0,100

1,7E-09

8,5E-10

5,1E-10

3,2E-10

2,5E-10

gvožđe(a)

(a) Za gvožđe Fe, vrednost f1 za decu od 1 do 15 godina starosti je 0,2.

Fe-52

8,28 h

0,600

1,3E-08

0,100

9,1E-09

4,6E-09

2,8E-09

1,7E-09

1,4E-09

Fe-55

2,70 a

0,600

7,6E-09

0,100

2,4E-09

1,7E-09

1,1E-09

7,7E-10

3,3E-10

Fe-59

44,5 d

0,600

3,9E-08

0,100

1,3E-08

7,5E-09

4,7E-09

3,1E-09

1,8E-09

Fe-60

1,0E+05 a

0,600

7,9E-07

0,100

2,7E-07

2,7E-07

2,5E-07

2,3E-07

1,1E-07

kobalt(b)

(b) Za kobalt Co, vrednost f1 za decu od 1 do 15 godina starosti je 0,3.

Co-55

17,5 h

0,600

6,0E-09

0,100

5,5E-09

2,9E-09

1,8E-09

1,1E-09

1,0E-09

Co-56

78,7 d

0,600

2,5E-08

0,100

1,5E-08

8,8E-09

5,8E-09

3,8E-09

2,5E-09

Co-57

271 d

0,600

2,9E-09

0,100

1,6E-09

8,9E-10

5,8E-10

3,7E-10

2,1E-10

Co-58

70,8 d

0,600

7,3E-09

0,100

4,4E-09

2,6E-09

1,7E-09

1,1E-09

7,4E-10

Co-58m

9,15 h

0,600

2,0E-10

0,100

1,5E-10

7,8E-11

4,7E-11

2,8E-11

2,4E-11

Co-60

5,27 a

0,600

5,4E-08

0,100

2,7E-08

1,7E-08

1,1E-08

7,9E-09

3,4E-09

Co-60m

0,174 h

0,600

2,2E-11

0,100

1,2E-11

5,7E-12

3,2E-12

2,2E-12

1,7E-12

Co-61

1,65 h

0,600

8,2E-10

0,100

5,1E-10

2,5E-10

1,4E-10

9,2E-11

7,4E-11

Co-62m

0,232 h

0,600

5,3E-10

0,100

3,0E-10

1,5E-10

8,7E-11

6,0E-11

4,7E-11

nikl

Ni-56

6,10 d

0,100

5,3E-09

0,050

4,0E-09

2,3E-09

1,6E-09

1,1 E-09

8,6 E-10

Ni-57

1,50 d

0,100

6,8E-09

0,050

4,9E-09

2,7E-09

1,7E-09

1,1 E-09

8,7 E-11

Ni-59

7,5E+04 a

0,100

6,4E-10

0,050

3,4E-10

1,9E-10

1,1E-10

7,3 E-11

6,3 E-11

Ni-63

96,0 a

0,100

1,6E-09

0,050

8,4E-10

4,6E-10

2,8E-10

1,8 E-10

1,5 E-10

Ni-65

2,52 h

0,100

2,1E-09

0,050

1,3E-09

6,3E-10

3,8E-10

2,3 E-10

1,8 E-10

Ni-66

2,27 d

0,100

3,3E-09

0,050

2,2E-08

1,1E-08

6,6E-09

3,7 E-09

3,0 E-09

bakar

Cu-60

0,387 h

1,000

7,0E-10

0,500

4,2E-10

2,2E-10

1,3E-10

8,9E-11

7,0E-11

Cu-61

3,41 h

1,000

7,1E-10

0,500

7,5E-10

3,9E-10

2,3E-10

1,5E-10

1,2E-10

Cu-64

12,7 h

1,000

5,2E-10

0,500

8,3E-10

4,2E-10

2,5E-10

1,5E-10

1,2E-10

Cu-67

2,58 d

1,000

2,1E-09

0,500

2,4E-09

1,2E-09

7,2E-10

4,2E-10

3,4E-10

cink

Zn-62

9,26 h

1,000

4,2E-09

0,500

6,5E-09

3,3E-09

2,0E-09

1,2E-09

9,4E-10

Zn-63

0,635 h

1,000

8,7E-10

0,500

5,2E-10

2,6E-10

1,5E-10

1,0E-10

7,9E-11

Zn-65

244 d

1,000

3,6E-08

0,500

1,6E-08

9,7E-09

6,4E-09

4,5E-09

3,9E-09

Zn-69

0,950 h

1,000

3,5E-10

0,500

2,2E-10

1,1E-10

6,0E-11

3,9E-11

3,1E-11

Zn-69m

13,8 h

1,000

1,3E-09

0,500

2,3E-09

1,2E-09

7,0E-10

4,1E-10

3,3E-10

Zn-71m

3,92 h

1,000

1,4E-09

0,500

1,5E-09

7,8E-10

4,8E-10

3,0E-10

2,4E-10

Zn-72

1,94 d

1,000

8,7E-09

0,500

8,6E-09

4,5E-09

2,8E-09

1,7E-09

1,4E-09

galijum

Ga-65

0,253 h

0,010

4,3E-10

0,001

2,4E-10

1,2E-10

6,9E-11

4,7E-11

3,7E-11

Ga-66

9,40 h

0,010

1,2E-08

0,001

7,9E-09

4,0E-09

2,5E-09

1,5E-09

1,2E-09

Ga-67

3,26 d

0,010

1,8E-09

0,001

1,2E-09

6,4E-10

4,0E-10

2,4E-10

1,9E-10

Ga-68

1,13 h

0,010

1,2E-09

0,001

6,7E-10

3,4E-10

2,0E-10

1,3E-10

1,0E-10

Ga-70

0,353 h

0,010

3,9E-10

0,001

2,2E-10

1,0E-10

5,9E-11

4,0E-11

3,1E-11

Ga-72

14,1 h

0,010

1,0E-08

0,001

6,8E-09

3,6E-09

2,2E-09

1,4E-09

1,1E-09

Ga-73

4,91 h

0,010

3,0E-09

0,001

1,9E-09

9,3E-10

5,5E-10

3,3E-10

2,6E-10

germanijum

Ge-66

2.27h

1.000

8.3E-10

1.000

5.3E-10

2.9E-10

1.9E-10

1,3 E-10

1,0E-10

Ge-67

0.312h

1.000

7.7E-10

1.000

4.2E-10

2.1E-10

1.2E-10

8,2 E-11

6,5E-11

Ge-68

288d

1.000

1.2E-08

1.100

8.0E-09

4.2E-09

2,6 E-09

1,6 E-09

1,3E-09

Ge-69

1.63d

1.000

2.0E-09

1.000

1.3E-09

7.1E-10

4,6E-10

3,0 E-10

2,4E-10

Ge-71

11.8d

1.000

1.2E-10

1.000

7.8E-11

4.0E-11

2,4 E-11

1,5 E-11

1,2E-11

Ge-75

1.38h

1.000

5.5E-10

1.000

3.1E-10

1.5E-10

8,7 E-11

5,9 E-11

4,6E-11

Ge-77

11.3h

1.000

3.0E-09

1.000

1.8E-09

9.9E-10

6,2 E-10

4,1 E-10

3,3E-10

Ge-78

1.45h

1.000

1.2E-09

1.000

7.0E-10

3.6E-10

2,2 E-10

1,5 E-10

1,2E-10

arsen

As-69

0,253 h

1,000

6,6E-10

0,500

3,7 E-10

1,8E-10

1,1E-10

7,2E-11

5,7E-11

As-70

0,876 h

1,000

1,2E-09

0,500

7,8 E-10

4,1 E-10

2,5E-10

1,7E-10

1,3E-10

As-71

2,70 d

1,000

2,8E-09

0,500

2,8 E-09

1,5E-09

9,3E-10

5,7E-10

4,6E-10

As-72

1,08 d

1,000

1,1E-08

0,500

1,2 E-08

6,3E-09

3,8E-09

2,3E-09

1,8E-09

As-73

80,3 d

1,000

2,6E-09

0,500

1,9 E-09

9,3E-10

5,6E-10

3,2E-10

2,6E-10

As-74

17,8 d

1,000

1,0E-08

0,500

8,2 E-09

4,3E-09

2,6E-09

1,6E-09

1,3E-09

As-76

1,10 d

1,000

1,0 E-08

0,500

1,1 E-08

5,8E-09

3,4 E-09

2,0E-09

1,6E-09

As-77

1,62 d

1,000

2,7 E-09

0,500

2,9 E-09

1,5E-09

8,7E-10

5,0E-10

4,0E-10

As-78

1,51 h

1,000

2,0 E-09

0,500

1,4 E-09

7,0E-10

4,1E-10

2,7E-10

2,1E-10

selen

Se-70

0,683 h

1,000

1,0E-09

0,800

7,1E-10

3,6E-10

2,2E-10

1,5E-10

1,2E-10

Se-73

7,15 h

1,000

1,6E-09

0,800

1,4E-09

7,4E-10

4,8E-10

2,5E-10

2,1E-10

Se-73m

0,650 h

1,000

2,6E-10

0,800

1,8E-10

9,5E-11

5,9E-11

3,5E-11

2,8E-11

Se-75

120 d

1,000

2,0E-08

0,800

1,3E-08

8,3E-09

6,0E-09

3,1E-09

2,6E-09

Se-79

6,5E+4 a

1,000

4,1E-08

0,800

2,8E-08

1,9E-08

1,4E-08

4,1 E-09

2,9E-09

Se-81

0,308 h

1,000

3,4E-10

0,800

1,9E-10

9,0E-11

5,1E-11

3,4E-11

2,7E-11

Se-81m

0,954 h

1,000

6,0E-10

0,800

3,7E-10

1,8E-10

1,1E-10

6,7E-11

5,3E-11

Se-83

0,375 h

1,000

4,6E-10

0,800

2,9E-10

1,5E-10

8,7E-11

5,9E-11

4,7E-11

brom

Br-74

0,422 h

1,000

9,0 E-10

1,000

5,2E-10

2,6E-10

1,5E-10

1,1E-10

8,4E-11

Br-74m

0,691 h

1,000

1,5 E-09

1,000

8,5E-10

4,3E-10

2,5E-10

1,7E-10

1,4E-10

Br-75

1,63 h

1,000

8,5 E-10

1,000

4,9E-10

2,5E-10

1,5E-10

9,9E-11

7,9E-11

Br-76

16,2 h

1,000

4,2E-09

1,000

2,7E-09

1,4E-9

8,7E-10

5,6E-10

4,6E-10

Br-77

2,33 d

1,000

6,3E-10

1,000

4,4E-10

2,5E-10

1,7E-10

1,1E-10

9,6E-11

Br-80

0,290 h

1,000

3,9E-10

1,000

2,1E-10

1,0E-10

5,8E-11

3,9E-11

3,1E-11

Br-80m

4,42 h

1,000

1,4E-09

1,000

8,0E-10

3,9E-10

2,3E-10

1,4E-10

1,1E-10

Br-82

1,47 d

1,000

3,7E-09

1,000

2,6E-09

1,5E-09

9,5E-10

6,4E-10

5,4E-10

Br-83

2,39 h

1,000

5,3E-10

1,000

3,0E-10

1,4E-10

8,3E-11

5,5E-11

4,3E-11

Br-84

0,530 h

1,000

1,0E-09

1,000

5,8E-10

2,8E-10

1,6E-10

1,1E-10

8,8E-11

rubidijum

Rb-79

0,382 h

1,000

5,7E-10

1,000

3,2E-10

1,6E-10

9,2E-11

6,3E-11

5,0E-11

Rb-81

4,58 h

1,000

5,4E-10

1,000

3,2E-10

1,6E-10

1,0E-10

6,7E-11

5,4E-11

Rb-81m

0,533 h

1,000

1,1E-10

1,000

6,2E-11

3,1E-11

1,8E-11

1,2E-11

9,7E-12

Rb-82m

6,20 h

1,000

8,7E-10

1,000

5,9E-10

3,4E-10

2,2E-10

1,5E-10

1,3E-10

Rb-83

86,2 d

1,000

1,1E-08

1,000

8,4E-09

4,9E-09

3,2E-09

2,2E-09

1,9E-09

Rb-84

32.8d

1.000

2.0E-08

1,000

1.4E-08

7.9E-09

5.0E-09

3.3E-09

2.8E-09

Rb-86

32.8d

1,000

3.1E-08

1,000

2.0E-08

9.9E-09

5.9E-09

3.5E-09

2.8E-09

Rb-87

4.7E+10a

1.000

1.5E-08

1,000

1.0E-08

5.2E-09

3.1E-09

1.8E-09

1.5E-09

Rb-88

0.297h

1.000

1.1E-09

1,000

6.2E-10

3.0E-10

1.7E-10

1.2E-10

9.0E-11

Rb-89

0.253h

1.000

5.4E-10

1,000

3.0E-10

1.5E-10

8.6E-11

5.9E-11

4.7E-11

stroncijum (a)

(a) Za stroncijum Sr, vrednost f1 za decu od 1 do 15 godina starosti je 0,4.

Sr-80

1,67 h

0,600

3,7 E-09

0,300

2,3 E-09

1,1 E-09

6,5 E-10

4,2 E-10

3,4 E-10

Sr-81

0,425 h

0,600

8,4 E-10

0,300

4,9 E-10

2,4 E-10

1,4 E-10

9,6 E-11

7,7 E-11

Sr-82

25,0 d

0,600

7,2 E-08

0,300

4,1 E-08

2,1 E-08

1,3 E-08

8,7 E-09

6,1 E-09

Sr-83

1,35 d

0,600

3,4 E-09

0,300

2,7 E-09

1,4 E-09

9,1 E-10

5,7 E-10

4,9 E-10

Sr-85

64,8 d

0,600

7,7 E-09

0,300

3,1 E-09

1,7 E-09

1,5 E-09

1,3 E-09

5,6 E-10

Sr-85m

1,16 h

0,600

4,5 E-11

0,300

3,0 E-11

1,7 E-11

1,1 E-11

7,8 E-12

6,1 E-12

Sr-87m

2,80 h

0,600

2,4 E-10

0,300

1,7 E-10

9,0 E-11

5,6 E-11

3,6 E-11

3,0 E-11

Sr-89

50,5 d

0,600

3,6 E-08

0,300

1,8 E-08

8,9 E-09

5,8 E-09

4,0 E-09

2,6 E-09

Sr-90

29,1 a

0,600

2,3 E-07

0,300

7,3 E-08

4,7 E-08

6,0 E-08

8,0 E-08

2,8 E-08

Sr-91

9,50 h

0,600

5,2 E-09

0,300

4,0 E-09

2,1 E-09

1,2 E-09

7,4 E-10

6,5 E-10

Sr-92

2,71 h

0,600

3,4 E-09

0,300

2,7 E-09

1,4 E-09

8,2 E-10

4,8 E-10

4,3 E-10

itrijum

Y-86

14,7 h

0,001

7,6E-09

1,0 E-04

5,2 E-09

2,9 E-09

1,9 E-09

1,2 E-09

9,6 E-10

Y-86m

0,800 h

0,001

4,5 E-10

1,0 E-04

3,1 E-10

1,7 E-10

1,1 E-10

7,1 E-11

5,6 E-11

Y-87

3,35 d

0,001

4,6 E-09

1,0 E-04

3,2 E-09

1,8 E-09

1,1 E-09

7,0 E-10

5,5 E-10

Y-88

107 d

0,001

8,1 E-09

1,0 E-04

6,0 E-09

3,5 E-09

2,4 E-09

1,6 E-09

1,3 E-09

Y-90

2,67 d

0,001

3,1 E-08

1,0 E-04

2,0 E-08

1,0E-08

5,9 E-09

3,3 E-09

2,7 E-09

Y-90m

3,19 h

0,001

1,8 E-09

1,0 E-04

1,2 E-09

6,1 E-10

3,7 E-10

2,2 E-10

1,7 E-10

Y-91

58,5 d

0,001

2,8 E-08

1,0 E-04

1,8 E-08

8,8 E-09

5,2 E-09

2,9 E-09

2,4 E-09

Y-91m

0,828 h

0,001

9,2 E-11

1,0 E-04

6,0 E-11

3,3 E--11

2,1 E-11

1,4 E-11

1,1 E-11

Y-92

3,54 h

0,001

5,9 E-09

1,0 E-04

3,6 E-09

1,8 E-09

1,0 E-09

6,2 E-10

4,9 E-10

Y-93

10,1 h

0,001

1,4 E-08

1,0 E-04

8,5 E-09

4,3 E-09

2,5 E-09

1,4 E-09

1,2 E-09

Y-94

0,318 h

0,001

9,9 E-10

1,0 E-04

5,5 E-10

2,7 E-10

1,5 E-10

1,0 E-10

8,1 E-11

Y-95

0,178 h

0,001

5,7 E-10

1,0 E-04

3,1 E-10

1,5 E-10

8,7 E-11

5,9 E-11

4,6 E-11

cirkonijum

Zr-86

16,5 h

0,020

6,9E-09

0,010

4,8E-09

2,7E-09

1,7E-09

1,1E-09

8,6E-10

Zr-88

83,4 d

0,020

2,8E-09

0,010

2,0E-09

1,2E-09

8,0E-10

5,4E-10

4,5E-10

Zr-89

3,27 d

0,020

6,5E-09

0,010

4,5E-09

2,5E-09

1,6E-09

9,9E-10

7,9E-10

Zr-93

1,53E+06 a

0,020

1,2E-09

0,010

7,6E-10

5,1E-10

5,8E-10

8,6E-10

1,1E-09

Zr-95

64,0 d

0,020

8,5E-09

0,010

5,6E-09

3,0E-09

1,9E-09

1,2E-09

9,5E-10

Zr-97

16,9 h

0,020

2,2E-08

0,010

1,4E-08

7,3E-09

4,4E-09

2,6E-09

2,1E-09

niobijum

Nb-88

0,238 h

0,020

6,7E-10

0,010

3,8E-10

1,9E-10

1,1E-10

7,9E-11

6,3E-11

Nb-89

2,03 h

0,020

3,0E-09

0,010

2,0E-09

1,0E-09

6,0E-10

3,4E-10

2,7E-10

Nb-89

1,10 h

0,020

1,5E-09

0,010

8,7E-10

4,4E-10

2,7E-10

1,8E-10

1,4E-10

Nb-90

14,6 h

0,020

1,1E-08

0,010

7,2E-09

3,9E-09

2,5E-09

1,6E-09

1,2E-09

Nb-93m

13,6 a

0,020

1,5E-09

0,010

9,1E-10

4,6E-10

2,7E-10

1,5E-10

1,2E-10

Nb-94

2,03E+04 a

0,020

1,5E-08

0,010

9,7E-09

5,3E-09

3,4E-09

2,1E-09

1,7E-09

Nb-95

35,1 d

0,020

4,6E-09

0,010

3,2E-09

1,8E-09

1,1E-09

7,4E-10

5,8E-10

Nb-95m

3,61 d

0,020

6,4E-09

0,010

4,1E-09

2,1E-09

1,2E-09

7,1E-10

5,6E-10

Nb-96

23,3 h

0,020

9,2E-09

0,010

6,3E-09

3,4E-09

2,2E-09

1,4E-09

1,1E-09

Nb-97

1,20 h

0,020

7,7E-10

0,010

4,5E-10

2,3E-10

1,3E-10

8,7E-11

6,8E-11

Nb-98

0,858 h

0,020

1,2E-09

0,010

7,1E-10

3,6E-10

2,2E-10

1,4E-10

1,1E-10

molibden

Mo-90

5,67 h

1,000

1,7E-09

1,000

4,8E-10

6,3E-10

4,0E-10

2,7E-10

2,2E-10

Mo-93

3,50E+03 a

1,000

7,9E-09

1,000

6,9E-09

5,0E-09

4,0E-09

3,4E-09

3,1E-09

Mo-93m

6,85 h

1,000

8,0E-10

1,000

5,4E-10

3,1E-10

2,0E-10

1,4E-10

1,1E-10

Mo-99

2,75 d

1,000

5,5E-09

1,000

3,5E-09

1,8E-09

1,1E-09

7,6E-10

6,0E-10

Mo-101

0,244 h

1,000

4,8E-10

1,000

2,7E-10

1,3E-10

7,6E-11

5,2E-11

4,1E-11

tehnecijum

Tc-93

2,75 h

1,000

2,7 E-10

0,500

2,5E-10

1,5E-10

9,8E-11

6,8E-11

5,5E-11

Tc-93m

0,725 h

1,000

2,0 E-10

0,500

1,3E-10

7,3E-11

4,6E-11

3,2E-11

2,5E-11

Tc-94

4,88 h

1,000

1,2E-09

0,500

1,0E-09

5,8E-10

3,7E-10

2,5E-10

2,0E-10

Tc-94m

0,867 h

1,000

1,3E-09

0,500

6,5E-10

3,3E-10

1,9E-10

1,3E-10

1,0E-10

Tc-95

20,0 h

1,000

9,9E-10

0,500

8,7E-10

5,0E-10

3,3E-10

2,3E-10

1,8E-10

Tc-95m

61,0 d

1,000

4,7E-09

0,500

2,8E-09

1,6E-09

1,0E-09

7,0E-10

5,6E-10

Tc-96

4,28 d

1,000

6,7E-09

0,500

5,1E-09

3,0E-09

2,0E-09

1,4E-09

1,1E-09

Tc-96m

0,858 h

1,000

1,0E-10

0,500

6,5E-11

3,6E-11

2,3E-11

1,6E-11

1,2E-11

Tc-97

2,60E+06 a

1,000

9,9E-10

0,500

4,9E-10

2,4E-10

1,4E-10

8,8E-11

6,8E-11

Tc-97m

87,0 d

1,000

8,7E-09

0,500

4,1E-09

2,0E-09

1,1E-09

7,0E-10

5,5E-10

Tc-98

4,20E+06 a

1,000

2,3E-08

0,500

1,2E-08

6,1E-09

3,7E-09

2,5E-09

2,0E-09

Tc-99

2,13E+05 a

1,000

1,0E-08

0,500

4,8E-09

2,3E-09

1,3E-09

8,2E-10

6,4E-10

Tc-99m

6,02 h

1,000

2,0E-10

0,500

1,3E-10

7,2E-11

4,3E-11

2,8E-11

2,2E-11

Tc-101

0,237 h

1,000

2,4E-10

0,500

1,3E-10

6,1E-11

3,5E-11

2,4E-11

1,9E-11

Tc-104

0,303 h

1,000

1,0E-09

0,500

5,3E-10

2,6E-10

1,5E-10

1,0E-10

8,0E-11

rutenijum

Ru-94

0,863 h

0,100

9,3E-10

0,050

5,9E-10

3,1 10-10

1,9E-10

1,2E-10

9,4E-11

Ru-97

2,90 d

0,100

1,2E-09

0,050

8,5E-10

4,7 10-10

3,0E-10

1,9E-10

1,5E-10

Ru-103

39,3 d

0,100

7,1E-09

0,050

4,6E-09

2,4 10-09

1,5E-09

9,2E-10

7,3E-10

Ru-105

4,44 h

0,100

2,7E-09

0,050

1,8E-09

9,1 10-10

5,5E-10

3,3E-10

2,6E-10

Ru-106

1,01 a

0,100

8,4E-08

0,050

4,9E-08

2,5 10-08

1,5E-08

8,6E-09

7,0E-09

rodijum

Rh-99

16,0 d

0,100

4,2E-09

0,050

2,9E-09

1,6E-09

1,0E-09

6,5E-10

5,1E-10

Rh-99m

4,70 h

0,100

4,9E-10

0,050

3,5E-10

2,0E-10

1,3E-10

8,3E-11

6,6E-11

Rh-100

20,8 h

0,100

4,9E-09

0,050

3,6E-09

2,0E-09

1,4E-09

8,8E-10

7,1E-10

Rh-101

3,20 a

0,100

4,9E-09

0,050

2,8E-09

1,6E-09

1,0E-09

6,7E-10

5,5E-10

Rh-101m

4,34 d

0,100

1,7E-09

0,050

1,2E-09

6,8E-10

4,4E-10

2,8E-10

2,2E-10

Rh-102

2,90 a

0,100

1,9E-08

0,050

1,0E-08

6,4E-09

4,3E-09

3,0E-09

2,6E-09

Rh-102m

207 d

0,100

1,2E-08

0,050

7,4E-09

3,9E-09

2,4E-09

1,4E-09

1,2E-09

Rh-103m

0,935 h

0,100

4,7E-11

0,050

2,7E-11

1,3E-11

7,4E-12

4,8E-12

3,8E-12

Rh-105

1,47 d

0,100

4,0E-09

0,050

2,7E-09

1,3E-09

8,0E-10

4,6E-10

3,7E-10

Rh-106m

2,20 h

0,100

1,4E-09

0,050

9,7E-10

5,3E-10

3,3E-10

2,0E-10

1,6E-10

Rh-107

0,362 h

0,100

2,9E-10

0,050

1,6E-10

7,9E-11

4,5E-11

3,1E-11

2,4E-11

paladijum

Pd-100

3,63 d

0,050

7,4E-09

0,005

5,2E-09

2,9E-09

1,9E-09

1,2E-09

9,4E-10

Pd-101

8,27 h

0,050

8,2E-10

0,005

5,7E-10

3,1E-10

1,9E-10

1,2E-10

9,4E-11

Pd-103

17,0 d

0,050

2,2E-09

0,005

1,4 E-09

7,2E-10

4,3E-10

2,4E-10

1,9E-10

Pd-107

6,50E+06 a

0,050

4,4E-10

0,005

2,8E-10

1,4E-10

8,1E-11

4,6E-11

3,7E-11

Pd-109

13,4 h

0,050

6,3E-09

0,005

4,1E-09

2,0E-09

1,2E-09

6,8E-10

5,5E-10

srebro

Ag-102

0,215 h

0,100

4,2E-10

0,050

2,4E-10

1,2E-10

7,3E-11

5,0E-11

4,0E-11

Ag-103

1,09 h

0,100

4,5E-10

0,050

2,7E-10

1,4 E-10

8,3E-11

5,5E-11

4,3E-11

Ag-104

1,15 h

0,100

4,3E-10

0,050

2,9E-10

1,7E-10

1,1E-10

7,5E-11

6,0E-11

Ag-104m

0,558 h

0,100

5,6E-10

0,050

3,3E-10

1,7E-10

1,0E-10

6,8E-11

5,4E-11

Ag-105

41,0 d

0,100

3,9E-09

0,050

2,5E-09

1,4E-09

9,1E-10

5,9E-10

4,7E-10

Ag-106

0,399 h

0,100

3,7E-10

0,050

2,1E-10

1,0E-10

6,0E-11

4,1E-11

3,2E-11

Ag-106m

8,41 d

0,100

9,7E-09

0,050

6,9E-09

4,1E-09

2,8E-09

1,8E-09

1,5E-09

Ag-108m

1,27E+02 a

0,100

2,1E-08

0,050

1,1E-08

6,5E-09

4,3E-09

2,8E-09

2,3E-09

Ag-110m

250 d

0,100

2,4E-08

0,050

1,4E-08

7,8E-09

5,2E-09

3,4E-09

2,8E-09

Ag-111

7,45 d

0,100

1,4E-08

0,050

9,3E-09

4,6E-09

2,7E-09

1,6E-09

1,3E-09

Ag-112

3,12 h

0,100

4,9E-09

0,050

3,0E-09

1,5E-09

8,9E-10

5,4E-10

4,3E-10

Ag-115

0,333 h

0,100

7,2E-10

0,050

4,1E-10

2,0E-10

1,2E-10

7,7E-11

6,0E-11

kadmijum

Cd-104

0,961 h

0,100

4,2E-10

0,050

2,9E-10

1,7E-10

1,1E-10

7,2E-11

5,4E-11

Cd-107

6,49 h

0,100

7,1E-10

0,050

4,6E-10

2,3E-10

1,3E-10

7,8E-11

6,2E-11

Cd-109

1,27 a

0,100

2,1E-08

0,050

9,5E-09

5,5E-09

3,5E-09

2,4E-09

2,0E-09

Cd-113

9,3E+15 a

0,100

1,0E-07

0,050

4,8E-08

3,7E-08

3,0E-08

2,6E-08

2,5E-08

Cd-113m

13,6 a

0,100

1,2E-07

0,050

5,6E-08

3,9E-08

2,9E-08

2,4E-08

2,3E-08

Cd-115

2,23 d

0,100

1,4E-08

0,050

9,7E-09

4,9E-09

2,9E-09

1,7E-09

1,4E-09

Cd-115m

44,6 d

0,100

4,1E-08

0,050

1,9E-08

9,7E-09

6,9E-09

4,1E-09

3,3E-09

Cd-117

2,49 h

0,100

2,9E-09

0,050

1,9E-09

9,5E-10

5,7E-10

3,5E-10

2,8E-10

Cd-117m

3,36 h

0,100

2,6E-09

0,050

1,7E-09

9,0E-10

5,6E-10

3,5E-10

2,8E-10

indijum

In-109

4,20 h

0,040

5,2E-10

0,020

3,6E-10

2,0E-10

1,3E-10

8,2E-11

6,6E-11

In-110

4,90 h

0,040

1,5E-09

0,020

1,1E-09

6,5E-10

4,4E-10

3,0E-10

2,4E-10

In-110

1,15 h

0,040

1,1E-09

0,020

6,4E-10

3,2E-10

1,9E-10

1,3E-10

1,0E-10

In-111

2,83 d

0,040

2,4E-09

0,020

1,7E-09

9,1E-10

5,9E-10

3,7E-10

2,9E-10

In-112

0,240 h

0,040

1,2E-10

0,020

6,7E-11

3,3E-11

1,9 E-11

1,3E-11

1,0E-11

In-113m

1,66 h

0,040

3,0E-10

0,020

1,8E-10

9,3E-11

6,2E-11

3,6E-11

2,8E-11

In-114m

49,5 d

0,040

5,6E-08

0,020

3,1E-08

1,5E-08

9,0E-09

5,2E-09

4,1E-09

In-115

5,10E+15 a

0,040

1,3E-07

0,020

6,4E-08

4,8E-08

4,3E-08

3,6E-08

3,2E-08

In-115m

4,49 h

0,040

9,6E-10

0,020

6,0E-10

3,0E-10

1,8E-10

1,1E-10

8,6E-11

In-116m

0,902 h

0,040

5,8E-10

0,020

3,6E-10

1,9E-10

1,2E-10

8,0E-11

6,4E-11

In-117

0,730 h

0,040

3,3E-10

0,020

1,9E-10

9,7E-11

5,8E-11

3,9E-11

3,1E-11

In-117m

1,94 h

0,040

1,4E-09

0,020

8,6 E-10

4,3E-10

2,5E-10

1,6E-10

1,2E-10

In-119m

0,300 h

0,040

5,9E-10

0,020

3,2E-10

1,6E-10

8,8E-11

6,0E-11

4,7E-11

kalaj

Sn-110

4,00 h

0,040

3,5E-09

0,020

2,3E-09

1,2E-09

7,4E-10

4,4E-10

3,5E-10

Sn-111

0,588 h

0,040

2,5E-10

0,020

1,5E-10

7,4E-11

4,4E-11

3,0E-11

2,3E-11

Sn-113

115 d

0,040

7,8E-09

0,020

5,0E-09

2,6E-09

1,6E-09

9,2E-10

7,3E-10

Sn-117m

13,6 d

0,040

7,7E-09

0,020

5,0E-09

2,5E-09

1,5E-09

8,8E-10

7,1E-10

Sn-119m

293 d

0,040

4,1E-09

0,020

2,5E-09

1,3E-09

7,5E-10

4,3E-10

3,4E-10

Sn-121

1,13 d

0,040

2,6E-09

0,020

1,7E-09

8,4E-10

5,0E-10

2,8E-10

2,3E-10

Sn-121m

55,0 a

0,040

4,6E-09

0,020

2,7E-09

1,4E-09

8,2E-10

4,7E-10

3,8E-10

Sn-123

129 d

0,040

2,5E-08

0,020

1,6E-08

7,8E-09

4,6E-09

2,6E-09

2,1E-09

Sn-123m

0,668 h

0,040

4,7E-10

0,020

2,6E-10

1,3E-10

7,3E-11

4,9E-11

3,8E-11

Sn-125

9,64 d

0,040

3,5E-08

0,020

2,2E-08

1,1E-08

6,7E-09

3,8E-09

3,1E-09

Sn-126

1,00E+05 a

0,040

5,0E-08

0,020

3,0E-08

1,6E-08

9,8E-09

5,9E-09

4,7E-09

Sn-127

2,10 h

0,040

2,0E-09

0,020

1,3E-09

6,6E-10

4,0E-10

2,5E-10

2,0E-10

Sn-128

0,985 h

0,040

1,6E-09

0,020

9,7E-10

4,9E-10

3,0E-10

1,9E-10

1,5E-10

amtimon

Sb-115

0,530 h

0,200

2,5E-10

0,100

1,5E-10

7,5E-11

4,5E-11

3,1E-11

2,4E-11

Sb-116

0,263 h

0,200

2,7E-10

0,100

1,6E-10

8,0E-11

4,8E-11

3,3E-11

2,6E-11

Sb-116m

1,00 h

0,200

5,0E-10

0,100

3,3E-10

1,9E-10

1,2E-10

8,3E-11

6,7E-11

Sb-117

2,80 h

0,200

1,6E-10

0,100

1,0E-10

5,6E-11

3,5E-11

2,2E-11

1,8E-11

Sb-118m

5,00 h

0,200

1,3E-09

0,100

1,0E-09

5,8E-10

3,9E-10

2,6E-10

2,1E-10

Sb-119

1,59 d

0,200

8,4E-10

0,100

5,8E-10

3,0E-10

1,8E-10

1,0E-10

8,0E-11

Sb-120

5,76 d

0,200

8,1E-09

0,100

6,0E-09

3,5E-09

2,3E-09

1,6E-09

1,2E-09

Sb-120

0,265 h

0,200

1,7E-10

0,100

9,4E-11

4,6E-11

2,7E-11

1,8E-11

1,4E-11

Sb-122

2,70 d

0,200

1,8E-08

0,100

1,2E-08

6,1E-09

3,7E-09

2,1E-09

1,7E-09

Sb-124

60,2 d

0,200

2,5E-08

0,100

1,6E-08

8,4E-09

5,2E-09

3,2E-09

2,5E-09

Sb-124m

0,337 h

0,200

8,5E-11

0,100

4,9E-11

2,5E-11

1,5E-11

1,0E-11

8,0E-12

Sb-125

2,77 a

0,200

1,1E-08

0,100

6,1E-09

3,4E-09

2,1E-09

1,4E-09

1,1E-09

Sb-126

12,4 d

0,200

2,0E-08

0,100

1,4E-08

7,6E-09

4,9E-09

3,1E-09

2,4E-09

Sb-126m

0,317 h

0,200

3,9E-10

0,100

2,2E-10

1,1E-10

6,6E-11

4,5E-11

3,6E-11

Sb-127

3,85 d

0,200

1,7E-08

0,100

1,2E-08

5,9E-09

3,6E-09

2,1E-09

1,7E-09

Sb-128

9,01 h

0,200

6,3E-09

0,100

4,5E-09

2,4E-09

1,5E-09

9,5E-10

7,6E-10

Sb-128

0,173 h

0,200

3,7E-10

0,100

2,1E-10

1,0E-10

6,0E-11

4,1E-11

3,3E-11

Sb-129

4,32 h

0,200

4,3E-09

0,100

2,8E-09

1,5E-09

8,8E-10

5,3E-10

4,2E-10

Sb-130

0,667 h

0,200

9,1E-10

0,100

5,4E-10

2,8E-10

1,7E-10

1,2E-10

9,1E-11

Sb-131

0,383 h

0,200

1,1E-09

0,100

7,3E-10

3,9E-10

2,1E-10

1,4E-10

1,0E-10

telur

Te-116

2,49 h

0,600

1,4E-09

0,300

1,0E-09

5,5E-10

3,4E-10

2,1E-10

1,7E-10

Te-121

17,0 d

0,600

3,1E-09

0,300

2,0E-09

1,2E-09

8,0E-10

5,4E-10

4,3E-10

Te-121m

154 d

0,600

2,7E-08

0,300

1,2E-08

6,9E-09

4,2E-09

2,8E-09

2,3E-09

Te-123

1,0E+13 a

0,600

2,0E-08

0,300

9,3E-09

6,9E-09

5,4E-09

4,7E-09

4,4E-09

Te-123m

120 d

0,600

1,9E-08

0,300

8,8E-09

4,9E-09

2,8E-09

1,7E-09

1,4E-09

Te-125m

58,0 d

0,600

1,3E-08

0,300

6,3E-09

3,3E-09

1,9E-09

1,1E-09

8,7E-10

Te-127

9,35 h

0,600

1,5E-09

0,300

1,2E-09

6,2E-10

3,6E-10

2,1E-10

1,7E-10

Te-127m

109 d

0,600

4,1E-08

0,300

1,8E-08

9,5E-09

5,2E-09

3,0E-09

2,3E-09

Te-129

1,16 h

0,600

7,5E-10

0,300

4,4E-10

2,1E-10

1,2E-10

8,0E-11

6,3E-11

Te-129m

33,6 d

0,600

4,4E-08

0,300

2,4E-08

1,2E-08

6,6E-09

3,9E-09

3,0E-09

Te-131

0,417 h

0,600

9,0E-10

0,300

6,6E-10

3,5E-10

1,9E-10

1,2E-10

8,7E-11

Te-131m

1,25 d

0,600

2,0E-08

0,300

1,4E-08

7,8E-09

4,3E-09

2,7E-09

1,9E-09

Te-132

3,26 d

0,600

4,8E-08

0,300

3,0E-08

1,6E-08

8,3E-09

5,3E-09

3,8E-09

Te-133

0,207 h

0,600

8,4E-10

0,300

6,3E-10

3,3E-10

1,6E-10

1,1E-10

7,2E-11

Te-133m

0,923 h

0,600

3,1E-09

0,300

2,4E-09

1,3E-09

6,3E-10

4,1E-10

2,8E-10

Te-134

0,696 h

0,600

1,1E-09

0,300

7,5E-10

3,9E-10

2,2E-10

1,4E-10

1,1E-10

jod

I-120

1,35 h

1,000

3,9E-09

1,000

2,8E-09

1,4E-09

7,2E-10

4,8E-10

3,4E-10

I-120m

0,883 h

1,000

2,3E-09

1,000

1,5E-09

7,8E-10

4,2E-10

2,9E-10

2,1E-10

I-121

2,12 h

1,000

6,2E-10

1,000

5,3E-10

3,1E-10

1,7E-10

1,2E-10

8,2E-11

I-123

13,2 h

1,000

2,2E-09

1,000

1,9E-09

1,1E-09

4,9E-10

3,3E-10

2,1E-10

I-124

4,18 d

1,000

1,2E-07

1,000

1,1E-07

6,3E-08

3,1E-08

2,0E-08

1,3E-08

I-125

60,1 d

1,000

5,2E-08

1,000

5,7E-08

4,1E-08

3,1E-08

2,2E-08

1,5E-08

I-126

13,0 d

1,000

2,1E-07

1,000

2,1E-07

1,3E-07

6,8E-08

4,5E-08

2,9 E-08

I-128

0,416 h

1,000

5,7E-10

1,000

3,3E-10

1,6E-10

8,9E-11

6,0E-11

4,6E-11

I-129

1,57E+7 a

1,000

1,8E-07

1,000

2,2E-07

1,7E-07

1,9E-07

1,4E-07

1,1E-07

I-130

12,4 h

1,000

2,1E-08

1,000

1,8E-08

9,8E-09

4,6E-09

3,0E-09

2,0E-09

I-131

8,04 d

1,000

1,8E-07

1,000

1,8E-07

1,0E-07

5,2E-08

3,4E-08

2,2E-08

I-132

2,30 h

1,000

3,0E-09

1,000

2,4E-09

1,3E-09

6,2E-10

4,1E-10

2,9E-10

I-132m

1,39 h

1,000

2,4E-09

1,000

2,0E-09

1,1E-09

5,0E-10

3,3E-10

2,2E-10

I-133

20,8 h

1,000

4,9E-08

1,000

4,4E-08

2,3E-08

1,0E-08

6,8E-09

4,3E-09

I-134

0,876 h

1,000

1,1E-09

1,000

7,5E-10

3,9E-10

2,1E-10

1,4E-10

1,1E-10

I-135

6,61 h

1,000

1,0E-08

1,000

8,9E-09

4,7E-09

2,2E-09

1,4E-09

9,3E-10

cezijum

Cs-125

0,750 h

1,000

3,9E-10

1,000

2,2E-10

1,1 E-10

6,5E-11

4,4E-11

3,5E-11

Cs-127

6,25 h

1,000

1,8E-10

1,000

1,2E-10

6,6E-11

4,2E-11

2,9E-11

2,4E-11

Cs-129

1,34 d

1,000

4,4E-10

1,000

3,0E-10

1,7 E-10

1,1E-10

7,2E-11

6,0E-11

Cs-130

0,498 h

1,000

3,3E-10

1,000

1,8E-10

9,0E-11

5,2E-11

3,6E-11

2,8E-11

Cs-131

9,69 d

1,000

4,6E-10

1,000

2,9E-10

1,6 E-10

1,0E-10

6,9E-11

5,8E-11

Cs-132

6,48 d

1,000

2,7E-09

1,000

1,8E-09

1,1E-09

7,7E-10

5,7E-10

5,0E-10

Cs-134

2,06 a

1,000

2,6E-08

1,000

1,6E-08

1,3E-08

1,4E-08

1,9E-08

1,9E-08

Cs-134m

2,90 h

1,000

2,1E-10

1,000

1,2E-10

5,9E-11

3,5E-11

2,5E-11

2,0E-11

Cs-135

2,3E+06 a

1,000

4,1E-09

1,000

2,3E-09

1,7E-09

1,7E-09

2,0E-09

2,0E-09

Cs-135m

0,883 h

1,000

1,3E-10

1,000

8,6E-11

4,9E-11

3,2E-11

2,3E-11

1,9E-11

Cs-136

13,1 d

1,000

1,5E-08

1,000

9,5E-09

6,1E-09

4,4E-09

3,4E-09

3,0E-09

Cs-137

30,0 a

1,000

2,1E-08

1,000

1,2E-08

9,6E-09

1,0E-08

1,3E-08

1,3E-08

Cs-138

0,536 h

1,000

1,1E-08

1,000

5,9E-10

2,9 E-10

1,7E-10

1,2E-10

9,2E-11

barijum (a)

(a) Za barijum Ba, vrednost f1 za decu od 1 do 15 godina starosti je 0,3.

Ba-126

1,61 h

0,600

2,7E-09

0,200

1,7E-09

8,5E-10

5,0E-10

3,1E-10

2,6E-10

Ba-128

2,43 d

0,600

2,0E-08

0,200

1,7E-08

9,0E-09

5,2E-09

3,0E-09

2,7E-09

Ba-131

11,8 d

0,600

4,2E-09

0,200

2,6E-09

1,4E-09

9,4E-10

6,2E-10

4,5E-10

Ba-131m

0,243 h

0,600

5,8E-11

0,200

3,2E-11

1,6E-11

9,3E-12

6,3E-12

4,9E-12

Ba-133

10,7 a

0,600

2,2E-08

0,200

6,2E-09

3,9E-09

4,6E-09

7,3E-09

1,5E-09

Ba-133m

1,62 d

0,600

4,2E-09

0,200

3,6E-09

1,8E-09

1,1E-09

5,9E-10

5,4E-10

Ba-135m

1,20 d

0,600

3,3E-09

0,200

2,9E-09

1,5E-09

8,5E-10

4,7E-10

4,3E-10

Ba-139

1,38 h

0,600

1,4E-09

0,200

8,4E-10

4,1E-10

2,4E-10

1,5E-10

1,2E-10

Ba-140

12,7 d

0,600

3,2E-08

0,200

1,8E-08

9,2E-09

5,8E-09

3,7E-09

2,6E-09

Ba-141

0,305 h

0,600

7,6E-10

0,200

4,7E-10

2,3E-10

1,3E-10

8,6E-11

7,0E-11

Ba-142

0,177 h

0,600

3,6E-10

0,200

2,2E-10

1,1E-10

6,6E-11

4,3E-11

3,5E-11

lantan

La-131

0,983 h

0,005

3,5E-10

5,0E-04

2,1E-10

1,1E-10

6,6E-11

4,4E-11

3,5E-11

La-132

4,80 h

0,005

3,8E-10

5,0E-04

2,4E-09

1,3E-09

7,8E-10

4,8E-10

3,9E-10

La-135

19,5 h

0,005

2,8E-10

5,0E-04

1,9E-10

1,0E-10

6,4E-11

3,9E-11

3,0E-11

La-137

6,00E-04 a

0,005

1,1E-09

5,0E-04

4,5E-10

2,5E-10

1,6E-10

1,0 E-10

8,1E-11

La-138

1,35E+11 a

0,005

1,3E-08

5,0E-04

4,6E-09

2,7E-09

1,9E-09

1,3E-09

1,1E-09

La-140

1,68 d

0,005

2,0E-08

5,0E-04

1,3E-08

6,8E-09

4,2E-09

2,5E-09

2,0E-09

La-141

3,93 h

0,005

4,3E-09

5,0E-04

2,6E-09

1,3E09

7,6E-10

4,5E-10

3,6E-10

La-142

1,54 h

0,005

1,9E-09

5,0E-04

1,1E-09

5,8E-10

3,5E-10

2,3E-10

1,8E-10

La-143

0,237 h

0,005

6,9E-10

5,0E-04

3,9E-10

1,9E-10

1,1 E-10

7,1E-11

5,6E-11

cerijum

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ce-134

3,00 d

0,005

2,8E-08

5,0E-04

1,8E-08

9,1E-09

5,5E-09

3,2 10-09

2,5E-09

Ce-135

17,6 h

0,005

7,0E-09

5,0E-04

4,7E-09

2,6E-09

1,6E-09

1,0 10-09

7,9E-10

Ce-137

9,00 h

0,005

2,6E-10

5,0E-04

1,7E-10

8,8E-11

5,4E-11

3,2 10-11

2,5E-11

Ce-137m

1,43 d

0,005

6,1E-09

5,0E-04

3,9E-09

2,0E-09

1,2E-09

6,8 10-10

5,4E-10

Ce-139

138 d

0,005

2,6E-09

5,0E-04

1,6E-09

8,6E-10

5,4E-10

3,3 10-10

2,6E-10

Ce-141

32,5 d

0,005

8,1E-09

5,0E-04

5,1E-09

2,6E-09

1,5E-09

8,8 10-10

7,1E-10

Ce-143

1,38 d

0,005

1,2E-08

5,0E-04

8,0E-09

4,1E-09

2,4E-09

1,4 10-09

1,1E-09

Ce-144

284 d

0,005

6,6E-08

5,0E-04

3,9E-08

1,9E-08

1,1E-08

6,5 10-09

5,2E-09

prazeodijum

Pr-136

0,218 h

0,005

3,7E10

5,0E-04

2,1E-10

1,0E-10

6,1E-11

4,2E-11

3,3E-11

Pr-137

1,28 h

0,005

4,1E-10

5,0E-04

2,5E-10

1,3E-10

7,7E-11

5,0E-11

4,0E-11

Pr-138m

2,10 h

0,005

1,0E-09

5,0E-04

7,4E-10

4,1E-10

2,6E-10

1,6E-10

1,3E-10

Pr-139

4,51 h

0,005

3,2E-10

5,0E-04

2,0E-10

1,1E-10

6,5E-11

4,0E-11

3,1E-11

Pr-142

19,1 h

0,005

1,5E-08

5,0E-04

9,8E-09

4,9E-09

2,9E-09

1,6E-09

1,3E-09

Pr-142m

0,243 h

0,005

2,0E-10

5,0E-04

1,2E-10

6,2E-11

3,7E-11

2,1E-11

1,7E-11

Pr-143

13,6 d

0,005

1,4E-08

5,0E-04

8,7E-09

4,3E-09

2,6E-09

1,5E-09

1,2E-09

Pr-144

0,288 h

0,005

6,4E-10

5,0E-04

3,5E-10

1,7E-10

9,5E-11

6,5E-11

5,0E-11

Pr-145

5,98 h

0,005

4,7E-09

5,0E-04

2,9E-09

1,4E-09

8,5E-10

4,9E-10

3,9E-10

Pr-147

0,227 h

0,005

3,9E-10

5,0E-04

2,2E-10

1,1E-10

6,1E-11

4,2E-11

3,3E-11

neodimium

Nd-136

0,844 h

0,005

1,0E-09

5,0E-04

6,1E-10

3,1E-10

1,9E-10

1,2E-10

9,9E-11

Nd-138

5,04 h

0,005

7,2E-09

5,0E-04

4,5E-09

2,3E-09

1,3E-09

8,0E-10

6,4E-10

Nd-139

0,495 h

0,005

2,1E-10

5,0E-04

1,2E-10

6,3E-11

3,7E-11

2,5E-11

2,0E-11

Nd-139m

5,50 h

0,005

2,1E-09

5,0E-04

1,4E-09

7,8E-10

5,0E-10

3,1E-10

2,5E-10

Nd-141

2,49 h

0,005

7,8E-11

5,0E-04

5,0E-11

2,7E-11

1,6E-11

1,0E-11

8,3E-12

Nd-147

11,0 d

0,005

1,2E-08

5,0E-04

7,8E-09

3,9E-09

2,3E-09

1,3E-09

1,1E-09

Nd-149

1,73 h

0,005

1,4E-09

5,0E-04

8,7E-10

4,3E-10

2,6E-10

1,6E-10

1,2E-10

Nd-151

0,207 h

0,005

3,4E-10

5,0E-04

2,0E-10

9,7E-11

5,7E-11

3,8E-11

3,0E-11

prometijum

Pm-141

0,348 h

0,005

4,2E-10

5,0E-04

2,4E-10

1,2E-10

6,8E-11

4,6E-11

3,6E-11

Pm-143

265 d

0,005

1,9E-09

5,0E-04

1,2E-09

6,7E-10

4,4E-10

2,9E-10

2,3E-10

Pm-144

363 d

0,005

7,6E-09

5,0E-04

4,7E-09

2,7E-09

1,8E-09

1,2E-09

9,7E-10

Pm-145

17,7 a

0,005

1,5E-09

5,0E-04

6,8E-10

3,7E-10

2,3E-10

1,4E-10

1,1E-10

Pm-146

5,53 a

0,005

1,0E-08

5,0E-04

5,1E-09

2,8E-09

1,8E-09

1,1E-09

9,0E-10

Pm-147

2,62 a

0,005

3,6E-09

5,0E-04

1,9E-09

9,6E-10

5,7E-10

3,2E-10

2,6E-10

Pm-148

5,37 d

0,005

3,0E-04

5,0E-04

1,9E-08

9,7E-09

5,8E-09

3,3E-09

2,7E-09

Pm-148m

41,3 d

0,005

1,5E-08

5,0E-04

1,0E-08

5,5E-09

3,5E-09

2,2E-09

1,7E-09

Pm-149

2,21 d

0,005

1,2E-08

5,0E-04

7,4E-09

3,7E-09

2,2E-09

1,2E-09

9,9E-10

Pm-150

2,68 h

0,005

2,8E-09

5,0E-04

1,7E-09

8,7E-10

5,2E-10

3,2E-10

2,6E-10

Pm-151

1,18 d

0,005

8,0E-09

5,0E-04

5,1E-09

2,6E-09

1,6E-09

9,1E-10

7,3E-10

samarijum

Sm-141

0,170 h

0,005

4,5E-10

5,0E-04

2,5E-10

1,3E-10

7,3E-11

5,0E-11

3,9E-11

Sm-141m

0,377 h

0,005

7,0E-10

5,0E-04

4,0E-10

2,0E-10

1,2E-10

8,2E-11

6,5E-11

Sm-142

1,21 h

0,005

2,2E-09

5,0E-04

1,3E-09

6,2E-10

3,6E-10

2.4E-10

1,9E-10

Sm-145

340 d

0,005

2,4E-09

5,0E-04

1,4E-09

7,3E-10

4,5E-10

2,7E-10

2,1E-10

Sm-146

1,03E+08 a

0,005

1,5E-06

5,0E-04

1,5E-07

1,0E-07

7,0E-08

5,8E-08

5,4E-08

Sm-147

1,06E+11 a

0,005

1,4E-06

5,0E-04

1,4E-07

9,2E-08

6,4E-08

5,2E-08

4,9E-08

Sm-151

90,0 a

0,005

1,5E-09

5,0E-04

6,4E-10

3,3E-10

2,0E-10

1,2E-10

9,8E-11

Sm-153

1,95 d

0,005

8,4E-09

5,0E-04

5,4E-09

2,7E-09

1,6E-09

9,2E-10

7,4E-10

Sm-155

0,368 h

0,005

3,6E-10

5,0E-04

2,0E-10

9,7E-11

5,5E-11

3,7E-11

2,9E-11

Sm-156

9,40 h

0,005

2,8E-09

5,0E-04

1,8E-09

9,0E-10

5,4E-10

3,1E-10

2,5E-10

europijum

Eu-145

5,94 d

0,005

5,1E-09

5,0E-04

3,7E-09

2,1E-09

1,4E-09

9,4E-10

7,5E-10

Eu-146

4,61 d

0,005

8,5E-09

5,0E-04

6,2E-09

3,6E-09

2,4E-09

1,6E-09

1,3E-09

Eu-147

24,0 d

0,005

3,7E-09

5,0E-04

2,5E-09

1,4E-09

8,9E-10

5,6E-10

4,4E-10

Eu-148

54,5 d

0,005

8,5E-09

5,0E-04

6,0E-09

3,5E-09

2,4E-09

1,6E-09

1,3E-09

Eu-149

93,1 d

0,005

9,7E-10

5,0E-04

6,3E-10

3,4E-10

2,1E-10

1,3E-10

1,0E-10

Eu-150

34,2 a

0,005

1,3E-08

5,0E-04

5,7E-09

3,4E-09

2,3E-09

1,5E-09

1,3E-09

Eu-150

12,6 h

0,005

4,4E-09

5,0E-04

2,8E-09

1,4E-09

8,2E-10

4,7E-10

3,8E-10

Eu-152

13,3 a

0,005

1,6E-08

5,0E-04

7,4E-09

4,1E-09

2,6E-09

1,7E-09

1,4E-09

Eu-152m

9,32 h

0,005

5,7E-09

5,0E-04

3,6E-09

1,8E-09

1,1E-09

6,2E-10

5,0E-10

Eu-154

8,80 a

0,005

2,5E-08

5,0E-04

1,2E-08

6,5E-09

4,1E-09

2,5E-09

2,0E-09

Eu-155

4,96 a

0,005

4,3E-09

5,0E-04

2,2E-09

1,1E-09

6,8E-10

4,0E-10

3,2E-10

Eu-156

15,2 d

0,005

2,2E-08

5,0E-04

1,5E-08

7,5E-09

4,6E-09

2,7E-09

2,2E-09

Eu-157

15,1 h

0,005

6,7E-09

5,0E-04

4,3E-09

2,2E-09

1,3E-09

7,5E-10

6,0E-10

Eu-158

0,765 h

0,005

1,1E-09

5,0E-04

6,2E-10

3,1E-10

1,8E-10

1,2E-10

9,4E-11

gadolinijum

Gd-145

0,382 h

0,005

4,5E-10

5,0E-04

2,6E-10

1,3E-10

8,1E-11

5,6E-11

4,4E-11

Gd-146

48,3 d

0,005

9,4E-09

5,0E-04

6,0E-09

3,2E-09

2,0E-09

1,2E-09

9,6E-10

Gd-147

1,59 d

0,005

4,5E-09

5,0E-04

3,2E-09

1,8E-09

1,2E-09

7,7E-10

6,1E-10

Gd-148

93,0 a

0,005

1,7E-06

5,0E-04

1,6E-07

1,1E-07

7,3E-08

5,9E-08

6,6E-08

Gd-149

9,40 d

0,005

4,0E-09

5,0E-04

2,7E-09

1,5E-09

9,3E-10

5,7E-10

4,5E-10

Gd-151

120 d

0,005

2,1E-09

5,0E-04

1,3E-09

6,8E-10

4,2E-10

2,4E-10

2,0E-10

Gd-152

1,08E+14 a

0,005

1,2E-06

5,0E-04

1,2E-07

7,7E-08

5,3E-08

4,3E-08

4,1E-08

Gd-153

242 d

0,005

2,9E-09

5,0E-04

1,8E-09

9,4E-10

5,8E-10

3,4E-10

2,7E-10

Gd-159

18,6 h

0,005

5,7E-09

5,0E-04

3,6E-09

1,8E-09

1,1E-09

6,2E-10

4,9E-10

terbijum

Tb-147

1,65 h

0,005

1,5E-09

5,0E-04

1,0E-09

5,4E-10

3,3E-10

2,0E-10

1,6E-10

Tb-149

4,15 h

0,005

2,4E-09

5,0E-04

1,5E-09

8,0E-10

5,0E-10

3,1E-10

2,5E-10

Tb-150

3,27 h

0,005

2,5E-09

5,0E-04

1,6E-09

8,3E-10

5,1E-10

3,2E-10

2,5E-10

Tb-151

17,6 h

0,005

2,7E-09

5,0E-04

1,9E-09

1,0E-09

6,7E-10

4,2E-10

3,4E-10

Tb-153

2,34 d

0,005

2,3E-09

5,0E-04

1,5E-09

8,2E-10

5,1E-10

3,1E-10

2,5E-10

Tb-154

21,4 h

0,005

4,7E-09

5,0E-04

3,4E-09

1,9E-09

1,3E-09

8,1E-10

6,5E-10

Tb-155

5,32 d

0,005

1,9E-09

5,0E-04

1,3E-09

6,8E-10

4,3E-10

2,6E-10

2,1E-10

Tb-156

5,34 d

0,005

9,0E-09

5,0E-04

6,3E-09

3,5E-09

2,3E-09

1,5E-09

1,2E-09

Tb-156m

1,02 d

0,005

1,5E-09

5,0E-04

1,0E-09

5,6E-10

3,5E-10

2,2E-10

1,7E-10

Tb-156m

5,00 h

0,005

8,0E-10

5,0E-04

5,2E-10

2,7E-10

1,7E-10

1,0E-10

8,1E-11

Tb-157

1,50E+02 a

0,005

4,9E-10

5,0E-04

2,2E-10

1,1E-10

6,8E-11

4,1E-11

3,4E-11

Tb-158

1,50E+02 a

0,005

1,3E-08

5,0E-04

5,9E-09

3,3E-09

2,1E-09

1,4E-09

1,1E-09

Tb-160

72,3 d

0,005

1,6E-08

5,0E-04

1,0E-08

5,4E-09

3,3E-09

2,0E-09

1,6E-09

Tb-161

6,91 d

0,005

8,3E-09

5,0E-04

5,3E-09

2,7E-09

1,6E-09

9,0E-10

7,2E-10

disprozijum

Dy-155

10,0 h

0,005

9,7E-10

5,0E-04

6,8E-10

3,8E-10

2,5E-10

1,6E-10

1,3E-10

Dy-157

8,10 h

0,005

4,4E-10

5,0E-04

3,1E-10

1,8E-10

1,2E-10

7,7E-11

6,1E-11

Dy-159

144 d

0,005

1,0E-09

5,0E-04

6,4E-10

3,4E-10

2,1E-10

1,3E-10

1,0E-10

Dy-165

2,33 h

0,005

1,3E-09

5,0E-04

7,9E-10

3,9E-10

2,3E-10

1,4E-10

1,1E-10

Dy-166

3,40 d

0,005

1,9E-08

5,0E-04

1,2E-08

6,0E-09

3,6E-09

2,0E-09

1,6E-09

holmijum

Ho-155

0,800 h

0,005

3,8E-10

5,0E-04

2,3E-10

1,2E-10

7,1E-11

4,7E-11

3,7E-11

Ho-157

0,210 h

0,005

5,8E-11

5,0E-04

3,6E-11

1,9E-11

1,2E-11

8,1E-12

6,5E-12

Ho-159

0,550 h

0,005

7,1E-11

5,0E-04

4,3E-11

2,3E-11

1,4E-11

9,9E-12

7,9E-12

Ho-161

2,50 h

0,005

1,4E-10

5,0E-04

8,1E-11

4,2E-11

2,5E-11

1,6E-11

1,3E-11

Ho-162

0,250 h

0,005

3,5E-11

5,0E-04

2,0E-11

1,0E-11

6,0E-12

4,2E-12

3,3E-12

Ho-162m

1,13 h

0,005

2,4E-10

5,0E-04

1,5E-10

7,9E-11

4,9E-11

3,3E-11

2,6E-11

Ho-164

0,483 h

0,005

1,2E-10

5,0E-04

6,5E-11

3,2E-11

1,8E-11

1,2E-11

9,5E-12

Ho-164m

0,625 h

0,005

2,0E-10

5,0E-04

1,1E-10

5,5E-11

3,2E-11

2,1E-11

1,6E-11

Ho-166

1,12 d

0,005

1,6E-08

5,0E-04

1,0E-08

5,2E-09

3,1E-09

1,7E-09

1,4E-09

Ho-166m

1,20E+03 a

0,005

2,6E-08

5,0E-04

9,3E-09

5,3E-09

3,5E-09

2,4E-09

2,0E-09

Ho-167

3,10 h

0,005

8,8E-10

5,0E-04

5,5E-10

2,8E-10

1,7E-10

1,0E-10

8,3E-11

Sledeći