ODLUKA
O PROSTORNOM PLANU GRADA SMEDEREVA

("Sl. list grada Smedereva", br. 3/2011/knjiga I)

Član 1

Prostorni plan grada Smedereva 2010 - 2015 - 2020 (u daljem tekstu: Prostorni plan) urađen je u skladu sa Odlukom o usklađivanju Prostornog plana opštine Smederevo sa Zakonom o planiranju i izgradnji ("Službeni glasnik Republike Srbije", broj 72/2009 i 81/2009 - ispravka), koja je objavljena u "Službenom listu grada Smedereva", broj 19/2009.

Prostorni plan odštampan je uz ovu Odluku i čini njen sastavni deo.

Član 2

Prostorni plan donosi se za teritoriju grada Smedereva.

Član 3

Prostornim planom određuju se smernice za razvoj delatnosti i namena površina, kao i uslovi za održivi razvoj na teritoriji grada Smedereva.

Član 4

Planski dokument sadrži: tekstualni deo, grafički deo (referalne karte, šematski prikaz uređenja naselja na teritoriji grada Smedereva, tematske karte) i dokumentaciju Plana.

Član 5

Sastavni deo Plana je Izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu ("Službeni list opštine Smederevo", broj 9/2006).

Član 6

Prostorni plan izrađuje se u pet primeraka u analognom i digitalnom obliku.

Član 7

Prostorni plan overava svojim potpisom predsednik Skupštine grada.

Član 8

Jedan primerak Prostornog plana čuva se trajno u Skupštini grada, a po dva u Odeljenju za urbanizam, izgradnju i komunalne delatnosti Gradske uprave Smederevo i u Direkciji za izgradnju, urbanizam i građevinsko zemljište Smederevo JP.

Član 9

Prostorni plan evidentiraće se u Centralnom registru planskih dokumenata koji vodi ministarstvo nadležno za poslove prostornog planiranja i urbanizma.

Član 10

Prostorni plan sa prilozima mora biti dostupan na uvid javnosti u toku važenja dokumenta u prostorijama Gradske uprave, odnosno u Odeljenju za urbanizam, izgradnju i komunalne delatnosti.

Član 11

Prostorni plan dostupan je zainteresovanim licima i u elektronskom obliku, putem interneta.

Član 12

Tekstualni deo Prostornog plana objavljuje se u "Službenom listu grada Smedereva".

Član 13

Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje da važi Odluka o prostornom planu opštine Smederevo ("Službeni list opštine Smederevo", broj 6/2005).

Član 14

Ova Odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu grada Smedereva".

Napomene

Tekstualni deo Prostornog plana grada Smedereva 2010 - 2015 - 2020, koji je sastavni deo ove odluke, objavljen je u "Sl. listu grada Smedereva", br. 3/2011/knjiga I, str. 2-220.