ODLUKA

O VISINI GODIŠNJE NAKNADE ZA KABLOVSKO I/ILI SATELITSKO EMITOVANJE PROGRAMA

("Sl. glasnik RS", br. 40/2011)

Član 1

Visina pojedinačne godišnje naknade za kablovsko i/ili satelitsko emitovanje programa iznosi 5% od visine pojedinačne naknade koju plaćaju emiteri kojima je izdata dozvola za emitovanje programa na javnom konkursu, u zavisnosti od okvirne željene zone servisa za koju se izdaje dozvola za emitovanje programa.

U slučajevima kada za željenu zonu servisa na kojoj će se vršiti kablovsko i/ili satelitsko emitovanje programa nije izdavana dozvola na javnom konkursu, visina pojedinačne godišnje naknade za kablovsko emitovanje programa iznosi 5% od visine pojedinačne naknade za tu željenu zonu pokrivanja utvrđenu na osnovu Pravilnika o merilima za utvrđivanje visine naknade za emitovanje radio ili televizijskog programa ("Službeni glasnik RS", broj 50/09).

Član 2

Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o visini godišnje naknade za kablovsko emitovanje programa ("Službeni glasnik RS", broj 17/07).

Član 3

Ova odluka po dobijanju saglasnosti Vlade, objavljuje se u "Službenom glasniku Republike Srbije" i stupa na snagu narednog dana od dana objavljivanja.