UREDBA

O OSNIVANJU KANCELARIJE ZA REVIZIJU SISTEMA UPRAVLJANJA SREDSTVIMA EVROPSKE UNIJE

("Sl. glasnik RS", br. 41/2011)

Sadržina uredbe

Član 1

Ovom uredbom osniva se Kancelarija za reviziju sistema upravljanja sredstvima Evropske unije (u daljem tekstu: Kancelarija) i propisuje njeno uređenje i delokrug.

Kancelarija je služba Vlade.

Delokrug Kancelarije

Član 2

Kancelarija obavlja stručne poslove za potrebe Vlade, u saradnji sa drugim organima državne uprave, koji se odnose na reviziju i potvrđivanje usklađenosti sistema sprovođenja programa Evropske unije u kojima je odgovornost za upravljanje preneta na Republiku Srbiju, u skladu sa obavezama koje su preuzete Okvirnim sporazumom između Evropske komisije i Vlade Republike Srbije o pravilima za saradnju koja se odnose na finansijsku pomoć Evropske zajednice Republici Srbiji u okviru sprovođenja pomoći prema pravilima instrumenta za pretpristupnu pomoć ("Službeni glasnik RS", broj 124/07), i na način definisan tim sporazumom, u okviru uspostavljanja decentralizovanog sistema upravljanja fondovima Evropske unije, a za potrebe realizacije programa i projekata finansiranih iz sredstava Evropske unije.

Kancelarija obavlja i druge poslove koji se odnose na proveru delotvornog i stabilnog funkcionisanja sistema upravljanja sredstvima Evropske unije.

Rukovođenje Kancelarijom

Član 3

Radom Kancelarije rukovodi direktor, koga postavlja Vlada na pet godina, na predlog predsednika Vlade.

Direktor Kancelarije je za svoj rad odgovoran Vladi i predsedniku Vlade.

Direktor Kancelarije je državni službenik na položaju.

Direktor Kancelarije može da ima zamenika, koga sam predlaže, a koga postavlja Vlada na pet godina.

Zamenik direktora Kancelarije pomaže direktoru Kancelarije u okviru ovlašćenja koja mu on odredi i zamenjuje ga ako je on odsutan ili sprečen.

Zamenik direktora Kancelarije je državni službenik na položaju.

Rok za donošenje pravilnika

Član 4

Direktor Kancelarije doneće Pravilnik o unutrašnjem uređenju i sistematizaciji radnih mesta u Kancelariji u roku od 30 dana od njegovog postavljenja.

Stupanje uredbe na snagu

Član 5

Ova uredba stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".