ODLUKA

O OSNIVANJU KOORDINACIONOG TELA ZA PROCES PRISTUPANJA EVROPSKOJ UNIJI

("Sl. glasnik RS", br. 42/2011)

1. Za koordinaciju procesa pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji osniva se Koordinaciono telo za proces pristupanja Evropskoj uniji (u daljem tekstu: Koordinaciono telo).

2. Koordinaciono telo razmatra sva pitanja i koordinira rad organa državne uprave u vezi sa pristupanjem Republike Srbije Evropskoj uniji.

3. U Koordinaciono telo imenuju se:

1) dr Mirko Cvetković, predsednik Vlade i ministar finansija;

2) mr Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije;

3) Verica Kalanović, potpredsednik Vlade;

4) Ivica Dačić, prvi potpredsednik Vlade - zamenik predsednika Vlade i ministar unutrašnjih poslova;

5) Vuk Jeremić, ministar spoljnih poslova;

6) Nebojša Ćirić, ministar ekonomije i regionalnog razvoja;

7) Snežana Malović, ministar pravde;

8) Dušan Petrović, ministar poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede;

9) Oliver Dulić, ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja;

10) Milutin Mrkonjić, ministar za infrastrukturu i energetiku.

U radu Koordinacionog tela učestvuje Milica Delević, direktor Kancelarije za evropske integracije.

U radu Koordinacionog tela učestvuje i Dušan Nikezić, državni sekretar u Ministarstvu finansija.

Radom Koordinacionog tela rukovodi Mirko Cvetković, predsednik Vlade, a zamenjuje ga Božidar Đelić, potpredsednik Vlade za evropske integracije, ili drugi član tela, ukoliko predsednik smatra da određena tema to nalaže.

Ostali članovi Vlade mogu prisustvovati sednicama i učestvovati u radu Koordinacionog tela, ukoliko se raspravlja o temama iz njihove nadležnosti.

4. Koordinaciono telo podnosi izveštaj o svom radu Vladi svakih 90 dana.

5. Obrazuje se Stručna grupa Koordinacionog tela (u daljem tekstu: Stručna grupa) koja će vršiti stručne poslove u vezi sa tekućim pitanjima u procesu pristupanja Republike Srbije Evropskoj uniji.

Stručnu grupu čine:

1) direktor Kancelarije za evropske integracije, predsedavajući, i

2) članovi:

- predsednici podgrupa Stručne grupe;

- državni sekretari iz ministarstava koja ne rukovode podgrupama Stručne grupe, pomoćnik ministra za Evropsku uniju u Ministarstvu spoljnih poslova, zamenik direktora i koordinator za fondove Evropske unije u Kancelariji za evropske integracije i predstavnik Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

Smernice za rad Stručnoj grupi daje Koordinaciono telo.

Predsednika i članove Stručne grupe imenuje Vlada posebnim rešenjem.

Stručna grupa se, po pravilu, sastaje jednom mesečno, uključujući i posebne sednice namenjene razmeni informacija u cilju informisanja diplomatsko-konzularnih predstavništava Republike Srbije, kada Stručnom grupom kopredsedava pomoćnik ministra za Evropsku uniju u Ministarstvu spoljnih poslova.

U slučaju da se pojavi potreba za uključivanjem drugih organa i organizacija u rad Stručne grupe, predsedavajući može pozvati predstavnike tih organa i organizacija da učestvuju u radu sednice Stručne grupe.

6. Obrazuju se podgrupe Stručne grupe za pripremu i pregovore o pristupanju Republike Srbije Evropskoj uniji, i to:

1) Podgrupa za kretanje roba - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Instituta za standardizaciju Srbije; Akreditacionog tela Srbije; Direkcije za mere i dragocene metale, organa u sastavu Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva zdravlja; Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Republičke agencije za elektronske komunikacije; Agencije za hemikalije; Agencije za bezbednost saobraćaja; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

2) Podgrupa za kretanje radnika - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva rada i socijalne politike; Ministarstva finansija; Ministarstva unutrašnjih poslova; Nacionalne službe za zapošljavanje; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

3) Podgrupa za poslovno nastanjivanje i slobodu pružanja usluga - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Ministarstva rada i socijalne politike; Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća; Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza; Ministarstva pravde; Ministarstva zdravlja; Republičkog geodetskog zavoda; Ministarstva omladine i sporta; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

4) Podgrupa za slobodno kretanje kapitala - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Narodne banke Srbije; Ministarstva finansija (Uprava za sprečavanje pranja novca, Devizni inspektorat); Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva pravde; Ministarstva infrastrukture i energetike; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Agencije za privatizaciju; Republičke direkcije za imovinu Republike Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

5) Podgrupa za javne nabavke - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Uprave za javne nabavke; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Državne revizorske institucije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

6) Podgrupa za pravo privrednih društava - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija; Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza; Komisije za hartije od vrednosti; Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća; Agencije za privatizaciju; Agencije za privredne registre; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

7) Podgrupa za pravo intelektualne svojine - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Zavoda za intelektualnu svojinu.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija (Uprave carina); Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva pravde; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

8) Podgrupa za konkurenciju - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Komisije za zaštitu konkurencije; Ministarstva finansija; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Komisije za kontrolu državne pomoći; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva odbrane; Ministarstva rada i socijalne politike; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Narodne banke Srbije; Agencije za energetiku Republike Srbije; Republičke agencije za elektronske komunikacije; Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

9) Podgrupa za finansijske usluge - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Narodne banke Srbije; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Komisije za hartije od vrednosti; Agencije za osiguranje depozita; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

10) Podgrupa za informaciono društvo i medije - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva finansija; Republičke radiodifuzne agencije; Republičkog zavoda za informatiku i internet; Republičke agencije za elektronske komunikacije; Republičkog zavoda za statistiku; Komisije za zaštitu konkurencije; Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

11) Podgrupa za poljoprivredu i ruralni razvoj - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva zdravlja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

12) Podgrupa za bezbednost hrane, veterinarska i fitosanitarna pitanja - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva zdravlja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

13) Podgrupa za ribarstvo - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva, poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva zdravlja; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Instituta za standardizaciju Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

14) Podgrupa za transport - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Instituta za standardizaciju Srbije; Direkcije za železnice; Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije; Direkcije za unutrašnje plovne puteve; Republičkog zavoda za statistiku; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

15) Podgrupa za energetiku - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Instituta za standardizaciju Srbije; Agencije za energetiku; Agencije za rudarstvo; Agencije za energetsku efikasnost; Agencije za zaštitu od jonizujućeg zračenja i nuklearnu sigurnost Srbije; Republičkog zavoda za statistiku; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

16) Podgrupa za poreze - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva rada i socijalne politike; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

17) Podgrupa za ekonomska i monetarna pitanja - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Narodne banke Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

18) Podgrupa za statistiku - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Republičkog zavoda za statistiku.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Narodne banke Srbije; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva finansija; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

19a) Podgrupa za socijalnu politiku - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva rada i socijalne politike.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva finansija; Ministarstva omladine i sporta; Nacionalne službe za zapošljavanje; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

19b) Podgrupa za zapošljavanje - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva rada i socijalne politike; Ministarstva finansija; Ministarstva omladine i sporta; Nacionalne službe za zapošljavanje; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

20) Podgrupa za preduzetništvo i industrijsku politiku - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva omladine i sporta; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva zdravlja; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Ministarstva odbrane; Ministarstva unutrašnjih poslova; Republičkog zavoda za statistiku; Saveta za regulatornu reformu; Uprave za javne nabavke; Uprave za slobodne zone; Fonda za razvoj; Nacionalne agencije za regionalni razvoj; Agencije za licenciranje stečajnih upravnika; Agencija za osiguranje depozita; Instituta za standardizaciju Srbije; Nacionalne službe za zapošljavanje; Agencije za razvoj malih i srednjih preduzeća; Agencije za privatizaciju; Agencije za privredne registre; Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

21) Podgrupa za transevropske mreže - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva za infrastrukturu i energetiku.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Direkcije za železnice; Direktorata civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije; Agencije za energetiku; Republičkog zavoda za statistiku; Instituta za standardizaciju Srbije, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

22) Podgrupa za regionalnu politiku i koordinaciju strukturnih instrumenata - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Kancelarije za evropske integracije.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva finansija; Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Republičkog zavoda za statistiku; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Nacionalnog saveta za regionalni razvoj.

23) Podgrupa za pravosuđe i osnovna prava - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva pravde.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva spoljnih poslova; Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu; Ministarstva odbrane; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva zdravlja; Ministarstva rada i socijalne politike; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva finansija; Poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti; Agencije za borbu protiv korupcije; Direkcije za upravljanje oduzetom imovinom; Zaštitnika građana; Komesarijata za izbeglice; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

24) Podgrupa za pitanja pravde, slobode i bezbednosti - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva unutrašnjih poslova.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva pravde; Ministarstva spoljnih poslova; Ministarstva finansija (Uprava carina i Uprava za sprečavanje pranja novca); Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva zdravlja; Ministarstva odbrane; Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva rada i socijalne politike; Bezbednosno-informativne agencije; Komesarijata za izbeglice; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

25) Podgrupa za nauku i istraživanje - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva prosvete i nauke.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva omladine i sporta; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva zdravlja; Ministarstva finansija; Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Agencije za strana ulaganja i promociju izvoza; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

26) Podgrupa za obrazovanje i kulturu - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva prosvete i nauke.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

27) Podgrupa za životnu sredinu - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva finansija; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Ministarstva za infrastrukturu i energetiku; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva prosvete i nauke; Ministarstva zdravlja; Ministarstva, životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja (Agencije za zaštitu životne sredine); Ministarstva unutrašnjih poslova; Republičkog hidrometeorološkog zavoda; Republičkog zavoda za statistiku; Instituta za standardizaciju Srbije; Fonda za zaštitu životne sredine; Zavoda za zaštitu prirode; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

28) Podgrupa za zaštitu potrošača i zaštitu zdravlja - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva zdravlja; Ministarstva pravde; Ministarstva životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Instituta za standardizaciju Srbije; Agencije za hemikalije; Narodne banke Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

29) Podgrupa za carinsku uniju - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

30) Podgrupa za ekonomske odnose sa inostranstvom - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva spoljnih poslova; Ministarstva finansija; Ministarstva unutrašnjih poslova; Agencije za osiguranje i finansiranje izvoza; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

31) Podgrupa za spoljnu, bezbednosnu i odbrambenu politiku - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva spoljnih poslova.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva odbrane; Ministarstva unutrašnjih poslova; Ministarstva finansija; Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja, Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

32) Podgrupa za finansijski nadzor - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja; Ministarstva poljoprivrede, trgovine, šumarstva i vodoprivrede; Državne revizorske institucije; Narodne banke Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

33) Podgrupa za finansijska i budžetska pitanja - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Ministarstva finansija.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Narodne banke Srbije; Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo i Kancelarije za evropske integracije.

34) Podgrupa za institucije - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Kancelarije za evropske integracije.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva spoljnih poslova; Ministarstva pravde; Ministarstva za ljudska i manjinska prava, državnu upravu i lokalnu samoupravu; Ministarstva finansija i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

35) Podgrupa za ostala pitanja - predsednik, zamenik predsednika, sekretar i zamenik sekretara Podgrupe imenuju se iz reda predstavnika Kancelarije za evropske integracije.

Članovi Podgrupe su predstavnici sledećih organa i organizacija: Ministarstva spoljnih poslova; Ministarstva finansija i Republičkog sekretarijata za zakonodavstvo.

7. Predsednike, zamenike predsednika, sekretare i zamenike sekretara podgrupa imenovaće Vlada posebnim rešenjem.

Predsednika podgrupe imenuje Vlada iz reda državnih sekretara nadležnog ministarstva ili državnih službenika na položaju u drugom organu državne uprave, odnosno službi Vlade.

Predstavnike nadležnih organa i organizacija koji će učestvovati u radu podgrupa u svojstvu člana odrediće nadležni organ, odnosno organizacija, u zavisnosti od tema koje podgrupa razmatra.

U slučaju da se pojavi potreba za uključivanjem drugih organa i organizacija u rad podgrupe, predsednik podgrupe može pozvati predstavnike tih organa i organizacija da učestvuju u radu te podgrupe.

8. Stručnu i administrativno-tehničku podršku radu Koordinacionog tela pruža Kancelarija za evropske integracije.

9. Koordinaciono telo donosi poslovnik o radu.

10. Danom stupanja na snagu ove odluke prestaje da važi Odluka o osnivanju Koordinacionog tela za proces pristupanja Evropskoj uniji ("Službeni glasnik RS", br. 95/07, 5/10 i 87/10).

11. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku Republike Srbije".