ODLUKA

O USLOVIMA ZA EMISIJU HARTIJA OD VREDNOSTI - OBVEZNICA GRADA NOVOG SADA ZA FINANSIRANJE KAPITALNIH INVESTICIONIH RASHODA

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 21/2011)

Član 1

Ovom odlukom određuju se uslovi finansiranja kapitalnih investicionih rashoda za realizaciju projekata iz člana 2. Odluke o zaduživanju Grada Novog Sada za finansiranje kapitalnih investicionih radova ("Službeni list Grada Novog Sada", broj 59/10), emitovanjem hartija od vrednosti.

Član 2

Radi realizacije projekata iz člana 1. ove odluke, Grad Novi Sad emituje dugoročne dužničke hartije od vrednosti - obveznice (u daljem tekstu: obveznice), ukupne vrednosti 3.500.000.000,00 dinara.

Član 3

Obveznice se emituju pod sledećim uslovima:

- u dinarima, sa valutnom klauzulom u evrima, u jednoj ili više serija;

- sa rokom dospeća od 12 godina;

- sa grejs periodom od dve godine, u kojem se plaća samo kamata i sa amortizacionim planom sa linearnom otplatom glavnice za 10 godina;

- sa fiksnom kamatom;

- sa nominalnom kamatnom stopom, maksimalno 6,20%;

- sa efektivnom kamatnom stopom, maksimalno 6,25%, i

- sa troškovima izdavanja maksimalno do iznosa koji, uključen u obračun efektivne kamatne stope za zaduživanje, istu uvećava do iznosa najpovoljnije ponude, odnosno do 6,25%.

Član 4

Grad Novi Sad određuje UniCredit Bank Srbija a.d. Beograd za pokrovitelja emisije obveznica (u daljem tekstu: Pokrovitelj), čija je obavezujuća ponuda od 12. maja 2011. godine najpovoljnija za finansiranje kapitalnih rashoda iz člana 1. ove odluke.

Grad Novi Sad zadržava pravo da smanji obim emisije obveznica za koju se angažuje Pokrovitelj na nivo ne manji od EUR 15.000.000, ukoliko se obezbedi povoljnije finansiranje od strane međunarodnih finansijskih institucija ili međunarodne finansijske institucije obezbede garanciju za posebnu seriju obveznica sa manjim prinosom od prinosa koji garantuje Pokrovitelj.

Član 5

Međusobna prava i obaveze između Grada Novog Sada i Pokrovitelja urediće se ugovorom o vršenju usluga organizovanog izdavanja obveznica sa obavezom njihovog otkupa (u daljem tekstu: ugovor).

Ugovor obavezno sadrži i odredbe kojima se uređuje: registracija odluke o emisiji obveznica, pribavljanje neophodnih saglasnosti i dozvola nadležnih organa, registracija emisionog računa Grada Novog Sada, registracija obveznica kod Centralnog registra depoa i kliringa hartija od vrednosti Republike Srbije, način postupanja prilikom emitovanja obveznica po serijama i garantovanje otkupa neprodatog dela emisije obveznica, maksimalno do iznosa cele emisije, odnosno 3.500.000.000,00 dinara.

Ugovor zaključuje Gradonačelnik Grada Novog Sada, uz prethodnu saglasnost Skupštine Grada Novog Sada.

Član 6

O dinamici i visini emitovanja obveznica odlučuje Gradsko veće Grada Novog Sada, u zavisnosti od dinamike realizacije projekata iz člana 1. ove odluke.

Skupština Grada Novog Sada ovlašćuje Gradsko veće Grada Novog Sada za donošenje potrebnih odluka sa svim neophodnim elementima, u vezi sa emitovanjem obveznica, u skladu sa zakonom.

Član 7

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".