ODLUKA
O KONTROLI BANKARSKE GRUPE NA KONSOLIDOVANOJ OSNOVI

("Sl. glasnik RS", br. 45/2011)

1. Ovom odlukom propisuju se bliži uslovi i način vršenja kontrole bankarske grupe na konsolidovanoj osnovi, obim i sadržaj konsolidovanih finansijskih izveštaja ove grupe, bliži uslovi i način upravljanja rizicima na nivou te grupe, kao i način izveštavanja Narodne banke Srbije, odnosno učestalost podnošenja konsolidovanih finansijskih izveštaja i način utvrđivanja i dostavljanja podataka iz člana 127. stav 1. Zakona o bankama (u daljem tekstu: Zakon).

Kontrola bankarske grupe na konsolidovanoj osnovi

2. Narodna banka Srbije vrši kontrolu na konsolidovanoj osnovi:

1) bankarske grupe čije najviše matično društvo ima sedište u Republici Srbiji;

2) bankarske grupe čije najviše matično društvo ima sedište izvan Republike Srbije a čiju kontrolu na konsolidovanoj osnovi regulatorno telo države porekla tog društva ne vrši na način koji zadovoljava uslove Narodne banke Srbije, odnosno ako ne postoji odgovarajuća saradnja;

3) banke sa sedištem u Republici Srbiji - člana bankarske grupe čiju kontrolu na konsolidovanoj osnovi vrši regulatorno telo države porekla najvišeg matičnog društva te grupe, kao i podređenih društava ove banke i pridruženih društava zavisnih društava te banke (potkonsolidacija).

Kontrolom na konsolidovanoj osnovi na način koji zadovoljava uslove Narodne banke Srbije, u smislu stava 1. odredba pod 2) ove tačke, smatra se kontrola koju regulatorno telo iz te odredbe vrši u skladu s međunarodnim standardima i principima Bazelskog komiteta za superviziju banaka, a odgovarajućom saradnjom, u smislu te odredbe, smatra se sporazum o saradnji zaključen s tim telom, odnosno uspostavljena razmena informacija.

3. Ako je više banaka sa sedištem u Republici Srbiji podređeno istom bankarskom holdingu ili pripada bankarskoj grupi iz tačke 2. stav 1. odredba pod 3) ove odluke - najvišim matičnim društvom u Republici Srbiji smatra se banka koja ima najveću bilansnu sumu.

Obim i sadržaj konsolidovanih finansijskih izveštaja bankarske grupe

4. Najviše matično društvo bankarske grupe čiju kontrolu na konsolidovanoj osnovi vrši Narodna banka Srbije (u daljem tekstu: najviše matično društvo) dužno je da sastavlja i Narodnoj banci Srbije podnosi konsolidovane finansijske izveštaje bankarske grupe (u daljem tekstu: konsolidovani finansijski izveštaji), čije se pozicije procenjuju u skladu s Međunarodnim računovodstvenim standardima, odnosno Međunarodnim standardima finansijskog izveštavanja.

Pod konsolidovanim finansijski izveštajima, u smislu ove odluke, podrazumevaju se konsolidovani bilans stanja i bilans uspeha.

5. Najviše matično društvo je dužno da pri sačinjavanju konsolidovanih finansijskih izveštaja primeni metod pune konsolidacije - na osnovu svojih finansijskih izveštaja i finansijskih izveštaja svojih zavisnih društava koja nisu društva za osiguranje, odnosno društva za upravljanje investicionim fondovima, odnosno društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima, kao i da obezbedi da svi članovi bankarske grupe na koje se primenjuje ovaj metod koriste jedinstvene računovodstvene politike, odnosno jedinstvena načela vrednovanja računovodstvenih pozicija i njihovog iskazivanja u pojedinačnim finansijskim izveštajima.

Izuzetno od stava 1. ove tačke, najviše matično društvo može pri sačinjavanju konsolidovanih finansijskih izveštaja primeniti metod proporcionalne konsolidacije ako je njegova odgovornost za poslovanje podređenog društva ograničena samo na njegov udeo u kapitalu ovog društva, i to s obzirom na odgovornost drugih akcionara ili članova tog društva koji su solventni u smislu propisa kojima se uređuje njihovo poslovanje.

Procenu odgovornosti iz stava 2. ove tačke vrši Narodna banka Srbije, a na osnovu:

- dokumentacije kojom najviše matično društvo dokazuje visinu svog udela u kapitalu podređenog društva;

- druge dokumentacije za koju zaključi da joj je potrebna (npr. sporazum o međusobnim pravima i obavezama drugih akcionara ili članova podređenog društva).

6. Učešća najvišeg matičnog društva u pridruženim društvima, kao i u zavisnim društvima koja su društva za osiguranje, društva za upravljanje investicionim fondovima, odnosno društva za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondovima - prikazuju se u konsolidovanim finansijskim izveštajima primenom metoda udela.

7. Ako Narodna banka Srbije proceni da, osim povezanosti utvrđene u tač. 5. i 6. ove odluke, postoji druga vrsta povezanosti između banke i lica u finansijskom sektoru, može naložiti sprovođenje konsolidacije ove banke i ovih lica, kao i u kom obimu i na koji način će se sprovesti ta konsolidacija.

8. Najviše matično društvo nije dužno da u konsolidovani finansijski izveštaj uključi podređeno društvo koje je lice u finansijskom sektoru u sledećim slučajevima:

- kad je ukupna bilansna suma tog podređenog društva manja od 1% bilansne sume najvišeg matičnog društva ili banke;

- kad to podređeno društvo nema uticaj na nesmetano vršenje kontrole na konsolidovanoj osnovi;

- kad bi uključivanje tog podređenog društva u konsolidovani finansijski izveštaj navodilo na pogrešne zaključke pri vršenju kontrole na konsolidovanoj osnovi;

- kad to podređeno društvo ima sedište u trećoj državi a postoje pravne prepreke za dostavljanje potrebnih informacija.

Ako najviše matično društvo ima više podređenih društava, nije dužno da u konsolidovani finansijski izveštaj uključi ta podređena društva ako im je zbir bilansne aktive manji od 1% bilansne sume najvišeg matičnog društva ili banke.

Procenu da najviše matično društvo nije dužno da u konsolidovani finansijski izveštaj uključi podređeno društvo, odnosno podređena društva na način iz st. 1. i 2. ove tačke vrši Narodna banka Srbije, a na osnovu:

- godišnjeg finansijskog izveštaja najvišeg matičnog društva u Republici Srbiji, odnosno društva koje u najvišem matičnom društvu ima znatno učešće i podređenog društva ili društava;

- druge dokumentacije za koju zaključi da joj je potrebna.

Učešće najvišeg matičnog društva u kapitalu pravnog lica koje nije uključeno u konsolidovani finansijski izveštaj predstavlja odbitnu stavku od kapitala bankarske grupe.

Najviše matično društvo je dužno da obezbedi dostavljanje svih podataka u vezi sa isključivanjem pojedinačnih pravnih lica iz konsolidovanog finansijskog izveštaja a neophodni su za sprovođenje kontrole na konsolidovanoj osnovi, odnosno za potrebe izveštavanja Narodne banke Srbije.

Upravljanje rizicima na nivou bankarske grupe

9. Najviše matično društvo je dužno da obezbedi sveobuhvatan i pouzdan sistem upravljanja svim rizicima kojima je bankarska grupa izložena ili može biti izložena u svom poslovanju, u skladu sa Zakonom i odlukom kojom se uređuje upravljanje rizicima banke.

Najviše matično društvo je dužno da svojim unutrašnjim aktima uredi način upravljanja rizicima i obezbedi da svaki član bankarske grupe unutrašnje akte uskladi sa unutrašnjim aktima najvišeg matičnog društva, kao i s prirodom, obimom i složenošću aktivnosti bankarske grupe.

10. Najviše matično društvo je dužno da obezbedi da se:

- proces interne procene adekvatnosti kapitala i izračunavanje velikih izloženosti bankarske grupe vrše u skladu sa odlukom kojom se uređuje upravljanje rizicima banke;

- ulaganja bankarske grupe u kapital lica koja nisu lica u finansijskom sektoru i ulaganja u osnovna sredstva vrše u skladu sa Zakonom.

11. Najviše matično društvo je dužno da usvoji i sprovodi unutrašnje akte kojima se uređuje:

- objavljivanje podataka, odnosno informacija za bankarsku grupu na konsolidovanoj osnovi, u skladu sa odlukom kojom se uređuje objavljivanje podataka i informacija banke;

- sastavljanje i podnošenje finansijskih i drugih izveštaja za bankarsku grupu na konsolidovanoj osnovi, u skladu sa ovom odlukom i odlukom kojom se uređuje izveštavanje o adekvatnosti kapitala banke.

Kapital i minimalni kapitalni zahtevi za bankarsku grupu

Kapital bankarske grupe

12. Najviše matično društvo je dužno da kapital bankarske grupe izračunava na osnovu podataka iz konsolidovanih finansijskih izveštaja, u skladu sa ovom odlukom i odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Kapital bankarske grupe čine elementi kapitala utvrđeni odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke, kao i rezerve bankarske grupe.

Odbitne stavke od kapitala bankarske grupe čine odbitne stavke od kapitala banke utvrđene odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke, učešća u pridruženim i zavisnim društvima koja se u konsolidovanim finansijskim izveštajima prikazuju metodom udela, kao i iznos učešća najvišeg matičnog društva u kapitalu pravnog lica koje je isključeno iz konsolidacije u skladu s tačkom 8. ove odluke.

Kapitalni zahtevi za bankarsku grupu

13. Pokazatelj adekvatnosti kapitala bankarske grupe je odnos kapitala bankarske grupe i zbira:

- aktive ponderisane kreditnim rizikom za bankarsku grupu izračunate u skladu sa ovom odlukom i odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke;

- kapitalnih zahteva za tržišne rizike i za operativni rizik bankarske grupe izračunatih u skladu sa ovom odlukom i odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke, pomnoženih recipročnom vrednošću pokazatelja adekvatnosti kapitala banke.

14. Bankarska grupa je dužna da pokazatelj adekvatnosti kapitala održava na nivou koji nije niži od 12%, odnosno od nivoa koji odredi Narodna banka Srbije.

Na obračun pokazatelja adekvatnosti kapitala bankarske grupe shodno se primenjuju odredbe stava 1. ove tačke, kao i odredbe odluke kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke, osim ako ovom odlukom nije drukčije propisano.

Kapitalni zahtev za kreditni rizik

15. Najviše matično društvo je dužno da za izračunanje iznosa aktive ponderisane kreditnim rizikom za bankarsku grupu koristi standardizovani pristup ili pristup zasnovan na internom rejtingu (IRB pristup), u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Iznos aktive iz stava 1. ove tačke čini ukupan iznos izloženosti ponderisane kreditnim rizikom za bankarsku grupu izračunat u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

16. Najviše matično društvo je dužno da iznos izloženosti riziku izmirenja/isporuke i riziku druge ugovorne strane izračunava za svakog pojedinačnog člana bankarske grupe, u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Kapitalni zahtev za tržišne rizike

17. Najviše matično društvo je dužno da kapitalni zahtev za tržišne rizike izračunava u skladu sa ovom odlukom i odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

18. Najviše matično društvo je dužno da kapitalni zahtev za cenovni rizik izračunava kao zbir pojedinačnih kapitalnih zahteva za ovaj rizik svih članova bankarske grupe izračunatih u skladu sa odredbama odluke kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke koje se odnose na izračunavanje kapitalnih zahteva za tržišne rizike.

Izuzetno od stava 1. ove tačke, a za članove bankarske grupe koji ispunjavaju uslove za izračunavanje kapitalnog zahteva za cenovni rizik u skladu sa odredbama odluke kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke koje se odnose na izračunavanje aktive ponderisane kreditnim rizikom - najviše matično društvo može izračunavati kapitalne zahteve za cenovni rizik u skladu s tim odredbama.

19. Najviše matično društvo je dužno da kapitalni zahtev za devizni rizik izračunava kao zbir pojedinačnih kapitalnih zahteva za ovaj rizik svih članova bankarske grupe kod kojih je zbir ukupne neto otvorene devizne pozicije i apsolutne vrednosti te pozicije u zlatu veći od 2% njihovog kapitala. Kapitalni zahtev za devizni rizik svakog člana bankarske grupe izračunava se u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Ukupna otvorena devizna pozicija bankarske grupe obračunava se na osnovu podataka iz pojedinačnih finansijskih izveštaja članova bankarske grupe - primenom metode agregiranja, bez mogućnosti međusobnog netiranja pozicija s različitim predznakom tih članova.

Ukupna otvorena devizna pozicija bankarske grupe može se obračunati i primenom metoda pune konsolidacije, pod uslovom i na način koji su za primenu ovog metoda kod utvrđivanja te pozicije propisani odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Ukupna otvorena devizna pozicija bankarske grupe, kao zbir ukupne neto otvorene devizne pozicije i apsolutne vrednosti neto otvorene pozicije u zlatu, ne može biti veća od 20% kapitala bankarske grupe, s tim da se na izračunavanje te pozicije shodno primenjuju odredbe ove odluke, odluke kojom se uređuje upravljanje rizicima banke i odluke kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

20. Najviše matično društvo je dužno da kapitalni zahtev za robni rizik izračunava kao zbir pojedinačnih kapitalnih zahteva za ovaj rizik svih članova bankarske grupe izračunatih u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Kapitalni zahtev za operativni rizik

21. Najviše matično društvo je dužno da kapitalni zahtev za operativni rizik izračunava primenom pristupa osnovnog indikatora, standardizovanog pristupa, naprednog pristupa ili kombinacije navedenih pristupa u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke - na konsolidovanoj osnovi.

Ako najviše matično društvo primenjuje pristup osnovnog indikatora, dužno je da indikator izloženosti na nivou bankarske grupe izračunava na osnovu podataka iz konsolidovanog bilansa uspeha u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Ako najviše matično društvo primenjuje standardizovani pristup, dužno je da:

- kapitalni zahtev na nivou bankarske grupe izračunava na osnovu podataka iz konsolidovanog bilansa uspeha;

- obezbedi, na nivou bankarske grupe, jedinstvene politike, postupke i kriterijume za raspoređivanje poslovnih aktivnosti u linije poslovanja;

- obezbedi, na nivou bankarske grupe, ispunjenost uslova za primenu ovog pristupa u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Ako najviše matično društvo za obračun kapitalnog zahteva koristi napredni pristup, dužno je da obezbedi, na nivou bankarske grupe, ispunjenost uslova za primenu ovog pristupa u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Ako najviše matično društvo ili njemu podređeno društvo iz bankarske grupe za izračunavanje kapitalnog zahteva koristi kombinaciju pristupa u smislu stava 1. ove tačke, dužno je da obezbedi, na nivou bankarske grupe, ispunjenost uslova za primenu ove kombinacije u skladu sa odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Uslovi i način davanja saglasnosti Narodne banke Srbije

22. Narodna banka Srbije daje saglasnost bankarskoj grupi za primenu:

- IRB pristupa kreditnom riziku;

- sopstvenih procena faktora volatilnosti i internih modela za izračunavanje potpuno prilagođene vrednosti izloženosti;

- naprednog pristupa za izračunavanje kapitalnog zahteva za operativni rizik;

- metoda internog modela za izračunavanje kapitalnog zahteva za rizik druge ugovorne strane;

- pristupa internih modela za izračunavanje kapitalnog zahteva za cenovni, devizni ili robni rizik;

- internih modela za vrednovanje opcija;

- modela osetljivosti za izračunavanje pozicija u finansijskim instrumentima.

Za dobijanje saglasnosti iz stava 1. ove tačke, Narodnoj banci Srbije dostavlja se zajednički zahtev s potrebnom dokumentacijom, pod uslovima i na način propisanim odlukom kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke.

Kad je nadležna za kontrolu na konsolidovanoj osnovi banke koja je podređena bankarskom holdingu sa sedištem u Evropskoj uniji, Narodna banka Srbije u postupku odlučivanja po zahtevu iz stava 2. ove tačke sarađuje s nadležnim regulatornim telima država u kojima je sedište člana bankarske grupe.

Ako jedan od članova bankarske grupe koristi interni model iz stava 1, alineje od pete do sedme, ove tačke, dužan je da iznos koji je dobijen primenom tog modela uključi u obračun pokazatelja adekvatnosti kapitala za odgovarajući rizik.

Ostali zahtevi za bankarsku grupu

Izloženost bankarske grupe

23. Izloženost bankarske grupe prema jednom licu ili prema grupi povezanih lica izračunava se na osnovu konsolidovanog bilansa stanja bankarske grupe koji se odnose na to lice ili tu grupu.

Na izračunavanje ukupne izloženosti prema jednom licu ili prema grupi povezanih lica shodno se primenjuju odredbe odluke kojom se uređuje upravljanje rizicima banke. Najviše matično društvo je dužno da za bankarsku grupu primenjuje limite izloženosti u skladu sa odlukom kojom se uređuje upravljanje rizicima banke.

Ulaganja u kapital lica koja nisu lica u finansijskom sektoru i u osnovna sredstva

24. Na limite ulaganja bankarske grupe u kapital lica koja nisu lica u finansijskom sektoru i u osnovna sredstva primenjuju se odredbe člana 34. Zakona.

Za izračunavanje limita ulaganja iz stava 1. ove tačke koristi se kapital bankarske grupe na konsolidovanoj osnovi, a iznos ovog ulaganja izračunava se na osnovu konsolidovanih finansijskih izveštaja.

Interni kapital

25. Najviše matično društvo je dužno da na nivou bankarske grupe uspostavi kontinuirani proces interne procene adekvatnosti kapitala, kao i da vrši raspodelu internog kapitala.

Najviše matično društvo je dužno da u procesu interne procene adekvatnosti kapitala na bankarsku grupu shodno primenjuje odredbe odluke kojom se uređuje upravljanje rizicima banke.

Objavljivanje podataka i informacija na konsolidovanoj osnovi

26. Najviše matično društvo je dužno da na bankarsku grupu shodno primenjuje odredbe odluke kojom se uređuje objavljivanje podataka i informacija banke.

Način izveštavanja Narodne banke Srbije

27. Najviše matično društvo je dužno je da uspostavi pouzdan sistem izveštavanja koji će obezbediti prikupljanje od članova bankarske grupe informacija potrebnih za efikasno sprovođenje odredaba ove odluke, odluke kojom se uređuje adekvatnost kapitala banke i odluke kojom se uređuje upravljanje rizicima banke.

28. Banka je dužna da Narodnoj banci Srbije dostavlja podatke o strukturi bankarske grupe, odnosno podatke o sastavu grupe društava u okviru koje posluje, kao i o sastavu i članovima bankarske grupe.

Podaci o sastavu bankarske grupe i grupe društava u okviru koje banka posluje sadrže spisak članova obe grupe i šematski prikaz njihove međusobne povezanosti po osnovu vlasništva (direktnog i indirektnog) i po osnovu upravljačkih odnosa (direktnih i indirektnih).

Podaci o članu bankarske grupe sadrže: poslovno ime, sedište, matični broj, pretežnu delatnost, visinu bilansne sume, iznos kapitala, učešće drugih članova bankarske grupe u kapitalu i/ili upravljačkim pravima tog člana, podatke o licima imenovanim u organe upravljanja člana bankarske grupe (ime i prezime, matični broj) i druge podatke.

Podaci iz ove tačke dostavljaju se na obrascima SBG - 1, SBG - 2 i SBG - 3, koji su odštampani uz ovu odluku i njen su sastavni deo.

29. Najviše matično društvo je dužno da za bankarsku grupu dostavlja Narodnoj banci Srbije:

- konsolidovane finansijske izveštaje utvrđene odlukom kojom se uređuje izveštavanje banaka;

- konsolidovane izveštaje o kapitalu i kapitalnim zahtevima bankarske grupe propisane odlukom kojom se uređuje izveštavanje o adekvatnosti kapitala banke;

- konsolidovane godišnje finansijske izveštaje bankarske grupe;

- konsolidovane revidirane godišnje finansijske izveštaje bankarske grupe;

- mišljenje spoljnog revizora o konsolidovanim finansijskim izveštajima;

- ostale podatke na zahtev Narodne banke Srbije.

30. Najviše matično društvo je dužno da podatke iz tačke 28. ove odluke sa stanjem na dan 31. decembra tekuće godine dostavlja Narodnoj banci Srbije - najkasnije 31. januara naredne godine.

Najviše matično društvo je dužno da o promeni podataka o strukturi bankarske grupe obavesti Narodnu banku Srbije u roku od 30 dana od dana nastanka promene.

31. Najviše matično društvo je dužno da konsolidovane finansijske izveštaje iz tačke 29. ove odluke dostavlja Narodnoj banci Srbije u rokovima i na način koji su propisani Zakonom.

Najviše matično društvo je dužno da podatke iz tačke 29. stav 1, alineja druga, ove odluke dostavlja na način i u rokovima koji su propisani odlukom iz te alineje.

32. Danom početka primene ove odluke prestaje da važi Odluka o sprovođenju odredaba Zakona o bankama koje se odnose na kontrolu bankarske grupe na konsolidovanoj osnovi ("Službeni glasnik RS", br. 86/2007, 63/2008 i 112/2008).

33. Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom glasniku RS", a primenjuje se od 31. decembra 2011. godine.

 

Obrazac SBG - 1

 

 

 

(poslovno ime i sedište banke)

 

 

 

(matični broj banke)

 

 

OBAVEŠTENJE O SASTAVU GRUPE DRUŠTAVA

 

Redni broj

Matični broj člana

Poslovno ime i sedište člana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠEMA GRUPE DRUŠTAVA

 

 

 

 

 

 

U ________________,__.__.20__. godine

 

Obaveštenje sačinio/la

_______________________________

 

__________________________

(telefon za kontakte)

 

(potpis)

 

 

Obrazac SBG - 2

 

 

 

(poslovno ime i sedište banke)

 

 

 

(matični broj banke)

 

 

OBAVEŠTENJE O SASTAVU BANKARSKE GRUPE

 

Redni broj

Matični broj člana

Poslovno ime i sedište člana

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ŠEMA BANKARSKE GRUPE

 

 

 

 

 

 

U ________________,__.__.20__. godine

 

Obaveštenje sačinio/la

_______________________________

 

__________________________

(telefon za kontakte)

 

(potpis)

 

Obrazac SBG - 3

 

 

 

(poslovno ime i sedište banke)

 

 

 

(matični broj banke)

 

Redni broj člana: _____________________

Stanje na dan:_____._____.20___. godine

 

PODACI O ČLANU BANKARSKE GRUPE

 

Redni broj

Opis

Oznaka

Sadržaj

1.

Poslovno ime člana

-

 

2.

Matični broj člana

-

 

3.

Sedište i adresa člana

-

 

4.

Podaci za kontakt

-

telefon, broj faksa, mejl

5.

Pravna forma

01

akcionarsko društvo

02

društvo sa ograničenom odgovornošću

03

komanditno društvo

04

ortačko društvo

6.

Vrsta pravnog lica

01

banka

02

društvo za osiguranje

03

pokrovitelj emisije hartija od vrednosti

04

društvo za upravljanje investicionim fondom, odnosno društvo za upravljanje dobrovoljnim penzijskim fondom

05

brokersko-dilersko društvo

06

privredno društvo koje obavlja poslove finansijskog lizinga

07

ostalo

7.

Povezanost najvišeg matičnog društva s članom

01

kontrolno učešće

02

znatno učešće

03

ostalo

8.

Delatnost člana

 

pretežna delatnost iz rešenja Agencije za privredne registre

9.

Aktiva(bilansna i vanbilansna) člana

-

iznos, u hiljadama dinara, na dan 31. decembra prethodne godine ili 30. juna tekuće godine

10.

Kapital člana

-

iznos, u hiljadama dinara, na dan 31. decembra prethodne godine ili 30. juna tekuće godine

11.

Procenat učešća bankarske grupe u kapitalu člana

-

 

12.

Procenat učešća bankarske grupe u pravima glasa člana

-

 

13.

Izloženost bankarske grupe prema članu

-

iznos kredita i potraživanja po drugim osnovama, kao i potencijalnih potraživanja bankarske grupe od člana

14.

Sastav upravnog odbora člana

-

 

15.

Sastav izvršnog odbora člana

-

 

16.

Broj zaposlenih

-

 

17.

Poslednja godina za koju je obavljena revizija

-

 

18.

Poslovno ime i sedište ovlašćenog revizora

-

 

 

 

U ________________,__.__.20__. godine

 

Obaveštenje sačinio/la

_______________________________

 

__________________________

(telefon za kontakte)

 

(potpis)