ODLUKA

O FINANSIJSKOJ PODRŠCI FONDU ZA STIPENDIRANJE I PODSTICANJE NAPREDOVANJA DAROVITIH STUDENATA I MLADIH NAUČNIH RADNIKA I UMETNIKA UNIVERZITETA U NOVOM SADU

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 24/2011)

Član 1

Grad Novi Sad se, u cilju podsticanja i napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika, obavezuje da pruža finansijsku podršku Fondu za stipendiranje i podsticanje napredovanja darovitih studenata i mladih naučnih radnika i umetnika Univerziteta u Novom Sadu (u daljem tekstu: Fond), i na taj način doprinosi stvaranju uslova za podsticanje i stimulisanje studenata da daju najbolje rezultate, posebno onih koji su rezultatima pokazali da poseduju određene kvalitete i sklonosti da se bave naučnim, istraživačkim i kreativnim radom, umetnošću i sportom i nastavljanju kontinuirane saradnje između Grada Novog Sada i Fonda započete 1995. godine.

Član 2

Grad Novi Sad se obavezuje da kao finansijsku podršku Fondu obezbedi sredstva za stipendiranje pet studenata Univerziteta u Novom Sadu.

Iznos stipendije po studentu za svaku godinu utvrđuje Gradsko veće Grada Novog Sada.

U 2010/2011. godini stipendija se utvrđuje u neto iznosu od 14.000 dinara mesečno i uvećava se za poreze i doprinose, u skladu sa važećim propisima.

Član 3

Ovlašćuje se Gradonačelnik Grada Novog Sada da sa Univerzitetom u Novom Sadu zaključi ugovor o saradnji kojim će se regulisati međusobna prava i obaveze koje nastaju u realizaciji ove odluke.

Član 4

Ova odluka stupa na snagu osmog dana od dana objavljivanja u "Službenom listu Grada Novog Sada".