REŠENJE

O OBRAZOVANJU I IMENOVANJU ČLANOVA ORGANIZACIONOG ODBORA ZA REALIZACIJU INICIJATIVE DA SE GRAD NOVI SAD KANDIDUJE ZA EVROPSKU PRESTONICU KULTURE 2020. GODINE

("Sl. list Grada Novog Sada", br. 24/2011)

1. Obrazuje se Organizacioni odbor za realizaciju inicijative da se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

2. Imenuju se u Organizacioni odbor za realizaciju inicijative da se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine, sledeći članovi:

- mr Andrej Bursać, dirigent, član Gradskog veća Grada Novog Sada,

- Vladimir Kopicl, književnik

- Laslo Vegel, književnik,

- dr Miroslav Vesković, rektor Univerziteta u Novom Sadu,

- mr Tijana Palkovljević, upravnica Galerije Matice srpske,

- dr Jelena Atanacković Jeličić, arhitekta, članica Gradskog veća Grada Novog Sada,

- Laslo Blašković, direktor Kulturnog centra,

- Žanko Tomić, reditelj,

- Kristina Meneši, predsednica Saveta za kulturu Skupštine Grada Novog Sada, i

- mr Uglješa Belić, istoričar, v.d. direktora Muzeja Vojvodina.

3. Zadaci Organizacionog odbora su da: preuzme sve nadležnosti u sprovođenju postupka kandidature, i da po podnošenju kandidature podnese izveštaj Skupštini Grada Novog Sada, kao i da angažuje Kulturni centar Novog Sada, ustanovu kulture čiji je osnivač Grad Novi Sad, za realizaciju administrativnih, operativnih i programsko-tehničkih poslova u okviru projekta, a u cilju obavljanja svih neophodnih radnji za realizaciju inicijative da se Grad Novi Sad kandiduje za Evropsku prestonicu kulture 2020. godine.

4. Sredstva za sprovođenje zadataka Organizacionog odbora obezbeđuju se kroz Finansijski plan Kulturnog centra Novog Sada.

5. Ovo rešenje objaviti u "Službenom listu Grada Novog Sada".